Hovedinnhold

Snøfall skapte trafikkaos på Østlandet

10 til sykehus med lettere skader

Kraftig snøfall nord på Østlandet sendte dårlig skodde biler på kryss og tvers tirsdag, men ingen personer skal være alvorlig skadd.

Denne saken handler om:

Etter mange utforkjøringer og kollisjoner er likevel rundt ti personer sendt til sykehus med lettere skader.

- Nå må folk ta en titt på globusen og på kalenderen, og innse at vinteren er i anmarsj, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB. Hans beste råd til bilistene er at de må ta det med ro.

Skift dekk

En av kollegene i nabofylket Oppland, operasjonsleder Sidsel Svarstad i Gudbrandsdal politidistrikt, maner til dekkskifte snarest.

Les også:Fronkollisjon på snøføre i Gausdal

- Særlig folk som kommer sørfra, for eksempel Oslo, kommer gjerne med sommerdekk, det opplevde vi ofte i høstferien. Det er bedre å skifte for tidlig enn for seint. Datoen myndighetene har satt i november, er i alle fall for seint her oppe, sier hun til NTB.

Været skaper også problemer på Sognefjellet, hvor veien er midlertidig stengt. Det gjelder også veien mellom Tyin og Eidsbugarden.

Telefonkø

Politiet i Vestoppland melder om speilglatte sommerdekk og manglende brøyting. Flere biler ble gitt kjøreforbud inntil videre på grunn av dårlige dekk.

- Dette var dagen da mange ble overrasket over plutselig snøfall, sommerdekk og manglende brøyting. Mange utenlandske vogntog enten uten, eller med for dårlige kjettinger, skapte kaos i år - igjen, heter det i loggen fra politiet på Gjøvik.

Mange misfornøyde sjåfører sto i kø og ringte politiet, de ville ha øyeblikkelig hjelp. Men de måtte nok smøre seg med tålmodighet, for både politi og bilbergere hadde mer enn nok å gjøre.

Yr.no melder om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Hedmark og Oppland på grunn av snø og sterk vind. Det skal bli noe lettere natt til onsdag og først på onsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor