Hovedinnhold

Senker bilen - sparer CO2

Ford lanserer spareserie

SENKES: Ford Focus skal blant annet senkes i forhold til denne standardmodellen, for å reudsere luftmotstand, forbruket og derved O2-utslippet. Foto: Hanne Hattrem
SENKES: Ford Focus skal blant annet senkes i forhold til denne standardmodellen, for å reudsere luftmotstand, forbruket og derved O2-utslippet. Foto: Hanne Hattrem
(VG Nett) Ford lanserer forbedret Focus, med laveste CO2-utslipp noensinne.

Denne saken handler om:

Ford Focus er først ut i Fords nye økobil-serie. Focusmodellen i den nye ECOnetic-serien har det laveste CO2-utslippet denne modellen noensinne har hatt - basert på vanlig motorteknologi.

Økoserien får premiere om drøyt to uker på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt, en utstilling som for øvrig har et sterkt miljøfokus, og som har "Se hva som driver fremtiden" som tema.

Senker bilen

Fords øko-Focus med 1,6-liters dieselmotor og 109 hestekrefter har i dagens vanlige utgave et CO2-utslipp på 127 gram per kilometer. Med bare små justeringer av karosseri og motor, har bilen fått redusert CO2-utslippet til 115 gram per kilometer.

Gjennomsnittsforbruket målt etter EU-syklusen er 0,43 liter per mil.

FLERE: Ford opplyser at flere av deres modeller vil komme i ECO-versjoner. Foto: Ford
FLERE: Ford opplyser at flere av deres modeller vil komme i ECO-versjoner. Foto: Ford

Dette er enda lavere enn Volkswagens tilsvarende Golf BlueMotion, som også får verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt.

Volkswagen var først ute med en tilsvarende økoserie, kalt BlueMotion.

Det er langt fra noen revolusjon som ligger bak de reduserte utslippene. Kjøremotstanden er redusert gjennom forbedret aerodynamikk; bilen er senket, og har blant annet fått en ny dekkdimensjon. En ny girolje er også tatt i bruke, ifølge en pressemelding fra Ford.

En besparelse på 12 gram CO2 vil med en kjørelengde på 16.000 kilometer årlig gi en reduksjon i CO2-utslippet på 192 kilo. En vanlig personbil slipper ut drøyt to tonn CO2 i året.

MER OM BILUTSTILLINGER
BilNorge.no følger bilmessene.

HVOR MILJØVENNLIG ER DE ULIKE BILENE?
Sjekk CO2-utslipp og andre miljødata for alle.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor