1/4 Citroën C3 kombikupé sett forfra Foto: Citroën
2/4 Citroën C3 kombikupé sett bakfra Foto: Citroën
3/4 Citroën C3 kombikupé interiør Foto: Citroën
4/4 Citroën C3 kombikupé sett fra siden Foto: Citroën

Citroën C3

250 000,-

MotortypeBensin
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom300 liter
Hestekrefter82 - 110 hk
Antall gir5 - 6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Citroën C3 er en lettere og liten liten kombikupé, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet god til enkel bypendling og for en fin kjøretur med god boltreplass i kupéen. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 300 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en liten kombikupé. På tross av at dette er en liten bil, får du fem dører og fem seter. C3 strekker seg 3,996 meter lang, hyggelige 1,749 meter bred og veier bare 0,98 tonn. Citroën C3 er en liten og rimelig bil, der den billigste versjonen av modellen ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen kan ikke få hengerfeste montert fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette ettermontert fra forhandler, og bilen er registrert for en nyttelast på 450 kilo.

C3 kommer i seks varianter. Du får den som en bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 13 sekunder, noe som gjør den til en av bilene med lavere akselerasjon, om det er sentralt for deg, og toppfarten er på 167 kilometer i timen. C3 er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man kan kanskje ikke regne med at motoren har den høyeste akselerasjonen. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en liten og billigere bil har Citroën C3 kanskje ikke overraskende et mindre utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 2 forskjellige varianter av Citroën C3.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
88%
Sikkerhet for barn
83%
Sikkerhet for forgjengere
59%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
58%