1/7 Hyundai Kona electric SUV sett forfra
2/7 Hyundai Kona electric SUV sett bakfra
3/7 Hyundai Kona electric SUV interiør
4/7 Hyundai Kona electric SUV sett fra siden
Del på Facebook

Hyundai Kona electric

Pris fra kr 325 000,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Suv
  • 332 liter bagasjerom
  • 449 km rekkevidde
  • 15.4 kWh/100km (NEDC)
  • 204 hestekrefter

Hyundai Kona electric er en god og fin mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for både hverdagstransport og hytteturer. Elbilen er og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 332 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor SUV. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Kona electric strekker seg 4,18 meter lang, fine 1,8 meter bred og veier fine 1,685 tonn. Hyundai Kona electric er en romslig og rimelig bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen har ikke hengerfeste, og det er ikke mulig å få dette ettermontert.

Kona electric har en rekkevidde fra 449 kilometer etter WLTP-standarden. Med den rekkevidden er denne elbilen dermed blant de med fin rekkevidde, som trolig vil gjøre bilen ypperlig til hverdagsbruk i by og tettsteder. Kona electric er å få kjøpt i én varianter. Elbilen får du naturlig nok med automatgir. Siden Kona electric er elektrisk, kan du generelt sett forvente en motor med rask reaksjon, selv for en bil på 1,685 tonn. Bilen er samtidig en av de billigere variantene på markedet, og den har en spenstig akselerasjon ut av blokka. Bilen leveres med en garanti på fem år.

Når dette er en mellomstor og lavere priset bil har Hyundai Kona electric stort tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, ryggekamera, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, nøkkelfri lås, innfellbare speil, og elektrisk seteregulering, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Spesifikasjoner om 1 variant

Kona electric 64 kWt Teknikk - 2019

Pris fra kr 325 000,-

Lys
Automatisk fjernlysdimmer
Automatisk tenning hovedlys
LED hovedlys
Utvendig
Elektrisk soltak
+ kr 10 000,-
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
Innvendig
Elektrisk seteregulering foran
Ryggekamera
Nøkkelfri lås/start
Oppvarmet ratt
Head-Up display
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Blindsoneovervåker
Utstyrskommentar

Skinnseter og Seter, ventilasjon leveres sammen, totalt kr 10 000,-. Elektrisk soltak krever skinninteriør