Greske øyparadis du ikke må gå glipp av

Er du en Hellas-entusiast, men usikker på hvilken øy du bør velge i sommer? Her får du fem sikre feriedestinasjoner.

For hva med å dra på oppdagelsesferd på Rhodos, la deg fascinere av spektakulære strandlandskap på Lefkas eller prøve strandsafari på Skiathos. Eller hva med Thassos, øya grekerne selv foretrekker når de skal på ferie?

Usikker på hvor du bør legge årets sommerferie? Still Vings reiseeksperter spørsmål ved å trykke på denne linken.

Thassos

Foto: Ving

Thassos – grekernes ferieøy

Glem alt om masseturisme og overfylte strender. Når du reiser til Thassos får du nærmest følelsen av å reise tilbake i tid, til en ekte, gresk øy som riktignok har blitt oppdaget – men ikke oversvømt – av turister, mener Christian Grønli, administrerende direktør i Ving

– Jeg har vært mye i Hellas opp gjennom årene, men Thassos er annerledes. Både atmosfæren og hele opplevelsen har det lille ekstra.

Christian Grønli, administrerende direktør i Ving

Etter en relativt kort flyreise og en hyggelig fergetur til Thassos by sjekket Grønli inn på det som skulle vise seg å bli et av hans favoritthotell.

– A for Art Hotel ble en veldig positiv overraskelse. Det hadde en fantastisk utsmykking med moderne kunst og skulpturer i gangene, og arkitekturen i seg selv er ganske stilig. A er ikke et luksushotell i ordets rette forstand, men det er helt spesielt – og særlig til å være i Hellas.

SÆREGENT: A for Art Hotel er ikke som alle andre greske hotell. Det var spesielt nok til å bli et av Christian Grønlis favoritthotell. Foto: Ving

SÆREGENT: A for Art Hotel er ikke som alle andre greske hotell. Det var spesielt nok til å bli et av Christian Grønlis favoritthotell. Foto: Ving

Grønli trekker også frem den hyggelige hagen i atriet som et av hotellets høydepunkter. Her får du servert både gresk og mer internasjonal mat.

Lyst til å se flere bilder? Se det spektakulære hoteller her.

Han mener Thassos passer godt for blant annet par i alle aldre.

– Øya er ikke så stor, og hvis du vil se så mye som mulig kan du leie bil og følge vei nummer 69 helt rundt. Veien går langs kysten nesten hele tiden, og det er flust av muligheter til å ta avstikkere til badebukter og strender underveis, sier han.

– Hvis jeg skal trekke frem ett stopp du bør få med deg, blir det nok Golden Beach på østkysten. Det er en flere kilometer lang sandstrand som definitivt er verdt et besøk.

Christian Grønli, administrerende direktør i Ving
FAVORITT: Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, har feriert mye i Hellas, og trekker frem Thassos som en av de beste øyene. Foto: Ving

FAVORITT: Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, har feriert mye i Hellas, og trekker frem Thassos som en av de beste øyene. Foto: Ving

Vings anbefalte hotell på Thassos

A for Art Hotel i Thassos by er et unikt hotell i en velbevart bygning fra 1907. Her bor du i moderne, kunstneriske omgivelser.

Alexandra Golden Boutique Hotel i Golden Beach er et romantisk hotell med vakker og rolig beliggenhet rett på stranden.

Rhodos

KOSELIGE GATER: Gamlebyen i Rhodos må oppleves. Foto: NTB Scanpix

Rhodos – en øy full av overraskelser

Med vakker natur, koselige landsbyer og flest antall soldager i det greske øyriket er det ikke rart at nordmenn har lagt sin elsk på Rhodos. Her finner du spennende utflukter, vakker natur, lekre designhotell, gode restauranter, bra shopping, surfing og kule strandbarer, mener informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

– At et reisemål passer for alle er jo nærmest en klisjé, men når det kommer til Rhodos, stemmer det virkelig. Om dere reiser med eller uten barn, er eventyrlystne, historieinteresserte, unge eller gamle – her finner du garantert et sted som passer for deg.

Informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Hun anbefaler å leie en bil for å bli ordentlig kjent med øya og for å besøke småbyer og strender langs kysten.

– Den lille vakre landsbyen Lindos på østkysten er verdt et besøk. Her ligger de lave hvitkalkede husene ligger tett i tett oppover fjellsiden.

LINDOS: Nydelig krystallklart vann ved badebyen Lindos. Foto: NTB Scanpix

LINDOS: Nydelig krystallklart vann ved badebyen Lindos. Foto: NTB Scanpix

Vil du vite mer om Lindos? Her kan du lese mer om den postkortvakre landsbyen.

Hvis du først har begitt deg ut på oppdagelsesferd bør du også ta turen sørover langs østkysten. Her ligger nemlig strendene og badevikene som perler på snor.

– Anthony Quinns Bay med sitt smaragdgrønne vann er et populært badested. Bukta er liten og blir fort fylt opp i turistsesongen, så et godt tips er å legge seg på den andre siden av bukta hvor det er langt færre folk.

Helt nord på øya ligger Rhodos by, som også er verdt et besøk.

– Byen blir ofte sammenlignet med trendy Palma, og byr på bra shoppingmuligheter og mange gode restauranter og utesteder. Og du må ikke gå glipp av den vakre gamlebyen, som er utrolig godt bevart og et herlig sted å tusle rundt på kveldstid, avslutter Siri Røhr-Staff.

Hvor bør du bo?

På Rhodos kan du velge mellom alt fra hyggelige småsteder til storbyvibber. Kallithea ligger like ved Rhodos by og passer godt for deg som vil bo fredelig og rolig med kort vei inn til byen. Kolymbia er det perfekte valget hvis du vil ha en avslappende ferie. Vestkysten er rolig og strendene har store bølger på grunn av vestavinden. Faliraki har fine strender og et bredt utvalg restauranter og utesteder. Kiotari er en populær liten ferieby med en lang sandstrand og en fin strandpromenade med hyggelige tavernaer.

Hvor bør du spise? Her kan du lese om Rhodos’ beste restauranter.

Vings anbefalte hotell på Rhodos

Sunwing Kallithea Beach er barnefamilienes favoritthotell med perfekt beliggenhet ved stranden. Sunprime Miramare Beach er et nydelig voksenhotell på Rhodos’ vestkyst som på 1960-tallet var et populært tilholdssted for den internasjonale kjendiseliten. Casa Cook er en virkelig perle av et hotell, for voksne gjester som setter høye krav til komfort og design.

Lefkas

Foto: NTB Scanpix

Dramatisk natur på Lefkas

Lefkas ligger i Det joniske hav, vest for det greske fastlandet. På øyas sørspiss stuper de bratte, hvite klippene dramatisk ned i havet, og øya er i det hele tatt en naturopplevelse utenom det vanlige.

At Lefkas er noe for seg selv er Lén Kongerud helt enig i. Hun jobber som tekstforfatter i Ving og var på den greske øya i september i fjor. Og er det én ting hun anbefaler alle å få med seg, så er det vestkysten.

– Lefkas’ vestkyst har de mest spektakulære strendene på øya. De fleste hotellene ligger imidlertid på østkysten, fordi veiene i vest er for smale for at busser kan kjøre der. Vil du få med deg de spektakulære strendene kan du leie bil og kjøre dit selv, eller bli med på en båtutflukt med flere stopp langs kysten.

Nysgjerrig på Lefkas? Les mer her

Lén ble selv med på en utflukt i regi av Ving hvor strendene Egremni, Porto Katsiki, Agiofili og Lakka ble besøkt.

– Av disse synes jeg de to første var de mest imponerende, forteller Kongerud.

Hun brukte også noen late dager på Signature-hotellet Porto Galini i nærheten av turistområdet Nidri. Hotellet er bygget i klassisk gresk stil med hvitkalkede vegger og blåmalte dører og vindusskodder, og det er kort vei ned til den lille stranden nedenfor hotellet.

– På kveldstid er det hyggelig å dra inn til Nidri sentrum for å spise middag. Det tar bare drøye fem minutter med taxi, og det ligger mange restauranter og en del småbutikker med alt fra typiske suvenirer til lokalprodusert olivenolje der, sier hun.

VAKKERT: Vestkysten er verdt et besøk, mener Lén. Foto: Privat 

VAKKERT: Vestkysten er verdt et besøk, mener Lén. Foto: Privat 

Her kan du lese mer om Nidri

Vings anbefalte hotell på Lefkas

Barnevennlige Porto Galini ligger vakkert til i grønne omgivelser melllom Nidri og Nikiana.
Avra Beach er et lite, populært hotell rett ved stranden og nær sentrum av Nidri.

Skiathos

Foto: NTB Scanpix

Strandparadiset Skiathos

Med knallblått hav og over 60 strender er det mange som har forelsket seg i den lille øya Skiathos, nord i øygruppen Sporadene.

En av dem er Ann-Renée Degnes. Hun jobber som avdelingsleder i Ving og har tilbrakt mange ferier på den populære ferieøya.

– Noe av det beste med Skiathos er de fine strendene. For å se mest mulig anbefaler jeg at du leier en båt, med eller uten kaptein. Ta en tur til rullesteinsstranden Lalaria og fortsett videre til Kasto der du kan se ruiner fra den gamle hovedstaden. Spis lunsj på den lille tavernaen som ligger der – en kjempehyggelig opplevelse, forteller Ann-Renée.

KOSER SEG: Ann-Renée Degnes elsker den lille øya Skiathos. Foto: Privat 

KOSER SEG: Ann-Renée Degnes elsker den lille øya Skiathos. Foto: Privat 

Her kan du lese mer om Skiathos

For litt ekstra luksus anbefaler hun en tur til beachklubben Mystique. Du kommer deg enkelt dit med buss, og på den luksuriøse klubben kan du tilbringe dagen på en deilig loungeseng og la de hyggelige servitørene skjemme deg bort.

Skiathos by er hjertet av øya, og her finner du de fleste aktivitetene og severdighetene.

HOPP OM BORD: Det ligger flere fine små strender på de mange øyene rundt Skiathos. Hopp om bord på en badebåt og kos deg på stranden hele dagen. Foto: Ving

HOPP OM BORD: Det ligger flere fine små strender på de mange øyene rundt Skiathos. Hopp om bord på en badebåt og kos deg på stranden hele dagen. Foto: Ving

– Bathis er en av de hyggelige tavernaene du finner i trappene ovenfor den gamle havnen, hvor du får ypperlig mat og drikke.

Vings anbefalte hotell på Skiathos

Anemoni Beach rett ved Megali Ammos-stranden ble kåret til et av de 10 beste hotellene i sommersesongen 2017.
Villa Alexis i Megali Ammos er et av Vings mest populære leilighetshotell på Skiathos og har mange stamgjester.

Kreta

FERIE? JA, TAKK: Gleder du deg til sommerferien? Dette kan bli deg!: Foto: ILLUSTRASJON/NTB Scanpix

Grønne, frodige Kreta

– Jeg elsker Kreta, sier Linda Breen entusiastisk.

Hun jobber som selger i Ving og har besøkt øya flere ganger.

– Når jeg får spørsmål fra kunder om hva som er bra med Kreta, trekker jeg alltid fram at det er så grønt og frodig der. Det er oliven- og mandeltrær overalt, flotte fjell, deilige strender og uendelige muligheter for bra utflukter. Dessuten synes jeg det råder en helt fantastisk atmosfære over hele øya, sier hun.

Sist Linda var på Kreta reiste hun alene med sønnen Kristian på 9 år.

– Vi bodde på Sunwing Makrigialos Beach. Personalet der er noen av de hyggeligste jeg har møtt, og Kristian hadde det veldig gøy og fikk mange nye venner.

IKKE FØRERKORT: Linda Breen reiste på tur med sønnen Kristian (9), og de bestemte seg for å leie moped slik at det skulle bli lettere å ta seg frem på Kreta. Men det var mamma Linda som måtte kjøre.  Foto: Privat 

IKKE FØRERKORT: Linda Breen reiste på tur med sønnen Kristian (9), og de bestemte seg for å leie moped slik at det skulle bli lettere å ta seg frem på Kreta. Men det var mamma Linda som måtte kjøre.  Foto: Privat 

På samme sted ligger også det lekre familiehotellet Ocean Beach Club, og begge hotellene ligger rett ved den langgrunne stranden.

Selve Makrigialos er ikke så stort, men et veldig koselig og fint sted, ifølge Linda.

Det lille tettstedet har flere gode restauranter, småbutikker og en liten havn. Stedet er også et godt utgangspunkt for fine utflukter og oppdagelsesferder.

– Vi leide en moped i tre dager og kjørte rundt til mange flotte steder. Ving har også mange flotte utflukter fra både Makrigialos og resten av Kreta, så det er mer enn nok å finne på om man blir rastløs i solen, sier Linda.

Linda Breen, selger i Ving

Kreta har flust av små og store reisemål å velge mellom, og ett av stedene som Linda pleier å anbefale kunder som er nysgjerrige på Kreta er Rethymnon.

– Det er en veldig sjarmerende og typisk gresk by som passer spesielt godt for vokse. Her har Ving hotell langs hele den 12 kilometer lange stranden, så det er mye å velge mellom.

– Man kan heller ikke ha vært på Kreta uten å dra innom sjarmerende Chania by. Her er det alltid like god stemning, masse koselige spisesteder og bra butikker, avslutter

Annonsørinnhold

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Ving. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør