1/4 Kia e-Soul kombikupé sett forfra Foto: Kia
2/4 Kia e-Soul kombikupé sett bakfra Foto: Kia
3/4 Kia e-Soul kombikupé interiør Foto: Kia
4/4 Kia e-Soul kombikupé sett fra siden Foto: Kia

Kia e-Soul

281 900,-

MotortypeElektrisk
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom315 liter
Hestekrefter136 - 204 hk
Rekkevidde276 - 452 km

Kia e-Soul er en mellomstor og god kombikupé, som med fem seter og fint med boltreplass i kupéen egner seg godt til både by-pendling og lengre kjøreturer. Elbilen er og blant de mellombrede variantene der ute, så den skal være smidig å få inn i en trang parkeringsplass. Bagasjerommet er middels stort med sine 315 liter. e-Soul er videre en bil som er 4,195 meter lang, 1,8 meter bred og veier 1,593 tonn. Kia e-Soul er en relativt rimelig bil, den leveres med forhjulstrekk. Den har ikke hengerfeste, men er godkjent for feste til sykkelstativ og har godkjent taklast på 100 kg.

e-Soul fås med ulike batteripakker: den minste på 39,2 kWt som gir en rekkevidde på inntil 277 kilometer og det største batteriet på 64 kWt med en rekkevidde på inntil 452 kilometer etter WLTP-standarden. e-Soul eksisterer totalt i fem varianter, som primært skilles av batteri og mengden utstyr. Som nybil får du en garanti på hele sju år, eller 150 000 kilometer.

Selv om dette er en rimeligere bil har Kia e-Soul stort utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med syv kollisjonsputer, Automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, Filskiftvarsler med Lane Keeping Assist System, Oppvarmede seter foran, Oppvarmet ratt, Adaptiv cruise control m/ Stop&Og, Lane following assist, Smart Key - Nøkkelfri låsing og start/stopp, Støtte for Apple CarPlay og Android Auto, USB tilkobling i midtkonsoll, Bluetooth m/ musikkstreaming og tilkobling av telefon. Tilgjengelig utstyr er også 10,25" berøringsskjerm med navigasjon, Kia UVO CONNECT app og tilkobling Live tjenester og Harman Kardon høyttalersystem med 10 høyttalere. Med UVO-appen kan du bl.a fjernstyre klimaanlegget og lading av batteriet.

Kia e-Soul vant ‘World Urban Car’ i kåringen World Car Awards 2020.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Kia e-Soul.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

Rekkevidde-racer og ladenedtur

14.05.2019

En praktisk og streetsmart elbil med lang rekkevidde. Vi startet langtur på 30 mil med et snev uro, avsluttet med fullstendig ro og 15 mil igjen på «tanken». Lettkjørt, godt utstyrt men ikke den aller billigste. Noe pirk og ladeproblemer på lynlader ødela for sekseren.

Les hele testen