Hovedinnhold

Nytt system: Kjør båten rett opp på brygga

Foto: Ole Henrik Nissen-Lie
Foto: Ole Henrik Nissen-Lie
Her er det nye bryggesystemet som gjør at du kan kjøre båten rett opp på brygga, og hoppe tørrskodd ut.

Denne saken handler om:

Bryggesystemet, kalt Versadock, vises for første gang i Norge på utstillingen «Sjøen for alle».

Bryggen er satt sammen av en rekke elementer som likner plastkanner, og som er buntet sammen til en brygge eller flåte.
Se flere bilder av båten som kjører rett opp på den nye bryggen her.

Ut på tørr grunn

Importør Bjørn Waatvik i firmaet Polyglass viser oss hvordan man enkelt kan kjøre båten rett opp på brygga, og stige ut på tørr grunn. Han forklarer at bryggesystemet egner seg for både permanent og midlertidig installasjon, enten ved marinaer, sommerhus eller hytter ved sjø og vann.

Systemet er raskt og enkelt å montere (nærmest som Lego), kan utvides, flyttes og mores på enkle måter. Det finnes også et utvalg av utstyr som blant annet pullere, fendere og badestige til systemet.

Les:Jakter på VHF-pirater.

Les også:Råfersk flerbruksbåt.

Miljø

- Pongtongene er i plast og fylt med luft, de er stabile og kommer i flere størrelser. Bryggen tilpasses etter hver enkelts behov, og kan monteres på de mest kronglete hjørner, i mudder eller på steinete strender eller andre områder som tidligere ikke var tilgjengelige, sier Waatvik.

- Systemet er enkelt og miljøvennlig. Du slipper å legge bunnstoff på båten, og sparer båten for rust og korrosjon, sier Waatvik.

Versadock floats er laget av høymolekylær polyethylene og tåler store påkjenninger. Brygger og flåter kan bevege seg i bølgene. I USA gis 20 års garanti på produktene. Bryggene kan i de aller fleste tilfeller ligge ute også om vinteren. De koster 2.860 kroner per kvadratmeter, og en kvadratmeter utgjøres av fire pongtonger, får vi vite.

Artikkelen er levert av Båtliv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor