Elbil: Se listene: Alle elbiler med henger­feste du kan kjøpe

Skal du kjøpe elbil og er avhengig av henger­feste, er dette den komplette oversikten for deg.

Nordmenn er hengerfeste-gale. Visste du at majoriteten av bilene du får kjøpt med hengerfeste i Norge, ikke egentlig leveres med det? Det er en spesialtilpasning som gjøres av forhandleren i Norge, ikke på fabrikken. Faktisk er hengerfeste og mangel på dette blant flere elbiler, en av grunnene til at nordmenn har valgt noe annet enn elbil. Men nå begynner valgmulighetene å bli betydelig bedre.

Undersøkelsen Elbilisten 2018 avslørte at én av tre lot elbilen sin stå parkert hjemme, fordi den ikke hadde hengerfeste. Det finnes riktignok flere elbiler som har hengerfeste, men som ikke kan trekke en tilhenger. Disse er ment for å for eksempel kunne feste et sykkelstativ, og ikke trekke flere tonn bak bilen.

Noe av grunnen til at få elbiler har hatt hengerfeste frem til nå har vært naturen til en klassisk elbil. Skal du trekke flere tonn bak bilen, vil det gå betydelig utover rekkevidden. I tillegg krever det at karosseriet på elbilen konstrueres med hengerfeste i tankene, noe som ikke alltid har vært tilfellet. Det betyr at det gjerne har vært forbeholdt elbilene med lengre rekkevidde og større karosseri, og disse kommer i stor grad på markedet først nå.

Den først elbilen med et fullverdig hengerfeste var Tesla Model X. Etterhvert som det har kommet flere elbiler med bedre batterikapasitet og størrelse på markedet, har også utsiktene for hengerfeste-glade nordmenn blitt bedre. Nå kommer både Audi e-tron, Jaguar I-PACE og Mercedes-Benz EQC med hengerfeste og solid vektkapasitet, samtidig som de elektriske varebilene nå også kommer for fullt med tilsvarende lastekapasiteter.

Se listen: Elbiler med henger­feste juni 2020

Listen over viser alle elbiler som er tilgjengelig for salg i Norge, som også har hengerfeste. Listen oppdateres daglig, og viser at det akkurat nå er fire modeller å velge blant for dem som ønsker seg både elbil og muligheten for hengerfeste.

Om utvalget ikke passer deg, kan du vurdere å se nærmere på en ladbar hybrid med hengerfeste.

Elbiler med henger­feste, best i test juni 2020

Oversikten over viser deg elbilene med hengerfeste som er testet av VG, vektet på hvilket resultat de fikk i testen.