Annonsørinnhold

Glem klamme seter og trang plass. De lekre dobbeldekker-bussene til Vy sørger for en komfortabel og spennende reise. Her er tipsene til en drømmeferie i Norge uten bil.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

– Buss er blitt noe ganske annet enn da vi var små. Denne er råflott. Den har to etasjer, komfortable seter med god plass og det føles veldig trygt å reise på denne måten. Her kan kosen starte umiddelbart!

Camilla Christensen er på vei til Flekkefjord sammen med familien for en liten miniferie. De prøvekjører den nye strekningen til Vy express som går mellom Kristiansand og Stavanger. 

Fra 18. juni kan du ta bussen hele veien mellom Oslo og Stavanger. Søk i reiseplanleggeren og finn turen som passer for deg.

Datteren, Amalie (9) har stjerner i øynene der hun har funnet seg til rette på kremplassen. Helt foran. I toppen av dobbeldekkeren.


– Det føles som om vi flyr! Vi har kjempegod utsikt og jeg ser mange dyr herfra. Bil er kjedelig, så nå vil jeg bare ta buss, sier Amalie mens hun titter bort på faren.

Trygg reise: Les mer på Vy sine sider

Pappa Carl-Gustav er vanligvis sjåfør når familien er på biltur. Han har lent seg ekstra godt tilbake for å nyte utsikten - til grønne sletter, kona og til to barn i perlehumør. 

– Man får en helt annen glede av reisen. I bilen sitter ofte barna bak og de voksne foran, men nå kan vi kose oss sammen på hele reisen. Det er veldig stas, sier han. 

Ruten mellom Oslo og Stavanger har hele 4 avganger daglig i ukedagene, og 3 avganger  i helgene.

Se reiseplanleggeren og finn dine avganger

Oslo - Kristiansand - Stavanger

Hele reisen fra Oslo til Stavanger tar i overkant av åtte timer, mens turen mellom Oslo og Kristiansand tar litt over fire timer.

Vy buss har refunderbare billetter som gjør at du kan avbestille inntil to timer før avgang og få pengene tilbake, uansett årsak.

Les mer om avbestilling av refunderbar billett.

– Å bli med Vy sine nye busser på tur, er en flott og avslappende måte å oppleve Norge på - enten du skal på kort eller lang reise. Det anbefales virkelig, sier Carl-Gustav.

Den Norske Turistforeningen har mange vakre overnattingssteder langs strekningen som er enkle å ta seg til fra bussholdeplassene. Her er noen nydelige overnattingssteder som vil passe ypperlig enten du reiser alene, med familien eller med venner:


EN BUSSJÅFØR, EN BUSSJÅFØR: Er gjerne en kvinne i godt humør. Eva Line Joreid stortrives med å kjøre de enorme dobbeltdekkerne til Vy.

HYTTE VED TELEMARKSKYSTEN

Den historiske Mule Varde-hytta har 6 sengeplasser og er perfekt for en familie. Kyststien går utenfor døra og dere har to små badestrender like ved. Den lokale bussen stopper 200 meter fra hytta.

Les mer

FINN ROEN VED HAVET

Tømmerstø har en lun og usjenert beliggenhet øverst i en stor hage samtidig som du er like ved havet. Hytta er enkelt innredet og du har to kajakker tilgjengelig. Den lokale bussen fra Kristiansand stopper like ved hytta.

Les mer


Foto: Frank-Werner Undsgaard

RO UT TIL DITT EGET FERIEPARADIS

For å komme til Gammeløya må du ta årene fatt. DNT har to robåter tilgjengelig som kan brukes når det er lite vind. Ta lokalbussen fra Kristiansand til småbåthavna Alsviga på Flekkerøya. Når du først kommer fram, har du hele øya for deg selv!

Les mer

Foto: Øivinn Bruce

Foto: Hanne Findal /DNT

UNIK OVERNATTING

Hva med å gå Lysefjorden rundt? Du kan ta bussen til Stavanger og deretter ta båt inn i Lysefjorden, eller buss til Preikestolen. Turisthytta Skåpet sørger for en opplevelse utenom det vanlige. Hytta kan være første eller siste stoppested på Lysefjorden Rundt.

Les mer

Foto: Marius Dalseg Sætre

UTSIKT TIL HERLIG SKJÆRGÅRD

Seilerhytta ligger på Bjorholmen rett utenfor Borøya i Tvedestrand. Borøya ligger mellom Hagefjorden og Oksefjorden. Nærmeste tettsted med butikk og marina er Kilsund. Fra Seilerhytta er det havutsikt mot Møkkalasset fyr og kort vei til holmer og skjær i Raet nasjonalpark

Foto: Marius Dalseg

HOTELLOVERNATTING

Hvis du vil unne deg en myk seng med hvitt sengetøy, regndusj og rooftop-utsikt, kan du ta en natt på nyoppussede Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand. Kun en kort spasertur fra bussholdeplassen, og du befinner deg på Norges riviera!

Les mer

Foto: Marcus Ek/Schibsted Partnerstudio

Sykling på skinner

Familien Christensen hopper av bussen i Flekkefjord. Like ved siden av holdeplassen står dresinsyklene klare. Her kan du nemlig sykle på skinner på den gamle Flekkefjordbanen. Og det tar ikke mange tråkk til før det høres gledeshyl inne i tunellene.

– Dette er kjempegøy! Jeg har aldri gjort noe liknende. Det er litt tyngre å tråkke enn man tror, men det går overraskende fort, sier Benjamin (13).

Flekkefjordbanen strekker seg gjennom et vakkert postkortlandskap og tar deg innom hele 17 tunneler på veien til Sirdal. Strekningen er 17 km lang, og har fått status som vernet kulturminne.

– Det var litt skummelt da vi tråkket oss gjennom den lange og våte tunnelen. Det føltes som vi var inne i et eventyr og ventet nesten på at små troll skulle hoppe ut fra veggene, sier Camilla.

Ta bussen på ferie du også. Sjekk reiseplanleggeren

Drømmegård

Det lukter nystelt og frodig hage. Du hører geiter som gresser og høner som kakler. I det fjerne bruser et fossefall. Familien har sjekket inn på Øvstefjellså Gård like utenfor Flekkefjord. De blir ønsket velkommen av bonden Terje Stensland og lama-flokken hans.

– Det er veldig gøy å komme så tett på lamaene og få gi de mat, sier Benjamin mens søsteren har funnet en stor geitebukk å kose med. 

På gården kan du låne kajakk eller robåt, og fiskeutstyr. Du har med egen mat, og kan grille ved bryggen eller kokkelere på kjøkkenet.

People in nature, Plant, Tree, Gesture
– Man kjenner skuldrene senke seg med en gang. Rommene er fine og det er en magisk stemning her på gården. Dette er et perfekt sted for å få kvalitetstid sammen, sier Camilla.

Svevende sauna

Det som kanskje frister aller mest for foreldrene, er badstuen i skråningen som svever over vannet. 

– Badstuen ligger helt fantastisk til med nydelig utsikt. Det er rett og slett litt romantisk, sier Camilla.

– Dette har vært en utrolig flott opplevelse. Vi kommer til å reise på mange flere bussferier fra nå av, legger Carl-Gustav til.

Finn din reiserute - se reiseplanleggeren her

TRYGG REISE

På grunn av koronaviruset er det annerledes å reise nå enn det har vært tidligere. Men du kan føle deg trygg på bussen, for Vy har gode rutiner for smittevern.

Les mer

DETTE GJØR VY

For å sikre avstand mellom reisende, selger Vy kun et begrenset antall plasser. Vy sørger også for ekstra renhold på sine busser. 

Les mer om tiltak og reiseråd


BESTILLE BILLETT?

Husk at du bør kjøpe billetten din på forhånd. Mange avganger blir raskt utsolgt på grunn av begrenset setekapasitet, så dette vil sikre deg plass. 

Finn din billett her


Produsert av Schibsted Partnerstudio

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)