Slik får du drømmereisen på verdensberømte Route 66

Skal du først begi deg ut på en av verdens mest berømte turer, gjelder det å gjøre det riktig. Hva er da bedre enn å ta turen med en guide som har kjørt strekningen 85 ganger?

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Route66usa.info er ikke bare Norges, men også verdens største arrangør av guidede turer på legendariske Route 66 i USA. I ekte Easy Rider-stil kan du cruise gjennom alt fra øde spøkelsesbyer til spektakulære landemerker på en flunkende ny Harley-Davidson, i en amerikansk cabriolet eller i buss.

Mannen bak ideen er tidligere journalist Arve Stallvik. Det som begynte som en kompisgjeng på tur er nå blitt hans heltidsjobb.

– Turen ble så populær at jeg til slutt kunne leve av det!

MR.ROUTE 66: Arve Stallvik er mannen bak arrangørselskapet Route66usa.info

For spørsmål eller booking kan du kontakte Arve Stallvik direkte på 90667074

Mr. Route 66

Selv er Arve en bereist mann. Han har vært både på skitur på Nordpolen og i båt på Antarktis. Allikevel er det den sagnomsuste landeveien i USA som falt mest i smak.

– Skal du unne deg én tur i livet, er dette turen! Som journalist har jeg fått reist til alle kontinenter, men da jeg tok min første tur langs Route 66 fikk jeg en følelse av frihet som ingenting har kunnet måle seg med, forteller eventyreren.

Det er denne følelsen Arve ønsker å gi til andre. Selskapet hans, som har levert turer til Route 66 i 16 år, inkluderer en hel del:

– Den mest populære turen varer i 20 dager, hvor 15 dager er kjøredager. Det er tre til seks timers effektiv kjøring per dag. Man kjører sammen ledsaget av to norske guider som er tilgjengelige hele døgnet. Du trenger faktisk ikke kunne et eneste ord på engelsk for å bli med!

Av kjøretøy kan du velge mellom flunkende nye Harley-Davidson-sykler rett fra fabrikken, åpne amerikanske biler eller buss med sjåfør.

– Turen koster omlag 50.000 kr for sjåfør og 30.000 kr for passasjerer.

Kontakt Route66usa.info for mer informasjon og booking her!
ÅPEN BIL: Arve har selv kjørt turen over 30 ganger, flere av dem i en åpen bil med vinden i håret.

– Hvilke opplevelser mener du er de beste man får med seg på turen?

– Da må jeg nesten si cowboyranchen og urbefolkningsreservatet. Vi har en avtale med et reservat om at vi får ta med reisende på besøk dit for å se hvordan de lever. Det er en unik opplevelse man ellers ikke får tilgang til!

Selv går Arve under navnet “Mr. Route 66” når han er i Chicago, sitt tidligere bosted.

– Det ble vel for vanskelig å si Arve da, og jeg er jo fryktelig glad i Route 66.

LEGENDARISK: Route 66 er kjent som en av verdens mest berømte roadtriper.

Svevde i flere måneder etter turen

To som har kjørt den historiske turen gjennom USA i regi av Route66usa.info er paret Inge Skjærbæk og Kjersti Elisabeth Lunde.

– Vi var på Bluesfestivalen i Drøbak da vi møtte Arve og først fikk nyss om denne muligheten. Vi var ivrige med én gang, sier Inge.

– Jeg ble femti det året, og hva er vel bedre enn å feire 50-årsdagen på Route 66? sier Kjersti.

FORNØYDE: Kjersti Elisabeth Lunde og Inge Skjærbæk koste seg stort på en splitter ny Harley-Davidson.

Sammen med 28 andre, ivrige reisende la paret ut på 20 dager gjennom USA i juli 2018. De kjørte sammen på en flunkende ny Harley-Davidson. Inge kan fortelle at valget av kjøretøy virkelig ga mersmak.

– Jeg har alltid sagt at jeg aldri skal kjøpe meg Harley, men her sitter jeg nå med min egen. Jeg ble så inspirert av turen at jeg snudde helt, sier han og ler.

Paret er enige om at turen er den beste ferien de har hatt.

– Jeg håper alle får muligheten til å dra på en tur som denne én gang i livet. Vi svevde i flere måneder etter vi kom hjem og prata høl i huet på venner, sier Inge.

Han mener at mye av grunnen til at turen ble en så stor suksess for dem var takket være guiden Helge Njå.

BERØMT GUIDE: Helge Njå er en av guidene til Route66usa.info og er svært populær.

Verdensrekord i å kjøre Route 66

Paret forteller at Helge er en helt unik guide.

– Han er både faglig dyktig og så morsom å være sammen med. I tillegg fikser han ting du ikke trodde var mulig, kjenner turen inn og ut og er kjent med lokalbefolkning langs hele veien, forteller Inge.

Njå er en veteran når det kommer til guiding på den legendariske landeveien. Han har kjørt Route 66 hele 85 ganger og holder dermed verdensrekorden på den mer enn 4000 km lange strekningen.

Njå har tidligere uttalt at planen er å runde 100 ganger før han går i grava.

Frister det å kaste seg på en Harley eller kjenne vinden i håret i en cabriolet mens du cruiser nedover den amerikanske landeveien? Finn ut mer og book tur her!
tracker