Hovedinnhold

Her er Renaults nye folkekabriolet

(VG Nett) Renault lover god plass til fire når de lanserer en helt ny Mégane Coupé-Cabriolet.

Denne saken handler om:

Den franske bilfabrikanten vil vise hele to nye kabrioleter på bilutstillingen i Geneve i begynnelsen av mars.

Kun én av modellene vil bli lansert på det norske markedet: den nye Megane CC, eller Coupé-Cabriolet. I tillegg vil Renault vise den helt nye toseteren Wind.

Den nye utgaven av Megane CC har vokst 13,5 centimeter. Renault lover at lengden på 4,485 meter innebærer god plass og komfort i alle fire seter. I vindskjerm mellom hodestøttene bak skal gi en bedre opplevelse for passasjerene i baksetet når du kjører med taket nede.

Les også:- Kabriolet kan gi hørselsskader

Bagasjerommet er på 417 liter med taket oppe. Med taket nede og vinden i håret krymper det til 211 liter, ifølge pressemeldingen.

Bilen kommer med seks motoralternativer: 1,6 liters bensinmotorer med 110 eller 130 hestekrefter, en toliters bensinmotor med 140 hester, og dieselmotorer med 110, 130 og 160 hestekrefter.

Les fjorårets test av kabrioletnyhetene

Den største bensinmotoren får en trinnløs automatkasse, mens de andre motoralternativene kommer med sekstrinns manuell girkasse. Den minste dieselmotoren kan også fås med dobbelkløtsj.

- Jeg er helt overbevist om at prisen ikke vil starte på mer enn 310-320.000 kroner. Jeg tror det blir litt lavere, sier administrerende direktør hos den norske Renault-importøren, Tom Arne Melbostad, til VG Nett.

Les også:Disse kabrioletene liker vi best

Han regner med at bilen vil være tilgjengelig for visning hos forhandlerne i april, og for kjøp i mai.

Twingo-baserte Renault Wind er en åpen toseter med kun 3,83 meters utvendig lengde. Det elektriske taket skal ifølge Renault åpnes på 12 sekunder.

Den vil foreløpig ikke bli tatt inn på det nordiske markedet.

- Renault har valgt å fokusere på Megane CC, som har solgt bra tidligere, sier Melbostad.

MELD DEG INN I BIL & MOTORS FACEBOOK-GRUPPE!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor