1/8 Ford Galaxy flerbruksbil sett forfra Foto: Ford
2/8 Ford Galaxy flerbruksbil sett bakfra Foto: Ford
3/8 Ford Galaxy flerbruksbil interiør Foto: Ford
4/8 Ford Galaxy flerbruksbil sett fra siden Foto: Ford
5/8 Ford Galaxy kassevogn sett forfra Foto: Ford
6/8 Ford Galaxy kassevogn sett bakfra Foto: Ford
7/8 Ford Galaxy kassevogn interiør Foto: Ford
8/8 Ford Galaxy kassevogn sett fra siden Foto: Ford

Ford Galaxy

546 815,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisKassevogn / Flerbruksbil
GirkasseAutomat
Bagasjerom300 liter
Hestekrefter190 hk
Antall gir8 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Ford Galaxy er en kraftig og kapabel mellomstor kassevogn, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Som en mellomstor bil har den fem dører og to seter. Galaxy er videre en bil som er 4,848 meter lang, hyggelige 1,916 meter bred og veier opptil 1,91 tonn. Ford Galaxy er en mellomstor, fin og sterkere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen er registrert for en nyttelast på 2000 kilo.

Galaxy eksisterer som fire varianter. Du får den som en dieselbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta ti sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 202 kilometer i timen. Galaxy er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og noe kostbar bil har Ford Galaxy solid tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, nøkkelfri lås, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, kollisjonsvarsler, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; elektrisk bagasjeluke, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 6 forskjellige varianter av Ford Galaxy.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »