1/4 Dacia Duster SUV sett forfra Foto: Dacia
2/4 Dacia Duster SUV sett bakfra Foto: Dacia
3/4 Dacia Duster SUV interiør Foto: Dacia
4/4 Dacia Duster SUV sett fra siden Foto: Dacia

Dacia Duster

240 000,-

MotortypeBensin / Diesel
ChassisSUV
GirkasseManuell
Bagasjerom445 liter
Hestekrefter100 - 115 hk
Antall gir5 - 6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Dacia Duster er en lett og anvendelig mellomstor SUV, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 445 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. Duster er videre en bil som er 4,341 meter lang, hyggelige 1,804 meter bred og veier bare 1,233 tonn. Dacia Duster er en mellomstor, fin og relativt lavt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke har firehjulstrekk. Bilen leveres uten hengerfeste fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette fra forhandleren din, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1200 kg.

Duster er å få kjøpt i fem varianter. Du får den som en bensinbil og dieselbil, og du får den med manuelt gir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta false, noe som gjør den til, og toppfarten er på false. Duster er tross alt en av de lavere prisede bilene på markedet, så man. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og billigere bil har Dacia Duster solid tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Dacia Duster.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
71%
Sikkerhet for barn
66%
Sikkerhet for forgjengere
56%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
37%

Tester