1/4 Audi A1 kombikupé sett forfra Foto: Audi
2/4 Audi A1 kombikupé sett bakfra Foto: Audi
3/4 Audi A1 kombikupé interiør Foto: Audi
4/4 Audi A1 kombikupé sett fra siden Foto: Audi

Audi A1

272 400,-

MotortypeBensin
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom335 liter
Hestekrefter110 - 207 hk
Antall gir6 - 7 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Audi A1 er en lett og liten liten kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet liten og fin til hverdagsbruk og for både hverdagstransport og hytteturer. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 335 liter, som altså er blant de mellomstore bagasjerommene, men dette er tross alt en liten kombikupé. Selv om bilen er liten får du fem dører og fem seter. A1 strekker seg 4,029 meter lang, fine 1,74 meter bred og veier bare 1,105 tonn. Audi A1 er en beskjeden og relativt lavt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

A1 eksisterer som fem varianter. Du får den som en bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 9,5 sekunder, noe som gjør den til en helt anstendig bil ut av startblokka, og toppfarten er på 200 km/t. A1 er tross alt blant de rimelige modellene på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en liten og billigere bil har Audi A1 solid tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 5 forskjellige varianter av Audi A1.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
95%
Sikkerhet for barn
85%
Sikkerhet for forgjengere
73%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
80%

Relaterte artikler