Hit bør du ta med barna i sommer

Hvor reiser man med en baby? Hvor vil syvåringen like seg best, og hva passer for tenåringen? Her finner du den perfekte ferien for deg og din familie.

Linda Breen er reiserådgiver i Ving, og får ofte spørsmål fra familier som lurer på hvilket reisemål de bør velge til årets sommerferie. Hun har selv vært på de fleste av Vings reisemål med sine egne barn, og deler gjerne sine erfaringer.

Det er mye som skal på plass når man skal reise på ferie med barn, og behovene varierer etter hvilken alder barna er i.

– Årsaken til at mange barnefamilier velger charterferie er at det er enkelt, og at det ikke er så mye du trenger å ordne på egen hånd. I utgangspunktet mener jeg at du kan dra hvor som helst med barn. Det viktigste er at du tenker godt gjennom hva du vil ha ut av ferien, og hvilke behov du og familien din har. Trenger dere flere soverom? Skal dere være mest på hotellet? Vil dere bo nærme stranden? Er du i tvil, vil jeg anbefale å kontakte oss reiserådgivere. Vi har mye erfaring, og kan enkelt guide deg til det perfekte hotellet for deg og din familie, sier Linda.

0-3 år:

– Har du små barn ville jeg valgt en destinasjon med en relativt kort fly- og bussreise. Jo mindre tid på reisefot, desto mindre stress for deg som forelder, om det skulle bli litt hektisk, sier Linda.

Hennes anbefaling om du reiser med små barn er Mallorca, og spesielt Alcudia.

– Alcudia har vært barnefamilienes favoritt i en årrekke, og det er ikke uten grunn. Reisemålet er helt topp med tanke på både flytid og fasiliteter.
Linda Breen, reiserådgiver i Ving

– Her ligger alt til rette for en perfekt ferie for småbarnsfamiliene, med en usedvanlig barnevennlig strand og flotte familiehotell på rekke og rad, legger hun til.

Her ligger også Vings familieparadis nummer én – det populære hotellet Sunwing Alcudia Beach. Det ligger rett ved den langgrunne, brede stranden, og hotellet har mange rom spesialtilpasset for dem som reiser med små barn. Happy Baby-leilighetene er for eksempel utstyrt med blant annet barnestol, potte, badebalje, bleiebøtte og paraplytrille.

Les også: Slik gjør du flyreisen med barn til en lek

– De yngste gjestene kan kose seg med Lollo & Bernie, Mini Land og mange andre aktiviteter. I tillegg har hotellet, som renoveres denne vinteren, fine treningsfasiliteter og spa. Du kan også bestille All Inclusive, tipser reiserådgiveren.

I Alcudia ligger det flere Ving-hotell som er perfekt for barnefamilier. Populære Zafiro Palace Alcudia er et lekkert hotell som passer for deg som har litt høye krav til feriebostedet. Her kan du få det lille ekstra, som for eksempel takterrasse og boblebad. Hvis du vil bo ved stranden, skal du titte på Zafiro Bahia eller Condesa de la Bahia.

Her kan du lese mer om reisemålene på Mallorca

3-7 år:

– Når barna har blitt litt større, øker også behovet for mer innhold i ferien. Både Rhodos og Kreta er flotte, greske øyer, som byr på mange ulike aktiviteter og ikke minst spennende utflukter, sier Linda.

Selv anbefaler hun leiebil, slik at du har friheten til å reise rundt og utforske de fine øyene på egen hånd.

Om du skal til Rhodos, vil familien elske Sunwing Kallithea Beach. Det ligger vakkert til, rett ved stranden - fire kilometer utenfor Rhodos by. Her kan ungene boltre seg i flere basseng, ha det gøy i barneklubben og la seg underholde av show og aktiviteter. Samtidig er både Rhodos by og mange andre utfluktsmål i nærheten.

– Det er blant annet et supert badeland i Faliraki, og mange fine båtturer dere kan bli med på.
Linda Breen, reiserådgiver i Ving

På Kreta anbefaler hun den lille byen Makrigialos – en vakker perle som passer for både barnefamilier og andre som søker en avslappende ferie utenfor turiststrømmen. Her ligger det en kilometerlang sandstrand, som er blant Kretas beste, en liten havn og noen greske tavernaer.

– Det er en busstur på 2-3 timer fra flyplassen og inn til Makrigialos, men det er helt klart verdt det, sier Linda, som var på ferie der selv i fjor sommer.

Det er også her du finner hotellene Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club Kreta – to flotte hotell som passer perfekt for barnefamilien.

– Vil du heller bo i nærheten av Chania, kan du vurdere det hyggelige familiehotellet Rita Suites i Platanias, tipser Linda.

7-12 år:

Barn i denne alderen vil gjerne ha litt mer action – og de elsker å bade. Ett av reisemålene som lar deg kombinere disse to er Kypros.

– Her er det brede, langgrunne sandstrender, heftige vannaktiviteter, gode muligheter for snorkling og morsomme utfluktsmål som passer for familier, som for eksempel Ayia Napa WaterWorld – Europas største temavannpark.
Linda Breen, reiserådgiver i Ving

Inne i Ayia Napa er det også et tivoli, gode restauranter og en rekke butikker.

Sunwing Sandy Bay Beach er Vings mest populære familiehotell på solsikre Kypros. Her kan du velge mellom hele seks basseng, hvor tre av dem er barnebasseng – og selvsagt er det også vannsklier der. Fra hotellet er det bare 100 meter til den barnevennlige stranden. Området er lukket og trygt, slik at de større barna fint kan gå litt rundt på egen hånd. Det er også dykkerskole, fotballbane, utegym og minigolf på hotellet. Her er det ingen barn som kjeder seg!

Les også: Dette er grunnene til at Sunwing er familienes favoritthotell

Et annet bra reisemål for litt større barn er Side i Tyrkia. Sentrum i Side ligger vakkert til ovenfor og rundt byens lille havn. Her blandes butikker og restauranter med historiske bygninger og romerske ruiner, og om kvelden kryr det av liv i gatene.

– Hvis du vil ha en skikkelig barnevennlig ferie anbefaler vi vårt populære Sunwing Side Beach, som ligger på Den østre stranden. Du kan også ta med deg familien til et av våre SunConnect-hotell. SunConnect Side Resort er for eksempel et av våre mest populære familiehotell i hele Tyrkia. Høy score får også det luksuriøse SunConnect Sea World Resort & Spa, som ligger ved stranden et stykke utenfor Side. Her er dessuten All Inclusive inkludert i prisen, sånn at du får en skikkelig behagelig ferie, sier Linda.

12 år og eldre:

Med store barn kan man egentlig reise hvor som helst, men er det ett reisemål som sannsynligvis er den ultimate drømmen for en tenåring (og kanskje for deg også?), må det være Florida.

«The Sunshine State» huser nemlig noen av de beste fornøyelsesparkene og badelandene, ikke bare i USA – men i hele verden. Disney World består for eksempel ikke bare av én, men flere parker. Det er i den klassiske parken Magic Kingdom du finner det verdensberømte eventyrslottet, mens Hollywood Studios er en annen park – og enhver Disney-filmentusiasts drøm.

I tillegg ligger Universal Studios-parkene i det samme området, og her kan du og barna la dere begeistre av blant annet The Wizarding World of Harry Potter. Og det er bare noen av Orlandos mange fornøyelsesparker.

Det er heller ikke for ingenting at Florida kalles «The Sunshine State», for nesten uansett når på året du reiser, bader delstaten i sol. Da passer det jo bra at det også ligger fantastiske strender både på øst- og vestkysten.

Når du og barna trenger en pause fra stranden, kan dere gå dere vill på et av de enorme outlet-kjøpesentrene, hvor det det er vanskelig å komme tomhendt fra.

Eller hva med en alligatorsafari i nasjonalparken Everglades? Les mer her

Ving tilbyr et stort antall familievennlige Family Comfort-hotell for deg som planlegger å reise med barn til Florida. De fleste ligger naturlig nok i Orlando, i nærheten av Disney World.

Reiseselskapet kan også tilby det som mange mener er Floridas beste familiehotell; Pink Shell Beach Resort, på Fort Myers Beach. Når du reiser med Ving kan du også kombinere flere reisemål i Florida, og se og oppleve enda mer i løpet av ferien. Du kan med andre ord skreddersy din egen ferie, med hotell med flott beliggenhet overalt. Du kan også velge hvor lenge du skal være borte.

Fordelene med å bestille reisen gjennom Ving er at du er beskyttet av pakkereiseloven, og du har tryggheten med at de alltid er der for deg hvis noe skulle skje.

Tips! Du kan også kombinere ferien i solskinnsstaten med et av de mange cruisene som går fra flere reisemål i Florida, som Fort Lauderdale og Miami.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør