1/4 Ford EcoSport SUV sett forfra Foto: Ford
2/4 Ford EcoSport SUV sett bakfra Foto: Ford
3/4 Ford EcoSport SUV interiør Foto: Ford
4/4 Ford EcoSport SUV sett fra siden Foto: Ford

Ford EcoSport

281 700,-

MotortypeBensin / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom325 liter
Hestekrefter125 - 140 hk
Antall gir6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Ford EcoSport er en lett og beskjeden liten SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet god til enkel bypendling og for en fin kjøretur med god boltreplass i kupéen. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 325 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en liten SUV. Selv om bilen er liten får du fem dører og fem seter. EcoSport er en bil som er 4,096 meter lang, fine 1,765 meter bred og veier ikke mer enn 1,279 tonn. Ford EcoSport er en liten og relativt lavt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen er registrert for en nyttelast på 750 kilo.

EcoSport er å få kjøpt i seks varianter. Du får den som en bensinbil og dieselbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 12,7 sekunder, noe som gjør den til en av bilene med lavere akselerasjon, om det er sentralt for deg, og toppfarten er på 180 km/t. EcoSport er tross alt blant de rimelige modellene på markedet, så man kan kanskje ikke regne med at motoren har den høyeste akselerasjonen. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en liten og rimelige bil har Ford EcoSport bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med fem kollisjonsputer, innfellbare speil, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, ryggekamera, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 6 forskjellige varianter av Ford EcoSport.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester