Annonsørinnhold

Jentegjengen fra Fredrikstad tar toget til Gol for å gå turer i fjellet, puste inn frisk høstluft, bo på historisk gård og få kvalitetstid sammen.

– Så deilig det er å slippe å kjøre bil! Kosen kan starte umiddelbart, utbryter Ida Rakel Ingvoldstad (36) samtidig som hun og venninnene dumper ned i setene på toget.

Usikre tider - fleksible billetter. Les mer!

– Det føles veldig trygt å reise med toget. Man har god plass og det er fint at man kan vise billetten til konduktøren via appen på trygg avstand, sier Heidi Umbach Hansen(39).

Klar for høstfjellet? Se destinasjoner og togtider med Vy her.

Jentegjengen tar 08:25-toget fra Oslo S. Det tar ikke lang tid før de befinner seg i kafévognen. Der kjøper de dagens første kaffe og en vaffel.

For å sørge for at betalingen skjer trygt, brukes det kort og vipps, og ikke kontanter.  Håndsprit er også lett tilgjengelig.

– Jeg forstår godt at Bergensbanen er kåret til en av verdens vakreste togstrekninger. Det er kanskje spesielt fint nå på høsten. Bare se hvordan fargene popper, sier Anne Sørensen (39) mens hun peker ut av vinduet.

SONER UT: Heidi finner frem Spotify og nyter toner fra Gladys Knight. Anne forsvinner inn i Erlend Loes bokunivers. Ida lytter til turtips fra DNT i appen Vy Underholdning.

Underholdning på toget

Jentene kvikner til når de drar i gang «Heads Up» – en mobilvariant av spillet Kortskalle.

I stedet for fysiske kort, brukes mobilen på pannen og de andre deltagerne skal få deg til å gjette ordet som står på skjermen.

Jentene briljerer i TV-seriekategorien «Friends».

– Lite overgår vennetur. Bare det å være sammen på toget er ren kvalitetstid og det føles trygt i disse tider, sier Heidi.

Klar for fjelltur med gjengen? Se hvor du kan ta toget her!


JENTETUR: Nå som det ikke er mulig å legge venneturen til utlandet, hopper venninne på toget i Oslo og er på Gol på under tre timer. – Tog oppleves som en veldig trygg reisemåte samtidig som vi får maks kvalitetstid sammen, sier Ida.

Neste stopp, Gol!

– Hæ? Er vi framme allerede? Jentene får plutselig dårlig tid til å pakke sammen sakene og komme seg av toget.

Det er under tre timer siden de gikk på toget i Oslo, og Gol ønsker de nå velkommen med frisk høstluft og glimt av sol.

Jentene spaserer gjennom Gol sentrum og ankommer Hesla Gård. Stedet tilbyr unik overnatting i historiske omgivelser.

 – Dette er som å vandre rett inn i et eventyr. For en magisk plass! Gårdslivet må være den beste medisinen mot stress, sier Anne.

Etter å ha blitt oppfordret til å vaske hendene nøye, innlosjeres venninnene i stabburet. Bygget er 400 år gammelt og har alt du måtte trenge av komfort med senger, kjøkken og bad.

Hønene løper fritt rundt henne på gårdsplassen, og Heidi koser allerede med en kanin.

Sykkeltur og fisking  

Gol er et perfekt utgangspunkt for sykkelturer. I området finner du mange flotte sykkelruter – enten du foretrekker enkle turer på grusveier eller mer utfordrende terrengløyper.

På gården står el-syklene klare, og jentene tråkker seg gjennom vakker natur i området og stopper ved elven Hemsil. Den byr på trolske fossefall, broer og kulper som er perfekte for bading om sommeren.

– El-sykkel er faktisk genialt. Man kommer så langt med så liten innsats. Da kan vi bruke mer tid på å hygge oss uten høy puls, sier Ida humrende.

Klar for høst i fjellet? Få mer inspirasjon og bestill tur med Vy her!

Jentene har også fått låne et par fiskestenger for å prøve lykken i elven. Fiskelykken uteblir denne gang.  Skal du fiske i fjellet? Husk å bestille fiskekort.

Fjellmagi

Hanegal og strålende sol sørger for at jentene ruller seg ut av senga tidlig om morgenen. Etter en bedre frokost, tar de tursekken på ryggen og går rett ut i fjellet.

Det finnes utallige turmuligheter på Gol, og løypene er kjent for å være familievennlige.

Jentene utforsker en turløype som starter like ved gården. På Skagastøl ved Haugstad Gård finner de en hyggelig rasteplass.  

Klar for høsttur i fjellet? Bestill tur til Gol her!


Før jentene setter seg på toget på vei hjem, får de nok en gang fylt opp magesekken. Denne gangen diskes det opp med lokale delikatesser som lefsekling, gommobakels, flatbrød og sveler.

Gode og mette setter jentegjengen seg på toget – med rikelig påfyll av høstluft, etterlengtet venninnetid og minner for livet.  

 - Tenk at det kan være så enkelt - og trygt - å bare hoppe på toget til fjells! Dette må vi gjøre oftere, sier Ida mens venninne nikker.


USIKRE TIDER - FLEKSIBLE BILLETTER

Dersom du bestiller Flex-billett kan du endre avreisetidspunkt så mange ganger du vil og helt frem til planlagt avgang. Det kan du også med Flex Refunderbar. Med den refunderbare billetten får du i tillegg pengene igjen hvis du avbestiller turen før avreise, uansett årsak.

Les mer om Flex-billettene til Vy her.

Foto: Schibsted Partnerstudio

REIS TRYGT MED TOG

På grunn av koronaviruset er det annerledes å reise nå enn det har vært tidligere. Men du kan føle deg trygg på toget, for Vy har gode rutiner for smittevern.
Les mer om dette her.  

TRENGER DU MER INSPIRASJON TIL REISEN?

Sjekk ut Vy.no for flere reisetips!


Foto: Schibsted Partnerstudio

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Til toppen

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)