1/4 Ford Puma kombikupé sett forfra Foto: Ford
2/4 Ford Puma kombikupé sett bakfra Foto: Ford
3/4 Ford Puma kombikupé interiør Foto: Ford
4/4 Ford Puma kombikupé sett fra siden Foto: Ford

Ford Puma

304 700,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar)
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom468 liter
Hestekrefter125 - 155 hk
Antall gir6 - 7 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Ford Puma er en lett og kapabel mellomstor kombikupé, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet fin til det meste av bruk og for både hverdagstransport og hytteturer. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 468 liter og dermed blant de mellomstore bagasjerommene, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Puma strekker seg 4,186 meter lang, fine 1,805 meter bred og veier ikke mer enn 1,205 tonn. Ford Puma er en mellomstor, fin og lavere priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke har firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen er registrert for en nyttelast på 1100 kg.

Puma er å få kjøpt i seks varianter. Bilen kommer som en ikke-ladbar hybridbil og bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 9,8 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 191 kilometer i timen. Puma er tross alt blant de rimelige modellene på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og billigere bil har Ford Puma stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, ryggekamera, parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 6 forskjellige varianter av Ford Puma.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
94%
Sikkerhet for barn
84%
Sikkerhet for forgjengere
77%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
74%