– Vi kjøper aldri verktøy for amatører

«Amatørutstyr har ingenting på et anleggsområde å gjøre», mener gutta i XL Utleie. Derfor velger både de og AF Decom mobile arbeidsbrakker fra Wiks.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Det er hard bruk, ja! Flytting mellom anlegg, og byggeplasser med grove maskiner og krevende omgivelser, forteller Jonas Bråten (27), som jobber med å leie ut anleggsmaskiner hos XL Utleie i Fredrikstad.

De formidler utleie av alt innen anleggsmaskiner, og har en enkel ledesnor når de kjøper inn sitt materiell:

– Vi må ha seriøs kvalitet. Vi kjøper aldri amatørverktøy, for å si det sånn, forteller Bråten.
FORMIDLER KVALITET: Jonas Bråten forteller at utleiemaskiner for bruk på bygge- og anleggsplasser må være konstruert for hard bruk.

Vogner for alle behov

Mobile arbeidsbrakker fra Wiks er en fast del av utstyrsutvalget til XL Utleie, siden alle byggeplasser har behov for gode forhold for pauser, møter og grunnleggende sanitærbehov.

– Vi har satset på Wiks på grunn av svært gode erfaringer med disse vognene. De har god kvalitet, til en riktig pris, sier Bråten.

Wiks produserer et stort utvalg av arbeidsbrakker. Dette spenner fra enkle pausebrakker, til større versjoner med både kjøkken, dusj og sengeplasser. De har også spesialiserte vogner, for eksempel til håndtering av asbest.

I tillegg leverer Wiks spesialtilpassede tilhengere for transport av biler, båter og mer spesialisert utstyr.

Bla i karusellen for å se noen av de smarte løsningene i en Wiks-vogn:

SJEKK HELE UTVALGET AV VOGNER OG TILHENGERE FRA WIKS HER

Skreddersøm etter kundeønsker

– Spisebrakke med toalett er bestselgeren vår, men vi kan levere det meste av tilpasninger, alt etter hva kundene ønsker, sier Geir Wullum. Han er grunnlegger av Wiks og styreformann i firmaet, men fremdeles tegner han noen av vognene selv.

– Så sant kunden bare klarer å sette ord på hva de trenger, tegner vi det slik de vil ha det, fortsetter Wullum.

Spesielle kundekrav er faktisk blitt utviklet til ordinære produksjonsmodeller - for eksempel en hybelvogn med to separate hybler.

TEAM WIKS: Geir Wullum (til venstre) har et godt lag i Fredrikstad, med daglig leder Kornelia Joanna Szymszon, og konstruktør og montør Arne Svendsen.

Kan vare i 25 år

Den viktigste ledesnoren til Geir Wullum har vært alltid å finne de beste tekniske løsningene, og å levere kvalitet.

– Vi bygger for at vognene skal vare. De har en teknisk levealder på mer enn 25 år. Det gir kundene den laveste livsløpskosten, forklarer Wullum.

De opplever også ofte at de som først har kjøpt en vogn, gjerne kommer tilbake for å kjøpe nye. Både på grunna av utvidede behov, men også for at behovene ofte endrer seg – slik som hos entreprenøren AF Decom.

– Det beste rådet vårt for god totaløkonomi er å få riktig vogn til ditt behov. Her bidrar vi gjerne både med avklaringer og tilpasninger, sier Wullum.

TA KONTAKT MED WIKS FOR Å FÅ EN VOGN TILPASSET DITT BEHOV
STADIG NYE: En kunde som AF Decom har stadig behov for nye arbeidsbrakker, forteller anleggsleder Jack Bergeland.

– Vognene holder lenge

– Vi velger Wiks på grunn av kombinasjonen av pris og kvalitet. De er også løsningsorienterte, og gjør de tilpasningene vi trenger, sier Jack Bergeland (47), anleggsleder hos AF Decom.

Den første Wiks-brakken de kjøpte var en asbestvogn med vanntank for mer enn ti år siden.

– Den er solgt videre nå, for tilpasser jo hele tiden vognparken etter det vi har behov for. Per nå har vi vel 15–20 brakker i omløp, både rene lunsjbrakker og skiftebrakker med dusj, forklarer Bergeland.

Og ved videresalg kommer kvaliteten på brakkene til sin rett:

– De er av veldig god kvalitet. Wiks bruker mye stålkonstruksjoner, ikke bare glassfiber, så vognene holder lenge, avslutter Bergeland.

LES MER OM WIKS OG HVA DE KAN TILBY HER
tracker