1/4 Citroën C3 Aircross SUV sett forfra Foto: Citroën
2/4 Citroën C3 Aircross SUV sett bakfra Foto: Citroën
3/4 Citroën C3 Aircross SUV interiør Foto: Citroën
4/4 Citroën C3 Aircross SUV sett fra siden Foto: Citroën

Citroën C3 Aircross

315 000,-

MotortypeBensin
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom410 - 520 liter
Hestekrefter130 hk
Antall gir6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Citroën C3 Aircross er en nett og slank liten SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet liten og fin til hverdagsbruk og for en fin kjøretur med god boltreplass i kupéen. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 410 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en liten SUV. Liten bil betyr riktig nok i dette tilfellet at du likevel får fem dører og fem seter. C3 Aircross strekker seg 4,154 meter lang, hyggelige 1,756 meter bred og veier ikke mer enn 1,179 tonn. Citroën C3 Aircross er en beskjeden og lavere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen kan da trekke en nyttelast på 840 kg.

C3 Aircross eksisterer som seks varianter. Bilen kommer som en bensinbil og dieselbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,2 sekunder, noe som gjør den til en helt anstendig bil ut av startblokka, og toppfarten er på 185 kilometer i timen. C3 Aircross er tross alt en av de lavere prisede bilene på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en liten og lavere priset bil har Citroën C3 Aircross stort utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, automatisk nødbrems for fotgjengere, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 2 forskjellige varianter av Citroën C3 Aircross.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
85%
Sikkerhet for barn
82%
Sikkerhet for forgjengere
64%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
60%

Tester

VG mener

Praktisk og noe for seg selv

14.02.2018

Herlig leken og mye image. Bilen er bygget på en helt ny plattform, tilrettelagt for elektrisk drivlinje. Kanskje kommer denne som elbil i 2019, men ingenting er bekreftet. På plussiden: komfortable kjøreegenskaper og fin automatkasse. Vi savner LED-hovedlys, adaptiv cruisekontroll, oppvarmet ratt og rengjøring av linsen til ryggekameraet bak. Litt høyere verditap enn de andre.

Les hele testen