1/4 Ford Kuga SUV sett forfra Foto: Ford
2/4 Ford Kuga SUV sett bakfra Foto: Ford
3/4 Ford Kuga SUV interiør Foto: Ford
4/4 Ford Kuga SUV sett fra siden Foto: Ford

Ford Kuga

452 500,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom405 - 435 liter
Hestekrefter150 - 225 hk
Rekkevidde56 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Ford Kuga er en god og fin mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet passende til vanlig bruk og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 554 liter, som altså er en solid størrelse blant bilene på markedet, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. Kuga er videre en bil som er 4,614 meter lang, fine 1,883 meter bred og veier hyggelige 1,769 tonn. Ford Kuga er en romslig og hyggelig priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1200 kilo.

Kuga eksisterer som sju varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, ikke-ladbar hybridbil og dieselbil, og du får den også både med automatgir og manuelt gir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 9,2 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 200 kilometer i timen. Kuga er tross alt en bil med middels prisnivå på markedet, så man kan forvente en akselerasjon som er midt på treet. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og mellomdyr bil har Ford Kuga stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, automatisk nødbrems for fotgjengere, nøkkelfri lås, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, og kollisjonsvarsler, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 9 forskjellige varianter av Ford Kuga.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
92%
Sikkerhet for barn
86%
Sikkerhet for forgjengere
82%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
73%

Tester

VG mener

Briljant ladehybrid fra Ford

16.07.2020

Imponerende rekkevidde og forbruk med tomt batteri, som viser at hybridsystemet er svært effektivt. Stor bagasjeplass og en letthåndterlig bil med fin instrumentering. Det eneste som «mangler», er mulighet for firehjulstrekk. Det bidrar på sin side til å holde prisen nede.

Les hele testen

VG mener

Briljant ladehybrid

30.04.2020

Imponerende rekkevidde og forbruk med tomt batteri (målt i 10–14 grader). Stor bagasjeplass og en letthåndterlig bil med fin instrumentering. Det eneste som «mangler» er mulighet for firehjulstrekk. Men det bidrar på sin side til å holde prisen nede.

Les hele testen