1/4 Audi Q5 SUV sett forfra Foto: Audi
2/4 Audi Q5 SUV sett bakfra Foto: Audi
3/4 Audi Q5 SUV interiør Foto: Audi
4/4 Audi Q5 SUV sett fra siden Foto: Audi

Audi Q5

649 300,-

MotortypeHybrid
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom455 - 465 liter
Hestekrefter299 - 367 hk
Rekkevidde61 - 62 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Audi Q5 er en solid og stor stor SUV, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet romslig nok for en hel familie, og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 395 liter og dermed blant de mellomstore bagasjerommene, som nok henger godt sammen med at dette er en stor SUV. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. Q5 er en bil som er 4,663 meter lang, fine 1,893 meter bred og veier hele 2,03 tonn. Audi Q5 er en praktisk og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1750 kg.

Q5 er å få kjøpt i seks varianter. Du får den som en ladbar hybridbil og dieselbil, og du får den med automatgir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 6,1 sekunder, noe som gjør den til en av kvikkeste bilene på markedet, og toppfarten er på 239 kilometer i timen. Q5 er tross alt en av de noe mer kostbare modellene på markedet, så man får en hurtighet deretter. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en stor og noe kostbar bil har Audi Q5 stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, elektrisk bagasjeluke, elektrisk seteregulering, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 9 forskjellige varianter av Audi Q5.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
93%
Sikkerhet for barn
86%
Sikkerhet for forgjengere
73%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
58%

Tester