Annonsørinnhold

Seks ting du (kanskje) ikke visste om Vipps

Vipps har utvilsomt revolusjonert vennebetaling i Norge. Men visste du at Vipps gjør det både enklere og tryggere å handle på nettet?

Husker du da du måtte få kontonummeret av den du hadde lånt penger av? Det var tungvint, det! Men så løste Vipps problemet. Betaler du med Vipps når du handler på nett, slipper du også å lete fram kortet og taste inn tallrekker.

Selv om rekordhøye 1,86 millioner brukere betalte med Vipps på nett i mars, er det fremdeles mange som tviholder på gamle og kjente metoder. Dette til tross for at betalingsløsningen til Vipps skal være den aller raskeste på markedet.

Mario Ek Aparicio, produktsjef for Vipps på nett, tror mye av grunnen handler om myter og misforståelser rundt betalingsløsningen deres.

– Mange blir overrasket når de skjønner hvor enkelt det er å bruke Vipps til å betale på nett. Derfor er det på tide å få tatt livet av et par myter, sier han.

Vi ønsker ikke at folk skal bli overrasket. Det skal være en selvfølge at Vipps er den enkleste betalingsløsningen der ute.

– Mario Ek Aparicio
Forehead, Nose, Cheek, Shirt, Eyelash, Beard, Smile, Jaw, Neck, Sleeve

Under følger seks punkter med ting du kanskje ikke visste om å betale med Vipps på nett:

1. Få alle fordelene fra kortene dine

Fordi man slipper å taste inn kortnummer når man skal betale med Vipps, er det mange som tror betalingsløsningen fører til at du går glipp av fordelene man har bundet til kortene sine.

– Dette er feil, sier Mario.

Når man betaler med Vipps kan man nemlig enkelt velge hvilket kort man ønsker å bruke.

– Alle fordelene dine følger med når du handler med Vipps. Det er banken som ser hvilket kort du har brukt, og om man bruker det med Vipps eller taster inn kortinformasjonen for hånd spiller ingen rolle. Du har de samme fordelene, og de samme rettighetene på alt fra forsikringer til bonuspoeng og lojalitet.

Du kan legge inn inntil åtte ulike betalingskilder i appen.

Her kan du lese mer om hvordan du legger inn flere kort i Vipps.

1. Få alle fordelene fra kortene dine

Vertebrate, Gesture, Font, Finger
Det er gull at jeg kan velge ulike typer kort i Vipps! Jeg har lagt inn både bankkort og kredittkort, slik at jeg kan velge det som passer best.
– Nora Hvistendahl, Vipps-bruker

2. Det er ingen gebyrer

Mange tror at det påløper gebyrer når man betaler med Vipps, spesielt hvis det er snakk om dyre kjøp. Den bekymringen kan man legge helt vekk.

– Med vår betalingsløsning er det ingen gebyrer du behøver å tenke på, uansett beløp du skal handle for. Det er alltid gratis å betale på nett med Vipps.

2. Det er ingen gebyrer

Gesture, Font

3. Vipps = trygg butikk

Vipps er en trygg og sikker betalingsløsning, som de fleste av oss stoler på. Men visste du at Vipps, i tillegg til å sørge for sikkerhet i egen teknologi, også sikrer at butikkene de samarbeider med er pålitelige?

– Alle butikkene som ønsker å ha Vipps som betalingsløsning må gjennom en prosess der vi blant annet sjekker juridisk opphav, eierstruktur og sikrer at selskapet ikke driver med hvitvasking eller annen ulovlig virksomhet.

– I tillegg sjekker vi at brukerstedene og butikkene har vilkårene sine på stell. Når du betaler med Vipps i en butikk, og med det godtar butikkens vilkår, kan du være trygg på at disse er gjennomgått og klarert av oss på forhånd. Vipps-knappen i nettbutikken skal være et kvalitetsstempel.

3. Vipps = trygg butikk

Når du betaler med Vipps i en butikk, og med det godtar butikkens vilkår, kan du være trygg på at disse er gjennomgått og klarert av oss på forhånd

– Mario Ek Aparicio

4. Det går veldig fort

Ifølge Nets' ehandelsrapport 2020, sier 25 prosent at de hadde handlet mer på nett om de nettopp slapp å taste inn kortopplysningene sine.

Med Vipps skal det gå fort å handle på nett. Helst så fort som overhodet mulig.

– Det er demotiverende å komme til kassa og se at du har en hel haug med felter å fylle ut. Med Vipps slipper du å taste inn kortnummer, navn og CVC. Du bruker bare Face ID, fingeravtrykk eller PIN-kode i Vipps, resten fikser systemet.

Portable communications device, Mobile phone, Rectangle, Gesture, Gadget, Finger, Thumb

4. Det går veldig fort

– Med Vipps Hurtigkasse blir det enda enklere. Da slipper du å taste inn noe som helst. Da er all informasjon, adressen din inkludert, allerede lagt inn. Det eneste du behøver å gjøre er å godkjenne og vente på at ordren blir levert.

5. Full oversikt over faste betalinger

Har du oversikt over alle abonnementene dine? Da tilhører du sjeldenhetene. De fleste av oss opplever nemlig å miste oversikt over de ulike avtalene vi har med streamingtjenester, skyløsninger, bilderedigeringsprogrammer og treningssentre.

– Det er slik at du kan bruke Vipps til å starte et abonnement, se hvilke abonnementer du har, og se hva du har betalt og hva som skal betales når det nærmer seg forfall. Du kan også klikke på en link for å gå til butikken eller abonnementsstedet, og administrere abonnementet ditt der. På den måten har du full oversikt inne i Vipps.

– Du kan selvfølgelig også bytte hvilket kort som brukes til å betjene de ulike abonnementene.

5. Full oversikt over faste betalinger

6. Trygg retur

Ønsker du å returnere varer du har kjøpt på nettet med Vipps? Ikke noe problem. Da havner pengene tilbake på samme kort som du handlet med. Ved å betale med kredittkort kan du også utsette betalingen.

– Og siden alle betalingene dine med Vipps går gjennom VISA eller MasterCard, har du samme forsikringer og garantier som du ellers får når du bruker disse kortene på netthandel.

Kettle corn, Staple food, White, Plant, Popcorn, Recipe, Gesture, Ingredient, Yellow

5. Trygg retur

Jeg elsker å slippe å måtte lete etter bankkortet mitt, eller i det hele tatt måtte reise meg opp, når jeg handler på nett!
– Nora, Vipps-bruker

7. Det er enkelt, raskt og sikkert å betale med Vipps på nett

Avslutningsvis ønsker Mario å forsikre kundene om at de vil få en god opplevelse om de velger Vipps neste gang de handler på nett.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger. Spesielt fra folk som har testet betalingsløsningen for første gang – de blir nesten oppgitt over at de ikke har brukt Vipps på nett tidligere.

Se etter Vipps-knappen neste gang du handler. God handel!

6. Det er enkelt, raskt og sikkert å betale med Vipps på nett

Se etter Vipps-knappen neste gang du handler. God handel!

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Vipps

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2021 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)