1/4 Ford S-Max flerbruksbil sett forfra Foto: Ford
2/4 Ford S-Max flerbruksbil sett bakfra Foto: Ford
3/4 Ford S-Max flerbruksbil interiør Foto: Ford
4/4 Ford S-Max flerbruksbil sett fra siden Foto: Ford

Ford S-Max

640 800,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisFlerbruksbil
GirkasseAutomat
Bagasjerom285 liter
Hestekrefter190 hk
Antall gir8 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Ford S-Max er en solid og romslig stor flerbruksbil, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet stor nok for familien og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 285 liter, som altså er blant de mindre, men dette er tross alt en stor flerbruksbil. Når du først kjøper en stor bil som dette får du selvsagt fem dører og sju seter. S-Max strekker seg 4,796 meter lang, fine 1,916 meter bred og veier så mye som 1,83 tonn. Ford S-Max er en røslig og høyere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen kan da trekke en nyttelast på 2000 kg.

S-Max eksisterer som to varianter. Du får den som en dieselbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 9,7 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 208 km/t. S-Max er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Siden dette er en stor og noe dyrere bil har Ford S-Max bredt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, innfellbare speil, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, nøkkelfri lås, ryggekamera, automatisk nødbrems for fotgjengere, kollisjonsvarsler, og elektrisk seteregulering, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 3 forskjellige varianter av Ford S-Max.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Lignende biler