Hovedinnhold

«Tampa»-kaptein fikk Nansenprisen

HØVIKODDEN: Stolt og dypt takknemlig mottok "Tampa"-kaptein Arne Rinnans datter, Cathrine Rinnan, torsdag Nansenprisen på vegne av sin far.

Denne saken handler om:

Prisen gis til organisasjoner eller personer som har utmerket seg i arbeidet med å hjelpe mennesker på flukt. 26. august 2001 reddet kaptein Rinnan og hans mannskap, med full støtte fra rederiet Wilh. Wilhelmsen, 438 flyktninger fra en sikker drukningsdød i Det indiske hav.

På Verdens flyktningdag overrakte FNs høykommissær for flyktninger Ruud Lubbers og dronning Sonja prisen på drøye 770.000 (100.000 US dollar) under en seremoni på Henie Onstad Kunstsenter.

-Han skulle gjerne vært her selv, sier Cathrine Rinnan, kaptein Arne Rinnans eldste datter til NTB.

Førstestyrmann Grete Bugge på "Tampa" mottok prisen på vegne av hele mannskapet.

-Jeg er veldig stolt. Det er en stor og viktig pris, sier Bugge til NTB. Hun understreker det samme som kaptein Rinnan selv har gjort mange ganger.

-Det var aldri noe spørsmål om vi skulle hjelpe til eller ikke. Vi var en av de nærmeste båtene, og det var flott å få anledning til å hjelpe til, sier Bugge.

Arne Rinnan selv takket for prisen via storskjerm. Han er på sin siste tur med "Tampa" og kommer til Göteborg i august. Da skal han pensjonere seg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks