Latter, kiling i magen og minner for livet. Nina Edwardsen tar med barna på tidenes aktivitetsferie med zipline, sykkeltur, RIB-tur, rafting og vindtunnel.

– Dette er helt rått! Vi opplever ting vi aldri har gjort før. Jeg er overrasket over hvor enkelt det er å ta med barna på en slik rundtur. Alt av tog, buss og båt korresponderer og det er aldri lenger å gå enn noen få skritt, sier Nina Edwardsen (43) begeistret.

Rundturen «Norge i et nøtteskall» tilbys av Vy og Fjord Tours, Norges største rundtur- og aktivitetsleverandør. Bestill hele reisen i en enkel booking – på en grønn billett her!

 – Iiiiiiiiiiiik! 

Isabella (13), Jennie (11) og moren fyker nedover Nordens lengste zipline på hele 1381 meter. De svever over snirklete veier, fossestryk, grønne sletter og gressende geiter.

Det er under fem timer siden jentene steg ombord på Bergensbanen på Oslo S. De hopper av på Myrdal stasjon og bytter til Flåmsbana som ligger på andre siden av perrongen. På Vatnahalsen stasjon venter første opplevelse med kile-i-magen-garanti: Flåm Zipline.

– Dette var gøy! Jeg har høydeskrekk og svimler bare jeg står i en høy rulletrapp. Det var skummelt på toppen, men selve sveveturen var en fantastisk og behagelig opplevelse. Og når jeg våger å ta denne ziplinen, da kan alle ta den, sier Nina som sprudler over av mestringsfølelse.

Les mer om zipline og spennende aktiviteter her!

RALLARVEGEN: Hopp rett på sykkelen i bunnen av zipline-bakken og trill deg forbi eventyrlige fossefall hele veien ned til Flåm.

Rallarvegen-strekningen de fleste kan klare

Bagasjen fraktes i en egen heis ned til enden av ziplinen som ligger øverst i Flåmsdalen. Etter å ha fått kontroll på adrenalinnivået, hopper jentene på hver sin terrengsykkel som står klare.

Her kan du nemlig leie sykkel, og tråkke deg gjennom eventyrlig norsk natur på vei ned til Flåm. Strekningen er en del av Rallarvegen, men er så enkel å sykle at du omtrent kan trille hele veien ned.


FÅ MOTBAKKER: – Dette er den fineste sykkelturen jeg har vært på, sier Isabella. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Dette må være verdens vakreste sykkelvei. Og det er kjempegøy for barna at det nesten bare er nedoverbakker. De gangene vi må stoppe, er det for å hilse på geiter eller ta bilder av de vakre fossefallene, sier Nina. 

Isabella er enig i at sykkelturen er en unik opplevelse. 

– Det var skikkelig gøy, og mye enklere enn jeg trodde, sier Isabella.

Mer info: Bli med på rundturen «Norge i et nøtteskall» med spennende aktiviteter!


HOTELL-IDYLL: På Flåmsbrygga Hotel er du omkranset av fossefall og grønne fjell med snø på toppene.

Innsjekk i Flåm: Vikingmat og hotellhygge

Vi sjekker inn på Flåmsbrygga Hotel, etter å ha levert syklene like i nærheten. Som navnet tilsier, ligger hotellet midt på brygga i Flåm. Fra balkongen kan du nyte utsikt til fjorden til lyden av fossefall og lykkelige geiter. Et perfekt stopp på «Norge i et nøtteskall»-rundturen.

– Vi ønsker at reisende skal få en helhetlig opplevelse når de kommer hit. Det innebærer alt fra den unike utsikten og komfort på rommet, til spennende aktiviteter og utsøkt mat i restauranten, sier Salg- og markedssjef, Monna Kjos Almenningen.

Hotellrestauranten Ægir er ikke som andre restauranter. Utenfra ser den ut som en stavkirke. Når du kommer inn er du omringet av dragehoder og andre vikinginspirerte detaljer.

Et stort maleri av Ægir, herskeren over havet fra norrøn mytologi, henger på veggen. Til og med menyen er basert på råvarer som vikingene spiste, tilpasset dagens gane.

– Dette var helt nydelig. Og det er moro at de forteller vikinghistorier på spisebrikkene. Man kan lære noe mens man spiser god mat, sier Nina mens hun koser seg med den berømte vikingplanken.

Legg til hotellovernattinger på din rundreise i en enkel booking. Mer info her!  

RIB-tur og verdens beste ost

På «Norge i et nøtteskall»-rundturen kan du enkelt legge inn aktiviteter du selv ønsker. Vår neste opplevelse er RIB-tur på spektakulære Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden med et stopp i Undredal.

Rune Tokvam er gründer og turguide på RIB Fjordsafari, som kun ligger noen få skritt fra Flåmsbrygga Hotel. Han forteller skrøner og interessante historier om natur og bosetning i fjellene.

– Me ønskjer at gjestane skal kjenna på kva det store fjordlandlandskapet byr på. Det er så mange fantastiske detaljar. Vær, lys, lukt og temperatur endra seg undervegs på turen. Eg sit ofte med audmjuk og begeistra kjensla, og den ser eg òg i gjestane.

Sier Rune på kraftig Flåmsdialekt som tidvis krever konsentrasjon.

Vi stopper også innom Undredal for å smake på den lille bygdas stolthet – geitost. Dette er ikke hvilken som helst ost. Den er faktisk verdens beste. Kvit Undredal vant gullmedalje i oste-VM i 2018. 

– Smaken er et produkt av naturen og landskapet. Geitene trives godt i bratt terreng og det gir ekstra god smak på osten.

– Vi har klart å ta vare på de gamle tradisjonene med moderne metoder, sier Leif Underdal, Daglig leder av Undredal Stølsysteri.

Bli med på eventyrlig RIB-tur på fjorden. Les mer her!


VERDENSMESTER I OST: Leif Underdal er daglig leder av Undredal Stølsysteri og sier osten er laget med en god dose lidenskap.

Fjordcruise med helelektrisk skip

Etter en smakfull frokost på hotellet fortsetter vi på rundturen «Norge i et nøtteskall» og spaserer noen meter bort på brygga.

Der går vi om bord i det helelektriske skipet Future of the Fjords. Estetisk minner båten om operahuset i Oslo, der det elegant flyter stille gjennom fjorden.

– For en start på dagen! Her er det bare å lene seg tilbake og nyte utsikten. Og så er det fantastisk at det er så flott å reise miljøvennlig, sier Nina mens jentene nikker.

Vil DU oppleve «Norge i et nøtteskall»? Les mer om rundturen her!

Isabella og Jenny bygger The Fjord-lego som de har kjøpt i kafeen om bord. Gjennom de store vinduene har de nydelig utsikt til den storslåtte Nærøyfjorden, som ved siden av Geirangerfjorden er oppført som et av verdens underverk på UNESCOs verdensarvliste.

På brygga i Gudvangen står bussen til «Norge i et nøtteskall» og venter.   

– Dette må være en av de enkleste reisene jeg har vært på. Det er så utrolig deilig at du umiddelbart ser hvor du skal gå. Det er jo umulig å gå feil, smiler Nina mens de hopper om bord i bussen. 
ILDSJEL: Alette Hjelmeland forteller engasjert om historien til Fleisher's Hotel under middagen.
Alette Fleishers hotel.jpg
HISTORIE: Hotellet har historie helt tilbake til 1864
Fleishers Hotel.jpg
FJORDUTSIKT: Du har spektakulær utsikt fra den nydelige spisesalen.
Spisesal Fleishers Hotel.jpg


Innsjekk på Voss: Historiske og sjarmerende Fleischer’s Hotel

– Oi, her var det fint! Jentene snurrer rundt mens de titter omkring på de historiske detaljene på veggene. Å gå inn døren på Fleischer’s Hotel er som å vandre inn i en annen tid. Hotellet har historie helt tilbake til 1864.

– Velkommen til oss her på Voss! Alette Hjelmeland ønsker oss varmt velkommen med bredt smil, energiske armer og rak positur.

Vi blir introdusert til historien på hotellet, får et dupp i badebassenget og blir servert utsøkt mat med lokale råvarer.

– Det er viktig med god mat på reisen. Det er fantastisk å se hvordan de bruker lokale råvarer. Her på hotellet får du virkelig mye mer enn bare en seng å sove i.

– Under middagen ble vi fortalt om hotellets historie på en levende og engasjerende måte av en ekte ildsjel. Det var en utrolig fin opplevelse, sier Nina.

Bestill «Norge i et nøtteskall» med hotellovernatting på unike Fleischer’s Hotel. Mer info her.


Heftig familierafting på Vossoelva

Vi blir plukket opp ved hotellet og kjørt til Voss Active hvor familierafting står for tur. Det kom mye snø i vinter og kombinert med høye temperaturer den siste tiden, er det uvanlig mye trøkk i Vossoelva.

Vi får instruksjoner om hvordan vi skal padle, hva vi skal gjøre hvis vi faller i elva, og at regel nummer én er å ikke tisse i våtdrakta. Så er vi klare for nytt adrenalinkick.

Båten får kraftig fart flere ganger, hopper opp og ned, og vi må holde oss godt fast for å ikke falle i vannet. Jentene hyler, ler og koser seg. Underveis stopper vi for å bade, og guiden drar i gang kreative leker som å balansere på båten.    

– Jeg ville egentlig ikke rafte, men nå er dette min nye favorittaktivitet, sier Isabella med smilende øyne.   

Klar for å rafte? Les mer her!


Fly som fuglen i vindtunnel!

På Voss samles ekstremsport-entusiaster fra hele verden for å oppsøke fart og spenning. Men du trenger ikke nødvendigvis kaste deg ut av et fly for å få følelsen av å hoppe i fallskjerm.

– Dette er det kuleste jeg har gjort! Nå er jeg klar for å hoppe fallskjerm, utbryter Jennie spontant i det hun kommer ut av vindtunnelen.

– Den eldste som har flydd her var 94 år. Nedre aldersgrense er 5 år. Her kan alle få følelsen av å hoppe i fallskjerm, samtidig som det er er trygt og kontrollert, sier Eirik Flyversen Syversen, Instruktør på Vossvind (og ja, han heter faktisk det). 

VOSSVIND: I denne vindtunnelen kan de aller fleste komme for å fly! Foto: Schibsted Partnerstudio


Etter flyturen henter jentene bagasjen sin på Fleischer's Hotel og går på Bergensbanen som kun ligger noen meter fra hotellet. Alle i familien er storfornøyde etter tidenes mest innholdsrike aktivitetshelg.

– Turen i seg selv er jo en unik opplevelse i spektakulær natur, men det som er så positivt er at man har så mange valgmuligheter og at alt er lagt så til rette underveis. Denne rundturen vil vi virkelig gjøre igjen!

Legg opp din egen rundtur med overnattinger og aktiviteter. Mer info her!


GRØNN REISE

Vy og Fjord Tours har fokus på miljø og tilbyr i hovedsak miljøvennlige transportalternativ. På «Norge i et Nøtteskall»-turen reiser du blant annet med Bergensbanen og et hel-elektrisk fjordcruise. 

– Vi tar deg gjennom idylliske steder og spektakulær natur som fortjener beskyttelse. Karbonutslippet på en «Norge i et nøtteskall»-tur fra Oslo til Bergen er en tiendedel av utslippet til en tilsvarende flyreise, sier Kristin Lorentzen, Salg- og markedsdirektør i Fjord Tours. 

Foto: Schibsted Partnerstudio

REIS TRYGT MED TOG OG BUSS:

På grunn av Koronaviruset er det annerledes å reise på ferie i 2020 enn det har vært tidligere. Men du skal vite at sikkerhet på reisen er ivaretatt, samt at rutiner og smittevernstiltak gjennomføres. Les mer om dette HER.

Foto: Schibsted Partnerstudio

OPPLEVELSER FOR LIVET

Fjord Tours er landets mest komplette tilbyder av aktiviteter, turer og attraksjoner – og det er lett å bestille alt samlet i én enkel booking. Velg fra over 200 aktiviteter og sett sammen din reiserute! Mer info her!

Foto: Schibsted Partnerstudio

VISSTE DU?

Med det digitale rabattkortet Fjord Pass fra Fjord Tours får du 10 prosent rabatt på aktiviteter i Norge! Jo mer du bruker det, desto mer får du igjen. Skaff deg Fjord Pass gratis i dag HER!

Foto: Schibsted Partnerstudio

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)