1/4 Hyundai IONIQ EV kombikupé sett forfra Foto: Hyundai
2/4 Hyundai IONIQ EV kombikupé sett bakfra Foto: Hyundai
3/4 Hyundai IONIQ EV kombikupé interiør Foto: Hyundai
4/4 Hyundai IONIQ EV kombikupé sett fra siden Foto: Hyundai

Hyundai IONIQ EV

272 000,-

MotortypeElektrisk
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom350 liter
Hestekrefter136 hk
Rekkevidde311 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Hyundai IONIQ EV er en middels tung og kapabel mellomstor kombikupé, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for familieturer til sjøkant og hytta. Elbilen er og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 350 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Som en mellomstor bil har den fem dører og fem seter. IONIQ EV er videre en bil som er 4,47 meter lang, fine 1,82 meter bred og veier fine 1,42 tonn. Hyundai IONIQ EV er en mellomstor, fin og lavere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

IONIQ EV er en elbil men rekkevidde fra 311 kilometer etter WLTP-standarden. Med den rekkevidden er denne elbilen dermed blant de med mindre rekkevidde enn de fleste, og ut fra det vil vi tro at bilen er god til pendling og korte turer. IONIQ EV eksisterer som to varianter. Siden dette er en elbil kommer den naturlig nok med automatgir. Siden IONIQ EV er elektrisk, kan du generelt sett forvente en motor med rask reaksjon, selv for en bil på 1,42 tonn. Bilen er samtidig en av de billigere variantene på markedet. Som nybil får du en garanti på fem år.

Når dette er en mellomstor og rimelige bil har Hyundai IONIQ EV stort tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, ryggekamera, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, og automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 2 forskjellige varianter av Hyundai IONIQ EV.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »