Hovedinnhold

Putin på finsk liste over kriminelle

HANDLEKRAFTIG: Russlands president Vladimir Putin tester en pistol på forsvarsdepartementets skytebane i Moskva i november 2006. Foto: DMITRY ASTAKHOV / AP / NTB SCANPIX
HANDLEKRAFTIG: Russlands president Vladimir Putin tester en pistol på forsvarsdepartementets skytebane i Moskva i november 2006. Foto: DMITRY ASTAKHOV / AP / NTB SCANPIX
Finland har bedt Russlands president Vladimir Putin om unnskyldning etter at finsk politi førte ham opp på en liste over personer knyttet til kriminalitet.

Denne saken handler om:

For å unngå en diplomatisk feide med sin mektige nabo var finske myndigheter raskt ute med å fjerne Putins navn fra listen.

Listen er ikke offentlig, men nyheten om at Putin figurerte på den, ble avslørt av den finske TV-kanalen MTV3 onsdag. Samme dag innrømmet politiet at Putins navn hadde kommet med - ved en feiltakelse.

- Jeg ønsker å gi president Vladimir Putin en dyp beklagelse for den ukorrekte registreringen, sier innenriksminister Paivi Rasanen i en uttalelse.

Finlands politidirektør, Mikko Paatero, fremholder at det er uakseptabelt at Putins navn har havnet på listen. Han kan ikke forklare hva som har skjedd, men saken skal nå etterforskes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks