1/4 Foto: Audi
2/4 Foto: Audi
3/4 Foto: Audi
4/4 Foto: Audi

Audi e-tron Sportback

610 420,-

MotortypeElektrisk
ChassisSUV / Kupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom565 - 615 liter
Hestekrefter313 - 408 hk
Rekkevidde314 - 446 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Audi e-tron Sportback er en solid og stor stor SUV, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet stor nok for familien og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Elbilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 615 liter og dermed ekstra stort, men dette er tross alt en stor SUV. Som en stor bil har den naturlig nok fem dører og fem seter. e-tron Sportback er videre en bil som er 4,901 meter lang, fine 1,935 meter bred og veier hele 2,402 tonn. Audi e-tron Sportback er en stor, romslig og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Elbilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1800 kg.

e-tron Sportback har en rekkevidde fra 313 kilometer etter WLTP-standarden. Ut fra rekkevidden får du da en av de elbilene med kortere rekkevidde på markedet, som helt generelt nok gjør bilen passende til pendling og korte turer. e-tron Sportback kommer i 13 varianter. Siden dette er en elbil kommer den naturlig nok med automatgir. Siden e-tron Sportback er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 2,402 tonn. Videre er dette blant modellene med høyere pris på markedet, og den har en akselerasjon som nok vil klistre deg til setet. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en stor og noe dyrere bil har Audi e-tron Sportback stort tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med åtte kollisjonsputer, innfellbare speil, elektrisk bagasjeluke, parkeringsassistent, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems for fotgjengere, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, elektrisk seteregulering, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 11 forskjellige varianter av Audi e-tron Sportback.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »