Skjulte ferieperler
i vakre Hordaland

Seks steder du bare må besøke!

Fruktblomstring, fantastiske fossefall og et nytt, norsk matmekka. Det finnes noe for alle og enhver. Kanskje det er nå du endelig skal utforske det beste av Hardanger?

Vestlandet er stort, og alle de flotte vestlandsfylkene kan by på friske aktiviteter og spektakulær natur.

Vi dro til Hordaland, og har funnet seks unike opplevelser i dette vakre fylket som definitivt vil pirre reiselysten din og som garantert oppleves som unikt, nytt og spennende. Enten det er for en del av sommerferien, men kanskje aller mest bare for en helgetur. Perlene er nemlig nærmere enn du tror!

For mer reiseinspirasjon (og informasjon) om det vakre landet vårt anbefaler vi deg å laste ned Visit Norway-appen, enten til iOS eller Android.

Gikk du glipp av denne?
Ti grunner til å besøke magiske Nordland!

Foto: NTB Scanpix

Nytelse på Voss

Drøye ti mil fra Bergen, langs Sørfjorden og forbi Evangervatnet og Vangsvatnet ligger Store Ringheim Hotell. På et høydedrag, med utsikt over Voss og de majestetiske fjellene rundt, ligger en gammel gård, som har vært i Ringheim-familiens eie i hele ti generasjoner. Ringheim er et sted man forelsker seg i.

– Kjærlighet er viktig for meg. Og det er med den som fundament jeg forsøker å skape en unik atmosfære for gjestene våre.

Jorunn Ringheim

Det er lett å se hvor mye arbeid som er lagt ned i detaljene på dette ærverdige stedet. Alt fra den rosemalte senga i Eldhuset, til strutsevingebregnene du får servert til den utrolig møre fjordfe-biffen.

– Vi håper gjestene våre føler seg hjemme her, og at de forhåpentligvis kan senke skuldrene og glemme hverdagen litt. Det er for eksempel derfor vi i flere av rommene har gjemt TV-en i veggen, sier Svein Ringheim.

Interessert i å reise til Voss? Les mer her om bygda hos Visit Norway!

GOD START: Voss er et ypperlig sted dersom du trenger en stille og rolig pause fra hverdagen. 

GOD START: Voss er et ypperlig sted dersom du trenger en stille og rolig pause fra hverdagen. 

Og senke skuldrene gjør man. Kanskje er det vertskapets gjestfrihet, det luksuriøse sengetøyet eller lukten av gamle tømmerstokker som gjør at du glemmer – og bare er.

For på Ringheim har man rett og slett fri. Og det med (nesten) hele Vestlandet for sine føtter. Voss er nemlig et av de beste utgangspunktene hvis du vil oppleve mest mulig av det denne kanten av Norge har å by på.

Les mer om det vakre Vestlandet hos Visit Norway!

– Et fantastisk sted

Klokken er blitt halv ni på morgenen - frokost-tid for mange. Det gjelder også den amerikanske Chase-familien, bestående av Don, Laura og deres sønn Daniel. De har akkurat forsynt seg med nybrygget kaffe, eggerøre, bacon og deilig hjemmebakt brød. De er vel så opptatte av den slående utsikten mot de snøkledte fjelltoppene som av den deilige hotellfrokosten.

– Hvordan fant dere frem hit?

– TripAdvisor, rett og slett. De er nummer én der, så da var valget enkelt, sier Don.

LIKER NORGE: Familien Chase fra New York er på en liten norgesferie, og dagen tilbringes med ski på beina, i vakre omgivelser i Voss.

LIKER NORGE: Familien Chase fra New York er på en liten norgesferie, og dagen tilbringes med ski på beina, i vakre omgivelser i Voss.

Familien er bare en svipptur innom Norge for å stå litt på ski og oppleve naturen, før yngstemann i følget skal tilbake til studiet ved universitetet i Oxford i Storbritannia.

– Jeg er helt sikker på at om 30 år så er det turister overalt her, ler Laura.

Og det har vi forståelse for. Hvem vil vel ikke reise hit? Men forhåpentligvis er en god del av de som tar turen nordmenn. Voss er en bygd alle bør oppleve hvert fall én gang i løpet av livet. Da kan du samtidig få en god natts søvn her hos Ringheim-familien.

Her er andre ting å finne på i Voss-området!

Her er andre ting å finne på i Voss-området!

Sjekk ut det unike hotellrommet i videoen under.

Foto: NTB Scanpix

«Glamping» i Osa

Vi legger ut på riksvei 13 og kjører forbi Skjervsfossen, som kan være verdt et lite stopp. Vi har imidlertid kurs mot Osa – en liten times kjøring fra Store Ringheim Hotell.

Naturlige høydepunkter: Flere flotte fossefall!

Og gjemt innimellom noen trær, like ved Osafjordens bredder, ligger det noen teltlignende hus. Eller yurts, som de heter.
Disse har belgiske Robert Koesharto (58) bygget sammen med familie og venner. Han kom til Norge i 2009 for å prøve lykken i turistbransjen, med konseptet BNature.

Robert vil nemlig ta nåtidens mennesker tilbake til røttene og ut i naturen, – men på en glamorøs måte: Såkalt «glamping».

SOV GODT: Det kan vel knapt kalles et telt når du sover i hotellaken,  men for den glamorøse camper passer en yurt ypperlig!

SOV GODT: Det kan vel knapt kalles et telt når du sover i hotellaken,  men for den glamorøse camper passer en yurt ypperlig!

Uttrykket – en fusjon av ordene glamour og camping, har vokst frem som en av de hippeste måten å tilbringe noen netter i vakker natur på.

– For min del kunne teltene vært av helt enkel standard. Men jeg forstår at ikke alle er som meg. Derfor har vi strøm, tregulv og deilige senger. Folk vil tilbake til naturen, men på en komfortabel måte, smiler Robert.

Vi sitter rundt leirbålet og snakker med den sympatiske og dedikerte belgieren mens han lager middag: Stekt kylling med byggryn og grønnsaker. Det høres kanskje ikke så avansert ut - men det smaker fantastisk. Det er det en spesiell grunn til, mener Robert.

– All mat blir bedre tilberedt på bål ute i naturen.

Robert Koesharto
PÅ FLAMMER: Maten smaker annerledes når den er tilberedt på bål.

PÅ FLAMMER: Maten smaker annerledes når den er tilberedt på bål.

Robert forteller historier om området vi sitter i. Godt skjult fra vær og vind, og med varmen fra leirbålet. Plutselig er det blitt kveld, og på tide å legge seg i et av Roberts glamorøse telt.

Det er virkelig noe spesielt, det å ta plass i de ny-oppredde sengene inne i yurten – med naturen noen centimeter utenfor. «Glamping» er virkelig noe for seg selv!

Og er du så heldig at du også våkner opp til regnet som slår mot teltduken, får du en start på dagen du lenge kommer til å huske. For du ligger jo varm og god i en deilig seng med hotellaken.

NABOEN: Olaf Dybedokken slår gjerne av en prat når han er ute og går med hunden.

NABOEN: Olaf Dybedokken slår gjerne av en prat når han er ute og går med hunden.

– Han holder liv i bygda

Dagen er i gang, og mens vi er ute og går rundt i det virkelig spektakulære området, med den fantastiske fjorden og de nærmest stupbratte fjellene, møter vi Olaf Dybedokken (73), som er ute og lufter hunden sin.

Det er tydelig å se at Robert og Olaf kjenner hverandre. Bare måten de hilser på hverandre, med noen liksom-bokseslag, latter og et godt håndtrykk, forteller det meste.

– Ja, Robert er jo en fin fyr, da. Også sørger han for å holde liv i bygda, sier Olaf.

– Kunne du vært på «glamping» selv?

– Ja, absolutt! Kanskje ikke her, siden jeg har bodd her nesten hele livet, men et annet sted. Jeg syns det er en veldig kul måte å oppleve naturen på.

Les også: Er dette tidenes videopostkort fra Vestlandet?

Her er andre ting å finne på i området!

Her er andre ting å finne på i området!

Lurer du på hvordan det er å våkne i en yurt? Bli med på «glamping» i denne videoen.

Foto: NTB Scanpix

Norsk mat i verdensklasse!

Når vi har sagt takk til Robert og Olaf kjører vi videre langs fjorden, over den fantastiske Hardangerbrua, en attraksjon i seg selv.

LENGSTE HENGEBRUA I NORGE: Hardangerbrua er cirka 1 380 meter lang og er blant verdens ti lengste hengebroer. Foto: Erik Johansen \/ NTB scanpix

LENGSTE HENGEBRUA I NORGE: Hardangerbrua er cirka 1 380 meter lang og er blant verdens ti lengste hengebroer. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Et drøyt kvarter senere er vi fremme ved neste stopp på reisen. Eidfjord. Og på et tun ikke langt fra sentrum, med cruisebåt til kai og et yrende folkeliv, sitter to mannfolk på huk og roter i et hull i bakken.

– Au! Det var da som…

De graver seg forbi flere lag av jord, einer og glovarme steiner. Til slutt åpenbarer det seg to pakker med aluminiumsfolie.

– Det var slik de gjorde det i steinalderen, sier den ene med stolthet i stemmen.

– Bortsett fra aluminiumsfolien, legger den andre til med et smil.

For i bakken har det, i rundt to timer, ligget to saftige kjøttstykker og godgjort seg på den riktige måten, ifølge de to karene.

DET BESTE FRA ALT: Mona og Hans Olav Lægreid disker opp med både reinsdyrhjerte og tunge - for de som vil oppleve det beste fra området. 

DET BESTE FRA ALT: Mona og Hans Olav Lægreid disker opp med både reinsdyrhjerte og tunge - for de som vil oppleve det beste fra området. 

Området vi befinner oss i er et samlingspunkt for gode matopplevelser i Hardanger, og et sted som har vokst frem til å bli en av Norges viktigste matdestinasjoner.

– Vi liker å tro det, i hvert fall. Men det er mye sannhet i det også. Eidfjord har det beste fra havet og fjellet. I tillegg har vi en tradisjon for mat som vi mener er unik her til lands, sier Hans Olav Lægreid.

Matglade reisende på sporet av en opplevelse bør også sjekke ut Norwegian Foodprints-restaurantene!

Sammen med kona, Mona Lægreid, driver han Tunet på Haugen. Et sted som tilbyr noe du ikke ville disket opp hjemme.

– Vi prøver å gi folk som kommer hit noe utenom det vanlige. Forhåpentligvis reiser nordmenn herfra med litt ny kunnskap om sitt eget land, en unik smaksopplevelse og et smil om munnen.

MAT, MAT, MAT: I Eidfjord fikk vi servert blant annet reinsdyrtunge, og hjerte, samt fjellørret.

MAT, MAT, MAT: I Eidfjord fikk vi servert blant annet reinsdyrtunge, og hjerte, samt fjellørret.

Spesielt interessant er det å smake på speket lårtunge (en muskel) og reinsdyrhjerte. Det beste var imidlertid reinsdyrtunge. Bedre spekekjøtt skal du lete lenge etter. Saltet og «mosstoverøkte» - den ekte Hardangermåten å røyke på.

– Det gir en helt spesiell og rund smak. I tillegg er ikke reinsdyrstunge så grov som hos andre dyr, som gir en fantastisk konsistens, forklarer Mona.

Dette er virkelig et sted som gir deg følelsen av å komme tilbake til røttene våre, til barndommen, eller følelsen av å oppdage noe nytt.

På landhandelen like ved kan du kjøpe lokale delikatesser og råvarer tilberedt på gamlemåten – som bestemor eller oldemor laget dem.

– Vi selger mest brød, boller og flatbrød. I tillegg til Lars Inge Folkedal sine kjøttvarer, da. Det er et ekstremt mørt og fint kjøtt, fra vest-norsk fjordfe, sier Mona.

Det er med andre ord ingen tvil om at kvaliteten på produktene de selger i det lille, men flotte lokalet, er av topp klasse!

VAKKERT: Det er en helt egen stemning inne i den lille, men fullstappede, butikken til Mona og Hans Olav. Foto: PRIVAT

VAKKERT: Det er en helt egen stemning inne i den lille, men fullstappede, butikken til Mona og Hans Olav. Foto: PRIVAT

Lag din egen krotakake

I tillegg til at du kan kjøpe disse lokale herlighetene, kan du på Tunet på Haugen også lære deg kunsten å bake disse lefselingnende kakene, som utenfor distriktet ofte kalles «hardangerkake», men som her heter «krotakaker».

– Å være i bakstekjelleren er, og skal være, gøy. Så dette er en aktivitet jeg anbefaler absolutt alle!

Etterpå kan du få dem servert med smør og sukker, eller hjemmelaget syltetøy.

– Jeg hadde for eksempel besøk av ei dame en gang som ikke hadde spist stikkelsbærsyltetøy siden bestemoren hennes lagde det for mange, mange år siden. Og det ble faktisk en ganske sterk opplevelse for henne, smiler Mona.

Har du ikke anledning til å ta turen til Eidfjord og Tunet på Haugen helt enda? Her er den oppskriften på de nydelige lefsene:

«3 kg sikta rugmjøl
½ kg fint kveitemjøl
60 g gjær
1 ts salt
Lunka vatn eller mjølk til passe deg (helst vatn)
Ca 2,6 liter væske
Lukke til med baksten, og hugs at firkanta eller avlange kaker smakar like godt som runde. Litt hol i midten treng ein heller ikkje verta flau over. Smaken og konsistensen er det viktigaste til å byrja med. Øving gjer som kjent meister!
Eva van der Tuuk Opedal»

Her er andre ting å finne på i Eidfjord-området!

Her er andre ting å finne på i Eidfjord-området!

Sjekk hvordan de tilbereder «verdens beste kjøtt» på en helt spesiell måte.

Reis tilbake i tiden – dra til Utne

Etter man har spist kan det være godt med en liten lur, og ikke lange veien fra Eidfjord ligger et gammelt hotell.

Få steder her til lands kan skilte med en historie lik Utne Hotell. I 295 år har det lille overnattingsstedet tatt imot gjester fra fjern og nær, og sørget for at hver eneste én har følt seg spesiell.

– Vi er veldig opptatte av å videreføre den atmosfæren og opplevelsen som har vært fremtredende for hotellet i snart 300 år, sier Kjetil Widding.

GAMMELT: Utne Hotell startet som gjestgiveri i 1722, og har siden vært i kontinuerlig drift. Til tross for at noe er nybygg, er fortsatt en del av hotellet fra 1700-tallet.

GAMMELT: Utne Hotell startet som gjestgiveri i 1722, og har siden vært i kontinuerlig drift. Til tross for at noe er nybygg, er fortsatt en del av hotellet fra 1700-tallet.

Og det merkes. I løpet av oppholdet på det ærverdige hotellet, hvor hver minste detalj er ettertrykkelig bevart og restaurert, blir vi ved enhver anledning og tid på døgnet møtt med et smil og en respekt som man forbinder med «gamle dager».

– Vi håper gjestene lar seg begeistre av de spesielle omgivelsene, og forhåpentligvis kan vi gi dem en opplevelse de sent vil glemme, sier Bente R. Widding.

Sidersmaking er et fantastisk eksempel på dette. Hver kveld tilbyr nemlig vertskapet dette for gjestene sine før middag.

– Hardangersider har lange tradisjoner, og oser kultur og historie. Fra å være en kjellerkultur, er det i dag flere som driver profesjonelt og vi ønsker å være med å løfte fram denne fantastiske drikken. Sider er smaken av Hardanger, og bør absolutt prøves, sier Bente R. Widding.

Hvilket vi virkelig kan skrive under på! Det smakte rett og slett fantastisk. Hvem trenger musserende vin fra flotte distrikter i Frankrike og Italia, når vi har norsk kvalitetssider?

EIERE: Ekteparet Widding driver i dag Utne Hotell, og de er opptatt av god service og å gi gjestene sine en opplevelse i tradisjonell stil. 

EIERE: Ekteparet Widding driver i dag Utne Hotell, og de er opptatt av god service og å gi gjestene sine en opplevelse i tradisjonell stil. 

Og når du først er i Utne passer det fint med en tur innom Hardanger folkemuseum, som byr på et innblikk i Hardangerkulturens historie og utvikling. Se for deg de vakreste bunader, Hardangersøm og den ene hardingfela etter den andre.

– I tillegg kan du få oppleve det som nok er vår mest populære attraksjon: Nemlig vår egen hardingfele-spiller, sier Helena Kjepso ved museet - og legger til:

– En konsert, kombinert med litt lokal sider, er en flott aktivitet jeg anbefaler alle som kommer hit.

Hos Visit Norway kan du finne andre fine overnattingssteder!

Her får du en liten omvisning på folkemuseet, og ikke minst en minikonsert med hardingfela:

Her er andre ting å finne på i Utne-området!

Her er andre ting å finne på i Utne-området!

Bli med på en reise tilbake i tid på Utne Hotel. Se video.

Foto: NTB Scanpix

Vestlandets kuleste opplevelse?

Vi forflytter oss vestover til Jondal, den pittoreske bygda hvor selveste Herborg Kråkevik er født og oppvokst. Her ligger det et hus i sveitserstil nesten helt nede ved fjorden. Huset heter Juklafjord, og der holder Åsmund Bakke og Folgefonni Breførarlag til.

UT PÅ TUR: Vanligvis kan man tusle opp til Blåisen, men på grunn av snø måtte vi holde oss langs brekanten.

UT PÅ TUR: Vanligvis kan man tusle opp til Blåisen, men på grunn av snø måtte vi holde oss langs brekanten.

De har siden 1994 spesialisert seg på guidede turer på Norges tredje største isbre, Folgefonna.

– På bre-turene våre kan egentlig alle fra åtte til 80 år være med. Vi tilpasser opplegget etter følget, sier Åsmund.

Les mer om isbreer på Visit Norway!

BESTYRER: Åsmund Bakke og gjengen i Folgefonna Breførarlag kan ta med de aller fleste ut på tur. 

BESTYRER: Åsmund Bakke og gjengen i Folgefonna Breførarlag kan ta med de aller fleste ut på tur. 

Vi møter opp utenfor breførernes kontorer, bygdas gamle skolebygning, for en sikkerhetsbrief og gjennomgang av dagens aktivitet. Vi håpet på å kunne gå på Blåisen, en sjellsettende opplevelse ifølge dem som har gjort det, men på grunn av en snøstorm blir det trugetur langs brekanten på oss.

Det skal dog vise seg å ha lite å si. Vi henter utstyret vi trenger og setter av gårde innover i dalen og opp i fjellene. På en knapp halvtime er det grønne gresset byttet ut med et vinterlandskap selv den perfekte påsken ville slitt med å måle seg med. Vi snakker strålende sol, knitrende puddersnø og fjordutsikt.

– I sommerhalvåret kan du gå på ski eller klatre is om dagen, og på ettermiddagen kan du ta deg en sykkeltur eller bade i fjorden, sier Åsmund og fortsetter:

– Det er de store kontrastene som gjør dette til en unik opplevelse. Og selv jeg, som er herfra, slutter aldri å bli begeistret av dette fantastiske landskapet.

Åsmund Bakke
SPEKTAKULÆRT: Slik ser en brevandring ut i høysesong. Foto: Folgefonni breførarlag

SPEKTAKULÆRT: Slik ser en brevandring ut i høysesong. Foto: Folgefonni breførarlag

Vel fremme, like nedenfor breen, får vi en kjapp opplæring i hvordan vi skal oppføre oss, samt behandle utstyret når vi nå snart skal ut og gå. Dagen skal tilbringes på truger, med staver som støtte.

Det er en flott tur, kanskje i toppsjiktet av fjellturer her til lands.

Tiden fremover er høysesong for brevandring på Folgefonna. Og det beste av alt: Du kan fint reise hit på en helgetur, nesten uansett hvor du bor i landet. Kanskje man kan droppe shoppingturen til storbyen for en naturopplevelse av de sjeldne?

Her er andre ting å finne på i Jondal-området!

Her er andre ting å finne på i Jondal-området!

Klar for en spektakulær aktivitetsferie? Sjekk ut videoen fra Folgefonna.

Gårdsferie i Øystese

Etter å ha vært oppe i toppene, er det greit å komme ned i dalen igjen - til turens siste stopp: Øystese.

HØYT OG VÅTT: Ørredalsfossen er 145 meter høy, og ganske fantastisk.

HØYT OG VÅTT: Ørredalsfossen er 145 meter høy, og ganske fantastisk.

Knappe ti minutters kjøring fra Øystese sentrum ligger Vetlemyrane gård. Her tilbyr Liv Lyngstad og Even Øyri overnatting og ekte, norske gårdsopplevelser på sitt vakre småbruk.

– De som bor her kan følge med på alt som skjer på gården, delta i den daglige driften hvis de vil, eller bli med på en guidet tur i området, sier Even.

BÆ, BÆ, LILLE LAM: Denne lille søtnosen kan du hilse på i fjøset. 

BÆ, BÆ, LILLE LAM: Denne lille søtnosen kan du hilse på i fjøset. 

Når vi er her er vårlammingen i full gang, og de to bøndene er ganske travle inne på fjøset.

– Det er ting som dette vi prøver å formidle. Det å få være med på lamming, eller bare kose med de nyfødte lammene, er en opplevelse ikke så mange får oppleve, sier Liv.

Å få tilbringe en time med kos og lek med nærmest nyfødte lam er ikke daglig kost, og er ikke den verst tenkelige starten på gårdsferien.

Hos Visit Norway kan du se hva annet man kan se og oppleve i Hardangerområdet!

Resten av kvelden tilbringer vi ute på tunet, før vi slukner i «Gamlestovo». Huset, som er fra tidlig 1800-tall, og har sengeplass til syv stykker. Mange av de klassiske elementene er bevart, men her er standarden på høyde med hvilket som helst hotell.

DET GULE HUSET: På Øystese kan du leie et hus til hele familien, og tilbringe dagene ute i fjøset eller på tusletur i området. 

DET GULE HUSET: På Øystese kan du leie et hus til hele familien, og tilbringe dagene ute i fjøset eller på tusletur i området. 

Etter en god natts søvn våkner vi opp til strålende sol og gårdsfrokost i hovedhuset.

– I dag tenker jeg å ta dere med på en tur til Ørredalsfossen, sier Even - mens vi nyter syltetøyet og de hjemmebakte svelene.

Bak ham skimter vi fjorden gjennom kjøkkenvinduet.

– Den er ikke så kjent som mange av de andre fossene her på Vestlandet, men det gjør den ikke noe mindre spektakulær. Dessuten kan man gå dit fra gården.

Med planen klar tar vi beina fatt og tusler mot fossen. Etter en times tid, gjennom fantastisk Hardanger-natur, kommer vi frem til et sted vi aldri ville funnet hadde det ikke vært for Even og hans lokalkunnskap.

– Ikke så verst, eller hva? sier Even før han legger til:

– Og nå er fossen bare halvparten så stor som den kan bli.

Vi står og beundrer vannmassene og solen som har skapt en liten regnbue nederst i fossen, før vi tusler tilbake mot gårdstunet. Om du er på utkikk etter en noe mer krevende tur, forsikrer Even oss om at gjestene kan få akkurat den opplevelsen de måtte ønske.
Det finnes nemlig nok av spektakulære toppturer i området.

Vil du ha mer informasjon og inspirasjon til reiser i det vakre landet vårt? Da bør du sjekke ut denne artikkelen om magiske Nord-Norge.

Norgesferien starter på Visit Norway. Her kan du finne andre reisedestinasjoner - og hvorfor ikke sikre at du alltid har inspirasjon lett tilgjengelig ved å ha Visit Norway - rett i lomma? Last ned appen til iOS og Android!

Vil du på en idyllisk gårdsferie? Sjekk ut Vetlemyrane Gard i denne videoen.

Du kan også bli med på våre andre turer rundt om i det fantastiske landet vårt:

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Innovasjon Norge/ Visit Norway. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør