Hovedinnhold

Norsk unggutt takket ja til Manchester City

ENIGE: Omar Elabdellaoui (høyre) og Roberto Mancini (til venstre) er nå enige om en ny toårsavtale. Foto: Pa Photos/ NTB Scanpix
ENIGE: Omar Elabdellaoui (høyre) og Roberto Mancini (til venstre) er nå enige om en ny toårsavtale. Foto: Pa Photos/ NTB Scanpix
(VG Nett) Etter lange forhandlinger har Omar Elabdellaoui (20) endelig gitt Roberto Mancini sitt ja. Samtidig blir han utlånt til den nederlandske storklubben Feyenoord.

Denne saken handler om:

- Det er veldig deilig å ha fått på plass alt sammen. Det er dette jeg tenker blir godt for min utvikling og karrieren min fremover, sier Elabdellaoui til VG Nett.

I mars i år skrev VG Nett at Mancini ønsket seg den 20 år gamle midtbanespillere med videre i sin stjernespekkede City-stall i tre nye år. Nordmannen var usikker på grunn av for lite spilletid for førstelaget.

Etter endte forhandlinger har han imidlertid fått i både pose og sekk: En toårskontrakt med årets Premier League-vinner og ett års utlån kommende sesong til Feyenoord, årets serietoer i nederlandsk Æresdivisjon.

Det bekrefter spillerens agent Jim Solbakken.

Skal spille foran 50.000 tilskuere

- Mancini har gitt meg gode signaler og ville veldig at jeg skulle være med de på oppkjøringen, sier 20-åringen til VG Nett.

Han understreker at det etter alle solemerker ser ut til at han slutter seg til Feyenoord og deres sesongoppkjøring.

- Det er en toppklubb i Nederland. Å komme dit og spille foran 50.000 mennesker... ja, det kommer til å bli annerledes, men det blir veldig bra.

Den tidligere Skeid-spilleren Elabdellaoui gjennomførte og bestod fredag den medisinske testen i klubben. Partene skal være enige i avtalens innhold, det eneste som mangler er signaturen.

Sportsdirektøren bekrefter

Det bekreftes også av den nederlandske klubben.

- Vi er i samtaler med ham og Manchester City og det vi diskuterer er et lån på ett år, sier Feyenoords sportsdirektør Martin van Geel til VG Nett, som virker å ha gjort sine undersøkelser rundt unggutten godt.

Saken fortsetter under bildet.

ØNSKER NORDMANN: Feyenoords sportsdirektør Martin van Geel (i midten) ønsker seg Omar Elabdellaoui på lån i ett år fra Manchester City. Foto: AFP PHOTO / TOUSSAINT KLUITERS
ØNSKER NORDMANN: Feyenoords sportsdirektør Martin van Geel (i midten) ønsker seg Omar Elabdellaoui på lån i ett år fra Manchester City. Foto: AFP PHOTO / TOUSSAINT KLUITERS

- Jeg har hørt fra flere at han er en spiller som jobber knallhardt og har rett mentalitet. Vi har sett ham spille og har tenkt å bruke ham som venstre eller høyre ving, utdyper van Geel.

- Han er et stort talent og må spille på et litt vanskeligere nivå enn nå, for at han en dag i fremtiden kan spille på det høyeste nivået. Vi gjorde det samme med John Guidetti i fjor, sier direktøren.

John Guidetti, den nye svenske spiss-yndlingen scoret 20 mål på 23 kamper for storklubben fra Rotterdam forrige sesong, etter utlån fra nettopp Manchester City.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball