1/4 Citroën C4 Cactus kombikupé sett forfra Foto: Citroën
2/4 Citroën C4 Cactus kombikupé sett bakfra Foto: Citroën
3/4 Citroën C4 Cactus kombikupé interiør Foto: Citroën
4/4 Citroën C4 Cactus kombikupé sett fra siden Foto: Citroën

Citroën C4 Cactus

245 000,-

MotortypeBensin / Diesel
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom348 liter
Hestekrefter100 - 130 hk
Antall gir5 - 6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Citroën C4 Cactus er en lett og anvendelig mellomstor kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for både hverdagstransport og hytteturer. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 348 liter og dermed av god størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. C4 Cactus er videre en bil som er 4,17 meter lang, hyggelige 1,714 meter bred og veier ikke mer enn 1,085 tonn. Citroën C4 Cactus er en mellomstor, fin og rimelig bil, der den billigste versjonen av modellen ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen kommer ikke med hengerfeste sveiset fast av fabrikken, men det kan være mulig å få dette montert i etterkant, og bilen er registrert for en nyttelast på 825 kg.

C4 Cactus kommer i seks varianter. Du får den som en dieselbil og bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,7 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 184 km/t. C4 Cactus er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og lavere priset bil har Citroën C4 Cactus kanskje ikke overraskende et mindre utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 6 forskjellige varianter av Citroën C4 Cactus.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester