Hovedinnhold

Ny bulk for regjeringen!

BRUSTAD-BULK: Regjeringsbilen fikk en dårlig start på dagen. Her har sjåføren fått opp døren igjen etter uhellet. Foto: Christina Dorthellinger
BRUSTAD-BULK: Regjeringsbilen fikk en dårlig start på dagen. Her har sjåføren fått opp døren igjen etter uhellet. Foto: Christina Dorthellinger
(VG Nett) Med statsråd Sylvia Brustad i baksetet på regjeringsbilen krasjet BMWen ved regjeringskvartalet onsdag morgen.

Denne saken handler om:

- Jeg kan bekrefte at det har vært et uhell tidligere i dag, skriver Hans Christian Grotnes i kommunikasjonsavdelingen til Nærings- og handelsdepartementet i en e-post til VG Nett.

Dermed gikk regjeringen på en ny smell samme dag som VG avslørte at Jens Stoltenberg sa ja til bruk av hijab i politiet.

- Hang på dørhåndtaket

Ifølge et vitne til hendelsen skal sjåføren til ministeren ha stanset bilen like på utsiden av et av regjeringsbyggene på Einar Gerhardsens plass. Han skal så ha gått ut av bilen og lukket døren uten at motoren var slått av. Problemet er at bilen, en BMW X5 V8, har automatgir, som trolig stod i «drive»-modus. I hvertfall fortsatte den mot noen lave stolper som står like ved husveggen, med Sylvia Brustad i baksetet.

- Sjåføren hang jo på dørhåndtaket og forsøkte å stoppe denne tunge bilen. Det så ganske komisk ut da den traff stolpene, forteller vitnet til VG Nett.

Siden regjeringens biler er sikret mot at folk skal kunne trenge seg inn fra utsiden, klarte ikke sjåføren å få døren opp igjen. Bilen stod derimot og «spant» mot stolpene. Han fikk heller ikke mye hjelp fra statsråden, følge vitnet.

- Hun kom ut av bilen og lukket igjen døren. Dermed kom ingen seg inn i den for å få stoppet den.

- Forfjamset

STATSRÅD: Sylvia Brustad leder Nærings- og handelsdepartementet. Foto: Scanpix
STATSRÅD: Sylvia Brustad leder Nærings- og handelsdepartementet. Foto: Scanpix

Vitnet forteller at statsråden først så «temmelig forfjamset» ut, før hun gikk inn i resepsjonen.

- Der ble hun stående og sniktitte ut mens bilen «gikk» og sjåføren sprang for å hente en ekstranøkkel, forteller vitnet, som tok bilde med sin mobil av bilen og sjåføren etter at han hadde fått åpnet døren igjen.

Til tross for den litt uheldige starten på dagen, kan heldigvis Hans Christian Grotnes i Nærings- og handelsdepartementet berolige de VG Nett-leserne som nå har blitt bekymret for Brustads helse.

- Ellers går det fint med vår statsråd, avslutter han e-posten med.

Også bilen skal ha det relativt bra etter forholdene, får VG Nett opplyst fra Statsministerens kontor, som er de som uttaler seg i saker på vegne av regjeringens biltjeneste.

- Bilen må ha seg en liten tur på verksted, men er ventet å være raskt tilbake i drift, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide til VG Nett. Hun kjenner ikke detaljene rundt hva som må repareres på bilen, men ifølge vitnet skal støtfangeren ha fått seg en solid bulk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor