1/4 BMW X5 SUV sett forfra Foto: BMW
2/4 BMW X5 SUV sett bakfra Foto: BMW
3/4 BMW X5 SUV interiør Foto: BMW
4/4 BMW X5 SUV sett fra siden Foto: BMW

BMW X5

881 600,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Bensin
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom500 - 650 liter
Hestekrefter286 - 530 hk
Rekkevidde88 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

BMW X5 er en solid og stor stor SUV, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet romslig til hverdagsaktiviteter og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 500 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en stor SUV. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. X5 er en bil som er 4,922 meter lang, hyggelige 2,004 meter bred og veier opptil 2,435 tonn. BMW X5 er en praktisk og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten har firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken.

X5 eksisterer som sju varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, dieselbil, ikke-ladbar hybridbil og bensinbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 5,6 sekunder, noe som gjør den til en meget rask bil som nok vil klistre deg til setet, og toppfarten er på 220 kilometer i timen. X5 er tross alt en av de noe mer kostbare modellene på markedet, så man kan med denne bilen få en lynrask akselerasjon. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 200 000 km.

Som en stor og høyere priset bil har BMW X5 bredt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med åtte kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, innfellbare speil, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, elektrisk seteregulering, ryggekamera, og automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 5 forskjellige varianter av BMW X5.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
89%
Sikkerhet for barn
86%
Sikkerhet for forgjengere
75%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
75%

Tester