Annonsørinnhold

Ikke klar for å gi slipp på sommerferien ennå? Vi har sjekket feriestemningen på Gran Canaria. Dette er noen av opplevelsene som venter.

Fem ville og vakre opplevelser

Reisebrev fra Gran Canaria:

VG: ?utm_source=vg-partnerstudio&utm_medium=native&utm_content=adv&utm_campaign=w2223-cp-lpa-brd

AP: ?utm_source=storby&utm_medium=native&utm_content=adv&utm_campaign=w2223-cp-lpa-brd

BT:

Aftenbladet:

FVN:

Adressa:

E24:

Noen år har gått siden Ingrid Osa, Vings Brand Manager, besøkte Gran Canaria. Endelig kunne hun trekke et lettelsens sukk og bare glede seg over å være tilbake på en av nordmenns favorittøyer.  


sitatstrek.png
Rectangle, Wood

Da jeg satt på flyet, var jeg spent. Hadde Gran Canarias sjarm falmet i kjølvannet av pandemien? Hvordan ville det være der nå? Heldigvis hadde ferieøya langt fra mistet piffen, jeg vil heller påstå det motsatte. Det er som om hele Gran Canaria er full av ny energi etter en lang dvale, forteller Osa.

Klikk på kartet ...


... for å hoppe rett til det stedet du vil lese mer om!

Rectangle, Wood
Rectangle, Wood
sitatstrek.png

1. Postkortvakre Puerto de Mogán

Puerto de Mogán på Gran Canarias sørvestkyst har gått fra å være en liten fiskerlandsby til å bli en av de mest sjarmerende småbyene på hele øya. Gatene ned mot havnen er fulle av lave, hvitkalkede hus med fargerike detaljer og bougainvillea og hibiskus hengende fra både tak og vinduer. Takket være kanalen Barranco de Mogan blir den lille byen også kalt «Lille Venezia».

Road surface, Flower, Sky, Plant, Building, Leaf, Branch, Botany, Temple, Travel


Rectangle, Wood
Rectangle, Wood

Drar du til Puerto de Mogán på en fredag, er det ekstra livlig. Da arrangeres nemlig det ukentlige markedet. I de små salgsbodene som står tett i tett på Plaza de las Gañanías, finner du alt fra lokale råvarer til sko og suvenirer.

At Puerto de Mogán er verdt et besøk, er ikke akkurat en hemmelighet, men mange glemmer at det er så fint her at du kan reise tilbake igjen og igjen – og bli like sjarmert hver gang. Denne gangen tok jeg lokalbåten langs kysten fra Puerto Rico, og det var en fin opplevelse å slappe av i solen på båttaket og nyte omgivelsene underveis.

Creative arts, Flower, Plant, Building, Botany, Green, Branch, House, Twig, Window

Tips!


Båten mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán koster 12 euro tur/retur og går hver time. Turen tar ca. en halvtime.

Rectangle, Wood
Rectangle, Wood
sitatstrek.png

2. Havbassengene Las Salinas de Agaete

Gran Canarias nordvestside er vill og vakker, med bratte klipper som stuper rett ned i det brusende Atlanterhavet. Øya består av vulkanske bergarter, og bare en halvtimes kjøretur fra Las Palmas har det dannet seg naturlige havbasseng i lavasteinen langs kysten.

Las Salinas er stedet for deg som vil ha en naturopplevelse litt utenom det vanlige. Det ligger tre havbasseng her, og du kan svømme i alle sammen. Lavastein kan være litt ubehagelig å gå på, men det er støpt en trapp i steinene som gjør det enkelt å komme seg både opp og ned. Bølgene brytes av steinene rundt, og vannet er varmt og deilig. Hele 24 grader, forteller Osa.

Coastal and oceanic landforms, People in nature, Water, Sky, Blue, Azure, Dress, Beach, Travel, Happy
Natural landscape, Water, Cloud, Sky, Blue, Fluid, Beach
Rectangle, Wood
Rectangle, Wood
Rectangle, Wood

Tips!


Følger du kystveien videre sørover fra havbassengene, kommer du etter ca. 40 minutter til utkikkspunktet Mirador del Balcón. Her venter fantastisk utsikt over Atlanterhavet og de stupbratte klippene som kjennetegner denne siden av øya.  

Rectangle, Wood

Den enkleste måten å ta seg til Las Salinas på er med leiebil. Bruker du Google Maps, finner du frem ved å søke på Agaete Piscina Natural. Det er enkelt å parkere i nærheten, og det går en gangsti ned til bassengene. Det er en liten snacksbar her, og det lille tettstedet Agaete ligger bare fem minutter unna hvis du trenger mer påfyll av mat, drikke eller andre nødvendigheter.  

sitatstrek.png

3. Storbyvibber i Las Palmas

Et besøk i hovedstaden Las Palmas er et perfekt alternativ når du begynner å bli rastløs på solsengen. Lei en bil og følg motorveien GC-1 hele veien til den lille storbyen på nordsiden av øya. Det tar ikke mer enn en times tid å kjøre fra sør til nord så lenge trafikken glir som den skal. Veiene er fine med ny asfalt, og skiltingen er tydelig og lett å forstå. Det lønner seg imidlertid å ha bestemt seg for hvor du skal på forhånd, for Las Palmas er en stor by med flere bydeler.

Street light, Cloud, Sky, Building, Plant, Tower, Tree, Arecales

Vegueta er Las Palmas’ eldste nabolag, og gatene er både vakre og historisk interessante. Her kan du for eksempel besøke Santa Ana-katedralen, den første kirken som ble bygget på Kanariøyene. Byggingen startet på 1500-tallet, og det tok nesten 400 år å bli ferdig, forteller Osa.

Når du krysser Calle Juan de Quasada, forlater du Vegueta og kommer inn i nabolaget Triana, som for øvrig er Las Palmas’ nest eldste. Her finner du en av byens beste handlegater: Calle Triana, med kjente butikker som Zara og Zara Home, Ale-Hop, Marks & Spencer og Bershka.

I gatene rundt ligger det flere små, spennende butikker, men glem for all del ikke at småbutikkene opererer med siesta her – det vil si at de er stengt noen timer på ettermiddagen.

Rectangle, Wood
Coastal and oceanic landforms, Cloud, Water, Sky, Blue, Beach, Mountain, Travel

Tips!


Blir savnet etter solsengen stort, kan du sette kursen mot Las Canteras – den kilometerlange og finkornede stranden midt i byen.


Her er det både solsenger og dusj, og det er enkelt å skylle av seg sand og saltvann før du stikker innom et av de mange hyggelige spisestedene langs den urbane strandpromenaden.

Rectangle, Wood
Rectangle, Wood
sitatstrek.png

4. Skyklippen Roque Nublo

Nesten midt på Gran Canaria, i Tejeda, ligger Roque Nublo. Navnet betyr klippen i skyene og det er passende, for den vulkanske klippen troner hele 1813 meter over havet og er med det en av øyas høyeste fjelltopper.

– Veiene opp fjellsiden er fine å kjøre på og det er lite trafikk. Dessuten er det mange fine utkikkspunkter og små tettsteder underveis. Du kan for eksempel stoppe i Fataga, en liten fjellandsby med hvite småhus omgitt av vidstrakte, grønnkledde dalsider, tipser Osa.

Turstien til Roque Nublo starter fra parkeringsplassen Aparcamiento de la Degollada de La Goleta og derfra er det bare halvannen kilometer å gå. Stien er fin og god å gå på, men du bør likevel velge gode sko og ta med nok drikke. Husk at det blir kjøligere jo høyere du kommer.
Underveis på stien får du små glimt av den fantastiske utsikten, men det er først når du kommer ut på platået ved Roque Nublo du får uslåelig utsikt i alle retninger. På skyfrie dager kan du se helt til Teide på Tenerife, forteller Osa.

Natural landscape, Sky, Mountain, Building, Leaf, Nature, Plant, Azure, Vegetation, Biome


Rectangle, Wood

Kjære solelsker!


Å se solnedgangen fra Roque Nublo er en spektakulær opplevelse.


Vær oppmerksom på at stien ikke er opplyst, så du må ta med deg lommelykt til veien ned.

Feriehilsen fra oss i Ving

Human body, Eye, Gesture
Natural landscape, Sky, Mountain, Azure, Cloud, Highland, Sunlight, Slope, Terrain


Rectangle, Wood
sitatstrek.png

5. Den berømte Maspalomas-ørkenen

Strengt tatt er ikke sanddynene i Maspalomas en ørken, men de ser definitivt ut som det. Maspalomas-dynene på Gran Canarias sørkyst er et fredet naturvernområde som bølger og bukter seg utover hele 400 hektar mellom Meloneras i vest og Playa del Ingles i øst.

People in nature, Natural environment, Sky, Vertebrate, Cloud, Mammal, Water, Travel
Natural environment, Brown, Sky, Ecoregion, Azure

Det er fascinerende hvordan landskapet forandrer seg fra dag til dag, avhengig av hvordan vinden blåser. Det er rett og slett et must å utforske sanddynene hvis du ikke har gjort det før. Stå opp tidlig og se soloppgangen, det gjør det ekstra spesielt. Det kan du også gjøre hvis du har sett sanddynene før. Da blir det en helt ny opplevelse, tipser Osa.  


Det beste utgangspunktet for ørkenvandringen finner du i enden av Avenida de Tirajana i Playa del Ingles. Finn det store Riu-hotellet i enden av gaten, gå gjennom – og på den andre siden kan du vandre tvers gjennom ørkenlandskapet og videre ned til havet. Det tar ca. 20 minutter.

Hei, alle reiselystne!

Visste du dette?


Mange tror at sanden har blåst over fra Sahara, men det er sannsynligvis en vandrehistorie.


Sanden stammer antakeligvis fra forrige istid, og den ble liggende igjen på land da isen og havet trakk seg tilbake.

Rectangle, Wood
Rectangle, Wood

Hotellene som gjør ferien komplett

Seaside resort, Water, Cloud, Sky, Plant, Building, Property, Tree, Nature, Azure

Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés

For en solsikker ferie

Glem lekende, energiske barn og barnevennlige buffeer – Vings Sunprime  har 16-årsgrense og rolig atmosfære. Her bor du godt i lyse, lekre leiligheter og med et stort, flott bassengområde med hele tre oppvarmede basseng. Vil du ha ekstra kort vei til en svalende dukkert kan du bestille en suite med direkte utgang til bassenget.

Hotellet har også et stort utvalg av aktiviteter i tillegg til en hyggelig restaurant, supermarked og bar. Her kommer du garantert til å trives.

Swimming pool, Urban design, Sky, Water, Plant, Daytime, Property, Building, Azure, Cloud

Santa Catalina i Las Palmas

Eventyrlig og historisk

Denne perlen av et luksushotell ligger midt mellom Vegueta og Las Canteras. Santa Catalina ble bygget i 1890 og gjenåpnet i 2020 etter en større oppussing. Stilen er imidlertid den samme som før, den lekre stilen som fra start har tiltrukket seg internasjonale kjendiser og kongelige gjester.

Tips! Du trenger ikke å sjekke inn på Santa Catalina for å sjekke ut fasilitetene. Hotellets stilige takterrassebar er åpen for alle fra 17:30. Nipp til en cocktail og la deg fascinere av utsikten, omgivelsene og menneskene.

Coastal and oceanic landforms, Natural landscape, Water, Property, Tree, Azure, Building, Plant, Beach, Travel

Sunwing Arguineguín Seafront

Sunwing Arguineguín Seafront er et moderne familiehotell med pen og smart design.

Hotellet har basseng for hele familien, og alle bassengene er oppvarmet i vinterhalvåret. Fra alle leilighetene er det kort vei til hotellets øvrige fasiliteter, som restaurantene og Lollo & Bernie-klubben.

Her er rett og slett alt lagt til rette for at både store og små skal trives – og barna kommer til å elske en ferie her.

Dette får du hos epoq:

144 utsalgssteder i hele Norge med kompetente kjøkkenkonsulenter, som vil hjelpe deg gjennom hele prosessen.

Funksjonelle skuffeløsninger med belysning, innovative ladestasjoner og uttrekksløsninger.

Et hav av muligheter for å finne din stil, og et stort utvalg av farger, materialer, vasker og blandebatterier.

25 års funksjonsgaranti, fordi vi vet at kjøkkenet er det rommet i boligen som kan bli utsatt for mest slitasje.


1

2

3

4

lav_EPOQ_9221.jpg
lav_K4A_789_drawer_combo_01639_master.jpg
lav_K4A_backflip_socket_01545.jpg

Hvem er Epoq?

Epoq har produsert kjøkken til det nordiske markedet siden 2004. Epoq får du hos Elkjøp, og med 144 butikker i hele Norge er Epoq en av de mest tilgjengelige kjøkkenforhandlerne i landet.

lav_K4A_Faucet_sink_01611_master.jpg
elkjop.png

Følg oss på instagram

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Ving

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)