Slik velger du riktig hotell for din drømmeferie

Skal hotellet være barnevennlig? Barnefritt? Ha kul design? Hotelljungelen kan virke overveldende og uoversiktlig for de fleste, men velger du et konsepthotell er sjansen stor for at du treffer riktig.

– Konsepthotellene våre er utviklet nettopp fra ønskene kundene har hatt i løpet av årene. I tillegg har vi også vært i front når det gjelder hva folk forventer av et moderne hotell – som design, mat og treningsfasiliteter, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie – heller enda litt bedre.

I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, så vi ønsker å få valuta for pengene.

– Vi ser en tydelig trend der hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted, det er nesten som et reisemål i seg selv.
Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving

Casa Cook

For deg som elsker design

Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Det første hotellet åpnet dørene for et par år siden, og ble en umiddelbar suksess. I dag har Ving tre Casa Cook-hotell, et på Kos, et på Rhodos og et på Kreta.

– Jeg har vært på mange fine hotell rundt om i verden, men Casa Cook på Kos er definitivt en av favorittene så langt, forteller Nina Holst. Hun driver interiørbloggen Stylizimo og var på Casa Cook i fjor.

FERIEGLISET: Interiørblogger Nina Holst lot seg imponere av designet på hotellet Casa Cook på Kos. Foto: PRIVAT

FERIEGLISET: Interiørblogger Nina Holst lot seg imponere av designet på hotellet Casa Cook på Kos. Foto: PRIVAT

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på disse boutiquehotellene. Arkitekturen er urban og minimalistisk, men smelter godt inn i de landlige omgivelsene hotellene ligger i. Kanskje ikke så rart ettersom byggestilen er inspirert av nettopp gresk arkitektur? Nina drømmer fortsatt om å reise tilbake.

– Detaljene var så forseggjort, alt fra lampene og putene på hotellrommet, til bord, stoler og solsenger rundt på hotellområdet. Jeg tror heller aldri jeg har sett et kulere hotellbad, med betongstøpt servant, regndusj og Meraki-produkter, forteller Nina.

Her kan du lese mer om Casa Cook-konseptet

ELSKET BADET: Arkitekturen er urban og minimalistisk på Casa Cook. Baderommet har betongstøpt servant og regndusj. Foto: NINA HOLST

ELSKET BADET: Arkitekturen er urban og minimalistisk på Casa Cook. Baderommet har betongstøpt servant og regndusj. Foto: NINA HOLST

Hun lot seg også begeistre over hotellets kombinerte juicebar og interiørbutikk, hvor du kan bestille en smoothie og gå på oppdagelsesferd blant hotellets interiørskatter. Hvis du forelsker deg i interiøret på rommet – som ikke er helt urealistisk på et hotell som dette – kan du kjøpe med deg flere av tingene hjem.

– Restauranten To Kima er også noe for seg selv, med et farm-to-table-konsept som sørger for lokale, kortreiste råvarer og mange spennende alternativer på menyen.

Som seg hør og bør på et lekkert bohemhotell finner du også både spa og hamam, og du har tilgang til et velutstyrt og moderne treningsstudio.

SLAPPE AV HER? På Casa Cook får du en rolig ferieoase. Foto: VING

SLAPPE AV HER? På Casa Cook får du en rolig ferieoase. Foto: VING

I baren ved siden av bassenget spiller hotellets egen DJ kul loungemusikk, og harde solsenger av plast er byttet ut med myke, sofalignende daybeds.

Det samme gjelder på stranden, hvor du også kan prøve deg på Stand-Up Paddleboard. Alt omgitt av puddermyke sanddyner og mektige fjell.

– Casa Cook er rett og slett et perfekt sted for alle som finner glede i å bo på et hotell som byr på det lille ekstra. Her kan du slappe av og hente energi til en ellers travel hverdag.
Nina Holst

Se mer om Casa Cook-hotellene her

Dette er Casa Cook:
 • Trendy og moderne
 • Enkelte rom med Swim Out
 • Gratis WiFi
 • Gode treningsmuligheter
 • Casa Cook på Rhodos har aldersgrense 16 år

  Her finner du Casa Cook: Kos, Kreta og Rhodos

Sunwing Family Resorts

For deg som reiser med barn

Av alle Vings hotell er det særlig 11 som anbefales til barnefamilier, og det er de populære Sunwing-hotellene, som blant annet finnes på Kreta, Kypros, Mallorca, Tyrkia og i Thailand.

Sunwing Sandy Bay på Kypros er nok en av mine personlige favoritter, sier Linda Breen entusiastisk. Hun jobber som selger i Ving, og har selv feriert på tre av Sunwing-hotellene, opptil flere ganger.

Den første gangen valgte hun Sunwing fordi hun skulle reise alene med sønnen Kristian.

– Hotellene tilbyr mye som gjør at man føler seg litt tryggere som forelder. Alt er tilrettelagt for barnefamilier, som rommene, bassengene og restaurantene, og i tillegg har de fleste skandinavisktalende personale.
Linda Breen

FAMILIEVENNLIG: Kristian (t.v) og Linda Breen trives godt på Sunwing Sandy Bay på Kypros. Foto: PRIVAT

FAMILIEVENNLIG: Kristian (t.v) og Linda Breen trives godt på Sunwing Sandy Bay på Kypros. Foto: PRIVAT

Vings populære maskoter, sjiraffen Lollo og bjørnen Bernie, treffer du selvfølgelig også på alle Sunwing-hotellene. Restaurantene har til og med en egen Lollo & Bernie-buffé.

– Sønnen min elsker å være på ferie på Sunwing. Nå er han 10 år og litt sjenert, men han får mange nye venner gjennom aktivitetene på hotellet, som kan være alt fra skattejakter til leker.

Nysgjerrig? Les mer om Vings Sunwing-hotell her

Forrige gang Linda var på Sunwing Sandy Bay var også mannen Ståle og bonusbarna med, og blant de eldste barna var særlig fotballbanen og Teen Lounge populært.

AKTIVITETSFYLT: På Sunwing-hotellene finner du aktiviteter som passer for alle. Her prøver Victor og Daniel Tvenge Breen dykking sammen med Ståle Breen.

AKTIVITETSFYLT: På Sunwing-hotellene finner du aktiviteter som passer for alle. Her prøver Victor og Daniel Tvenge Breen dykking sammen med Ståle Breen.

– I Teen Lounge, som finnes på alle Sunwing-hotellene, kan tenåringer møtes og spille PlayStation, eller bare henge. Det var også populært med det kjappe WiFi-nettet, sier hun.

For de voksne trekker hun frem romfasilitetene som en klar fordel med å bo på Sunwing.

– Jeg elsker at man kan bo i leiligheter med havutsikt eller med Swim Out. Da kan du gå rett fra terrassen og ut i bassenget. Det er helt fantastisk å komme til et hotell hvor du merker at alt er gjennomtenkt og tilrettelagt for at barnefamilier skal på en så avslappende og fin ferie som mulig. Her blir du ivaretatt fra første stund, avslutter Linda.

Se mer om Sunwing-hotellene her

Dette er Sunwing:
 • Barn under 12 år spiser gratis
 • Gratis WiFi
 • Rom og leiligheter tilpasset familier
 • Store, barnevennlige basseng
 • Aktiviteter og underholdning
 • Lollo & Bernie
 • Skandinavisk barneklubb
 • All Inclusive mot tillegg
 • Teen Lounge med PS4
 • Direktebuss t/r flyplass og Easy Travel
 • Ving service døgnet rundt
 • Gratis treningstimer med SATS ELIXIA

  Her finner du Sunwing:
  Gran Canaria, Kreta, Kypros, Mallorca, Rhodos, Tenerife, Tyrkia og Phuket.

Sunprime Hotels

For deg som reiser uten barn

Når du reiser uten barn er det ganske deilig at hotellet du bor på ikke er fullt av andres barn, eller hva? Det har Ving hatt i bakhodet når de satt sammen et av sine mest populære hotellkonsept – Sunprime Hotels – som er hotell kun for voksne gjester.

– Den første gangen jeg sjekket inn på et Sunprime-hotell var for 10-12 år siden, og det besøket overgikk forventningene mine, forteller Asle Slettemoen, som nå er CRM-ansvarlig i Ving.

Den gangen skulle han på ferie med samboeren Per Gunnar Norling, og de valgte Sunprime Atlantic View på Gran Canaria litt tilfeldig etter å ha fått en bra pakkepris fra Ving.

VOKSENKONSEPT: På Sunprime-hotellene er det 16 års aldersgrense, noe Asle Slettemoen liker spesielt godt med konseptet. Foto: PRIVAT

VOKSENKONSEPT: På Sunprime-hotellene er det 16 års aldersgrense, noe Asle Slettemoen liker spesielt godt med konseptet. Foto: PRIVAT

– Hotellet har 16-års aldersgrense, og var dermed et rolig og avslappende sted. Jeg minnes fremdeles den gode maten, avslapning i solen med favorittmusikken på øret og en god bok, og muligheten til å trene gratis med SATS Elixia-instruktører når man begynte føle seg litt i overkant avslappet. Helt perfekt!

Og siden den gang har det blitt flere opphold på forskjellige Sunprime-hotell, blant annet Sunprime Monsuau i Cala d’ Or på Mallaroca, Sunprime Protaras Beach på Kypros og Sunprime Waterfront i Palma. Særlig Sunprime Monsuau falt i smak.

– Hotellet ligger i utkanten av Cala d’ Or og er et stilig hotell med avslappende atmosfære. Fine rom, det flotte bassenget og den fantastiske takterrassebaren gjorde ferien helt herlig.
Asle Slettemoen

– Restauranten hadde også en utrolig god tasting-meny med tilhørende vin som jeg absolutt kan anbefale, tipser Asle.

En annen fordel med å velge Sunprime er at du automatisk får Easy Travel hvis du flyr med Vings flyselskap Thomas Cook Airlines. Det innebærer at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet når du skal hjem og spasere rett forbi køen på flyplassen.

I tillegg får du ha med deg 10 kg ekstra bagasje, helt gratis. Denne fordelen får du også på Sunwing og Ocean Beach Club.

Easy Travel er virkelig et godt tips! Det kan nesten ikke bli enklere. Du trenger bare å tenke på håndbagasjen på vei til flyet, og du slipper den (ofte) lange køen for bagasjeinnsjekk.

Er dette noe for deg? Her kan du lese mer om Easy Travel

Asle synes Vings voksenkonsept fungerer helt utmerket.

– Det er bare å lene seg tilbake og hygge seg. Alt er lagt til rette for at du skal få en ferie helt på de voksnes premisser. Her møter du voksne i alle aldre – alt fra kjærestepar som er på sin første solreise sammen til venninne- og vennegjenger, unge voksne som ferierer med foreldre og seniorpar. Dette er hotellene for deg som vil senke skuldrene og nyte livet, forteller han.

Se mer om Sunprime-hotellene her

Dette er Sunprime:
 • Aldersgrense 16 år
 • Gratis WiFi
 • Minst 4 vinger
 • Rolig bassengområde
 • Gratis bytte av basseng- og strandhåndklær
 • Meget bra beliggenhet
 • Fine suiter og rom
 • Direktebuss t/r og Easy Travel
 • Spa, treningsstudio og SATS ELIXIA-timer

  Her finner du Sunprime: Gran Canaria, Kos, Kreta, Kypros, Mallorca, Phuket, Rhodos, Tenerife og Tyrkia.

Cooks Club

For deg som vil bo på et urbant og trendy hotell

Vings nyeste tilskudd i konseptfamilien er Cook’s Club. Det første hotellet åpnet på Kreta tidligere i år, og Hedda B. Zandwijken, som driver reisebloggen Tenk koffert, var blant de første gjestene som fikk oppleve det nye hotellkonseptet.

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente, men det første som slo meg når jeg sto utenfor hotellet i Hersonissos var at det så veldig trendy ut. Inngangspartiet er faktisk en oppusset industricontainer, forteller Hedda.

Cook’s Club er nemlig designet for en helt ny generasjon feriegjester og er et aldri så lite paradis for alle som liker en kul, tilbakelent atmosfære.

– Hotellet hadde en mye høyere standard enn det jeg forventer fra typiske «sydenhotell». Møblene og interiøret var kult, og det var gjennomgående på hele hotellet, sier Hedda.

PARADIS: Hedda B. Zandwijken fant luksesfølelsen på Cook’s Club. Foto: PRIVAT

PARADIS: Hedda B. Zandwijken fant luksesfølelsen på Cook’s Club. Foto: PRIVAT

Hun var på Cook’s Club med en venninne, og kunne nyte fine og avslappende dager med god mat, drinker, bading, soling og en og annen utflukt.

– Noe av det jeg likte best var at Cook’s Club hadde 16-års aldersgrense. Jeg er glad i barn, men det er deilig å ha fri fra andres barn når jeg er på ferie uten mine egne. Hotellet har i tillegg en veldig sentral beliggenhet.
Hedda B. Zandwijken

Her kan du lese mer om Cook’s Club på Kreta

Hun og venninnen ble også positivt overrasket over hotellets restaurantkonsept. Som regel betyr halvpensjon at du har frokost og middag inkludert.

På Cook’s Club er det imidlertid sånn at du utover frokosten får 16 euro pr. dag som kan brukes akkurat som du vil. Euroene registreres på betalingsarmbåndet du får når du sjekker inn.

– Da styrer du måltidene helt selv, og hvis du er litt småspist kan du nesten si at alle måltider er inkludert. Jeg spiste og koste meg hele dagen, og de dagene jeg brukte mer enn 16 euro betalte jeg bare mellomlegget. Restauranten er åpen hele tiden, og kokkene lager maten på bestilling. Det går kjapt, porsjonene er rause og maten er kjempegod, tipser Hedda.

Hedda forteller også at hotellet har saccosekker og lenestoler i tillegg til vanlige solsenger, en egen DJ, og overraskende nok: et Escape Room!

På Cook’s Club kan du rett og slett fort bli bortskjemt på moderne komfort og luksusfølelse, til en pris som ikke gjør et altfor stort innhugg i lommeboken.

Se mer om Cook’s Club-hotellene her

Dette er Cooks Club:
 • Trendy og moderne
 • Aldersgrense 16 år
 • Sentral beliggenhet
 • Spennende restaurantkonsept

  Her finner du Cooks Club: Kos, Kreta og Rhodos

Ocean Beach Club

For deg som liker upretensiøs familieluksus


De siste årene har det også kommet tre nye hotell i Sunwing-familien: Ocean Beach Club. O.B.C. er designhotell for familier bygget på de samme prinsippene som Sunwing Family Resorts, men anleggene er mindre, roligere og mer personlige.

– Vi valgte O.B.C. fordi vi ønsket oss et hotell med en avslappet stemning, med god mat og pene omgivelser. For meg er det også viktig at hotellet ligger ved havet, og at det er mulig å få et rom eller en leilighet med havutsikt. Alt ble innfridd, forteller Marthe Eidahl.

Marthe jobber som webmaster i Ving, og i høst reiste hun og mannen Ronny med de tre barna Felix (9), Mats (6) og Jesper (2) til O.B.C. på Kypros.

SUKSESS: Hotellkonseptet O.B.C. falt også i smak for Jesper (2) og Mats (6). Foto: PRIVAT

SUKSESS: Hotellkonseptet O.B.C. falt også i smak for Jesper (2) og Mats (6). Foto: PRIVAT

– Når omgivelsene rundt meg er fine og behagelige blir jeg roligere og mer avslappet. Det smitter over på barna, og vi koste oss veldig på O.B.C. I tillegg ligger hotellet rett ved Sunwing Sandy Bay Beach, og du har tilgang til alle fasiliteter der. Tempoet er litt høyere på Sunwing, så der kunne barna herje fra seg litt, for å si det på den måten, ler Marthe.

Marthe og familien valgte en treroms-leilighet som falt i smak hos både store og små.

– Det var helt perfekt for oss. Rommene var store og fine, vi hadde to bad og fantastisk havutsikt. Vi hadde også en stor takterrasse som vi voksne kunne hygge oss på etter at barna hadde lagt seg, tipser Marthe.

Har du ekstra badeglade barn anbefaler hun imidlertid et rom med Swim Out – direkte utgang til bassenget fra hotellrommet.

– Da trenger du ikke å ligge ved hovedbassenget for at barna skal få bade, de kan bade hele tiden fra rommet. Det er kanskje ekstra praktisk hvis du har barn som sover på dagen. Da kan du sitte ute, bade og sole deg – rett ved barnet som sover inne, i et svalt rom.
Allerede i februar går turen tilbake til O.B.C for Marthe og familien på fem.

– Neste år skal vi til O.B.C. på Gran Canaria. Jeg gleder meg!

Se mer om O.B.C-hotellene her

Dette er O.B.C:
 • Rolig og avslappet atmosfære
 • Designhotell for familieluksus
 • Barneklubb med skandinavisktalende personale
 • Lollo & Bernie
 • Store, barnevennlige basseng
 • Gratis SATS ELIXIA-timer
 • Barn under 12 år spiser gratis
 • Teen Lounge
 • All Inclusive mot betaling
 • Direktebuss og Easy Travel
 • Gratis WiFi
 • Gratis bytte av håndklær

  Her finner du O. B. C: Gran Canaria, Kreta og Kypros.
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør