Hovedinnhold

Disse fotoboksene har tatt over 900 bilister siden torsdag

TRAVEL: Denne fotoboksen har hatt travle dager siden den ble tatt i bruk på torsdag. Foto: Statens vegvesen
TRAVEL: Denne fotoboksen har hatt travle dager siden den ble tatt i bruk på torsdag. Foto: Statens vegvesen
(VG Nett) Etter bare fire dager i drift har de nye fotoboksene i Rælingstunnelen på Romerike snart tatt nesten tusen bilister for råkjøring.

Denne saken handler om:

Det var allerede mandag morgen at politiet kunne opplyse til lokalavisen Romerikes Blad at de to nye fotoboksene, som er plassert i 80-sonen, og dekker begge kjørefelt mot øst, hadde tatt over 900 bilister. Dette til tross for at lokalavisen allerede før fotoboksene var operative hadde skrevet om dem, og således gjort folket oppmerksom på at de snart skulle settes i drift.

Dermed har politiet fått bekreftet det de fryktet: At mange kjørte veldig fort i Rælingstunnelen. Og flere av disse har kjørt så fort at sjåførene risikerer både beslag av førerkort og fengsel.

- Den høyeste målte hastigheten er 143 kilometer i timen. Her er det noen som må spikre paller, konstaterer politioverbetjent Stein Brynildsen i trafikkseksjonen i Romerike politidistrikt.

Bare i løpet av de første seks timene ble 238 bilister tatt.

Fotoboksene er de første i sitt slag i Norge, og er spesialbokser for tunneler. Håpet er at de skal føre til færre ulykker i tunnelen. Siden tunnelen ble åpnet for åtte år siden er det registrert 26 ulykker med personskade.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor