Reise-ekspertene: Her er våre ferievalg i sommer

Har du noen gang lurt på hvor de som brenner for å reise helst drar på ferie? Nå deler de både sine sommerplaner og reisetips med deg – les og la deg inspirere.

Tonje Løkaas Fossum
Markedsdirektør i Ving
Skal til: Sri Lanka og Dubai

– Jeg har kastet meg på trenden med eksotiske reisemål om sommeren og har lagt ferien til Sri Lanka og Dubai, forteller Tonje.

Ifølge henne ser Ving en økning på nesten 50 prosent i antallet reiser til eksotiske steder denne sommeren.

Les også: Derfor bør du velge eksotisk sommerferie i år

FJELLTUR: Markedsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum, elsker å reise. Her er hun på fjelltur i Hong Kong. Foto: Privat 


FJELLTUR: Markedsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum, elsker å reise. Her er hun på fjelltur i Hong Kong. Foto: Privat 

– Vi starter ferien vår med noen dager i Bentota for litt akklimatisering, før vi begir oss ut på en tredagers rundreise i minibuss. Da skal vi blant annet besøke et barnehjem i Colombo, klatre opp til klippefortet Sigiriya, ut på jeepsafari og på teplantasje-besøk. Deretter roer vi ned på stranden i Negombo.

Har du spørsmål om reiser og ferie? Still Vings reiseeksperter spørsmål ved å trykke på denne linken

Etter de innholdsrike dagene på Sri Lanka går turen til Dubai. Siden turen er bestilt med Ving og Emirates, får Tonje og familien anledning til å ta en «stopover» på veien hjem.

– Tre dager i Dubai må jo være den perfekte måten å utnytte en mellomlanding på. Jeg har store forventninger til en spennende ferie med store kontraster og mange opplevelser.

I Dubai finner du hotell i verdensklasse, utallige muligheter for «shop ‘til you drop», og om man liker god mat og drikke, har verdensmetropolen noe for enhver smak. Uansett om du foretrekker gourmet eller såkalte hull i veggen med matimpulser fra nabolandene.

Les mer her: Slik opplevde denne familien ferien i Dubai

DEILIGE DUBAI: Årets sommerferie for markedsdirekør i Ving, Tonje Løkaas Fossum, går til Dubai og Sri Lanka. Foto: Ving

Truls Nordbrenden
Reiserådgiver i Ving / ekspertpanelet
Skal til: Bali

– Jeg og tre kamerater reiser til Bali i slutten av mai. Jeg har aldri vært der før og gleder meg stort, forteller Truls.

Valget falt på Bali fordi den indonesiske øya er et av de mest solsikre eksotiske reisemålene om sommeren, og fordi prisen var relativt rimelig.

GUTTETUR: Truls Nordbrenden gleder seg til ferietur med kompiser. Foto: Privat

GUTTETUR: Truls Nordbrenden gleder seg til ferietur med kompiser. Foto: Privat

I løpet av to og en halv uke skal han og vennene utforske det som også kalles De tusen templers øy.

– Vi skal bo i Sanur som ligger ved kysten, men vi har planer om å reise rundt også. Vi har lyst til å se det kjente landskapet med rismarkene, og naturen rundt Ubud, som regnes som Balis kulturelle sentrum. I det samme området ligger også Monkey Forest, et naturreservat med mer enn 700 aper. Det må jo bare bli en spennende opplevelse, sier han.

Truls og vennene har i tillegg planer om å besøke de idylliske Gili-øyene som ligger ca. to og en halv time øst.

Hvis du er glad i vannaktiviteter er Bali det perfekte reisemålet. Her kan du dykke i Tulamben (et av Balis mest populære dykkesteder, nordøst på øya). Du kan snorkle på Menjangan Island (ca. 8 km nordvest for Bali) og surfe på Kuta, Legian, Canggu, Bukit Peninsula eller Nusa Lembongan.

Les også: Derfor bør du velge eksotisk sommerferie i år

HERLIGE NICE: Hvis du ikke har vært i Nice tidligere, mener Bente Borvik at byen er helt perfekt for en avslappende og pulserende ferie. Foto: NTB Scanpix

Bente Borvik
Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines
Skal til: Frankrike

– Jeg skal som vanlig tre uker til Nice med venner og familie. Vi leier en stor leilighet sentralt i byen, med kort vei både til sentrum og den flotte strandpromenaden, forteller Bente.

Ifølge henne har Nice har alt man kan ønske seg, og er den perfekte kombinasjon av by og bad, koselige restauranter og kule barer.

ELSKER FRANKRIKE:  Bente Borvik (t.h) reiser nok en gang til herlige Nice. Her sammen med moren Marit Borvik. Foto: Privat

ELSKER FRANKRIKE: Bente Borvik (t.h) reiser nok en gang til herlige Nice. Her sammen med moren Marit Borvik. Foto: Privat

– Etter så mange besøk har vi selvsagt våre stamsteder. Magenta på Rue Massena er en koselig fortausrestaurant med kjempegod korsikansk rosevin og hjemmelaget foie gras. I gaten Cours Salaya i gamlebyen ligger restaurantene på rekke og rad, men vi synes La Storia er den beste. Lam eller pasta vongole er høydepunktene her.

Hun mener at Nice også er perfekt å kombinere med cruise både fra Barcelona og Roma, og ikke minst et strålende utgangspunkt for oppdagelsesreiser.

– Bare seks minutter sørover med tog så er du i pittoreske Villefranche. 15 minutter til og du er i glamorøse Monte Carlo. Helt perfekt. Je t'aime Nice!

Foto: NTB Scanpix

Lén-Veronica Kongerud
Tekstforfatter i Ving
Skal til: USA

– Denne sommeren skal jeg reise på kryss og tvers i USA sammen med kjæresten min. Vi har snakket om å reise på en klassisk roadtrip lenge, men for å se mest mulig i løpet av de drøye tre ukene vi har til rådighet endte vi opp med en kombinasjon av innenlandsfly og leiebil, forteller Lén.

– Vi starter i det som må være verdens kuleste by: New York. Jeg har vært der flere ganger, for det er noe med stemningen og atmosfæren der som gjør at jeg kan reise tilbake igjen og igjen. Etter et par dager flyr vi til San Francisco, og etter hvert skal vi kjøre den klassiske kystveien derfra sørover til Los Angeles.

DEN AMERIKANSKE DRØMMEN: Lén-Veronica Kongerud har vært i USA tidligere, og for noen år siden gikk turen til Florida. Foto: Privat 

DEN AMERIKANSKE DRØMMEN: Lén-Veronica Kongerud har vært i USA tidligere, og for noen år siden gikk turen til Florida. Foto: Privat 

Fra Los Angeles går ferden tilbake mot østkysten igjen, med stopp i både Tennessee og Alabama underveis. I løpet av ferien skal Lén og kjæresten innom minst åtte byer før hjemreisen fra Miami. Hun forteller at det har vært et stort prosjekt å planlegge en såpass omfattende tur.

– Vi begynte planleggingen i fjor, og har vært innom utallige varianter og versjoner av reiseruten vi nå har endt opp med, men halve moroa er jo planleggingen.

Les også: Åtte grunner til å reise til Florida

Karen Kaupang
Reiserådgiver i Ving / ekspertpanelet
Skal til: Hellas

– I sommer går turen til Rhodos. Jeg tar med meg mamma og pappa til lekre Sunprime Miramare Beach på vestkysten, forteller Karen.

På 1960-tallet var Sunprime Miramare, da under navnet Miramare Wonderland, et populært tilholdssted for den internasjonale kjendiseliten. Blant annet skal Jackie Kennedy ha bodd her. Karen oppdaget Vings konsepthotell da hun var på studietur til Rhodos i fjor.

Les også: Den store Rhodos-guiden

– Det var ikke lange besøket da, men det ga absolutt mersmak. Hotellområdet er virkelig helt spesielt, med gangstier som slynger seg mellom de lave leilighetsbygningene og bungalowene, den lille lagunen, bassengområdet og strandstripen, forteller hun.

I tillegg planlegger Karen en utflukt til naboøya Symi, drøye to mil nord for Rhodos.

Les også: De greske småøyene

Frister det med en tur til Rhodos? Her er tre gode restauranter du bør teste ut:

Restaurant Wonder utenfor gamlebyen i Rhodos by. Serverer gresk og internasjonal mat utendørs i en vakker bakhage.
Locanda Demenages i den kommersielle havnen i Rhodos by. Serverer greske spesialiteter.
Mavrikos i Lindos. Familierestaurant siden 1912. Serverer nydelig gresk mat.

BARCELONA: Vakre Barcelona ligger bare en liten svipptur med fly unna Norge, og flere nordmenn søker dit denne sommeren. Erik Valebrokk er en av dem. Foto: NTB Scanpix

Erik Valebrokk
Reiseblogger
Skal til: Spania

– Jeg og min kone skal som vanlig til Spania. Så godt som hver sommer drar vi til Barcelona og Cadaques, der vi starter med tre dager i storbyen, tar bussen til Cadaques der vi har fredelige dager, og reiser tilbake til Barcelona for å få litt mer storby når vi er lei av å sitte stille, sier Erik.

Du har kanskje ikke hørt om Cadaques? En liten og pittoresk fiskerlandsby på Costa Brava, nær grensen til Frankrike. Rett i nærheten, i Portlligat, bodde Salvador Dalí mesteparten av sitt liv.

– Ser du på klippeformasjonene i området kjenner du dem igjen fra kunsten hans. En statue av den store mannen står da også på torget midt i byen, og det gamle huset hans er omgjort til museum.

STORBYFAVORITT: Erik Valebrokk søker stadig tilbake til den magiske storbyen Barcelona. Foto: Privat

STORBYFAVORITT: Erik Valebrokk søker stadig tilbake til den magiske storbyen Barcelona. Foto: Privat

– Vi reiser såpass mye i jobb ellers i året at det er godt å komme tilbake til de samme kjente stedene når vi skal ha ferie. Da er også utforskertrangen på ferie. Det er ikke mye mer å gjøre her enn å ta livet med ro og la humla suse. I utgangspunktet synes jeg det er ganske gørr å sole meg, men noen timer på solseng både før og etter lunsj, med en god bok og regelmessige bad, er rett og slett veldig deilig en ukes tid. Det er også nok restauranter her til at man ikke går lei, og fjellene rundt byen gir veldig gode turmuligheter når du trenger å bevege deg litt.

Eriks beste Barcelona-tips er kanskje noe overraskende: Ikke være redd for lommetyver!

– Barcelona har et ufortjent dårlig rykte i så måte. Det er ikke verre her enn veldig mange andre steder, men du må jo bruke hodet og passe på. Ikke glem at du er i en storby med alt dét innebærer.

BADENYMFE: Ann-Renée Degnes elsker Hellas. Også i år går turen til Hellas, og denne gangen til Lefkas. Foto: Privat

Ann-Renée Degnes
Salgskoordinator/Avdelingsleder Nettsupport i Ving
Skal til: Hellas

– Jeg er veldig glad i Hellas og forsøker å få til en uke dit hvert år. I år skal jeg en uke til Lefkas som jeg kun har vært innom på dagstur for mange år siden.

Lefkas ligger i Det joniske hav, vest for det greske fastlandet. Dette er øya for deg som vil bo i et autentisk gresk miljø og liker å dra på oppdagelsesferd på egen hånd. På øyas sydspiss stuper de bratte, hvite klippene dramatisk ned i havet, og øya er i det hele tatt en sjelden naturopplevelse.

Les også: Hellas-guiden

– Jeg gleder meg til å spise god gresk mat, nyte sol og varme, og selvfølgelig til å utforske både øya og det greske fastlandet like ved. Vi har planer om å kjøre til Meteora som jeg ikke har besøkt på over 20 år. Det er et spektakulært sted med voldsomme klippeformasjoner og et helt utrolig klosterkompleks bygget på disse, forteller Ann-Renée.

Les også: Den store guiden til Hellas’ småøyer

Er du nysgjerrig på Lefkas? Lefkas er ikke et reisemål som har noe for alle. Tvert imot. Lefkas har alt for noen. Strendene er magiske og det vakre landskapet inviterer til korte og lengre vandringer.

Passer for strandløver i alle aldre – også barnefamilier som vil unna de større «turistmaskinene».

Vibeke Montero
Reisejournalist og blogger
Skal til: Spania

– Ingen sommer er komplett for meg uten et lengre opphold på Costa de la Luz i Spania. Jeg finner en helt egen ro her, og de milelange strendene er min type pudder, sier Vibeke.

Lyskysten ligger et par timers kjøring fra Malaga, og er et Spania få nordmenn kjenner til. Alt fra tapas til strandliv er preget av det autentiske spanske.

Les også: Oppdag Spania på nytt!

 FERIEKLAR: Vibeke Montero mener Spania byr på det man trenger for en avslappende og deilig ferie. Foto: Privat 

 FERIEKLAR: Vibeke Montero mener Spania byr på det man trenger for en avslappende og deilig ferie. Foto: Privat 

– Det er fantastisk å se hvordan landskapet skifter karakter fra oppbygd og reklamebombardert i Fuengirola til jomfruelig vakkert så snart man passerer havnebyen Algeciras.

– Min favoritt er ridetur på stranda når sola er på vei ned og maler himmelen i det lyset som har sjenket navn til Lyskysten, mens barna helst boltrer seg i surfebølgene, forteller Vibeke.

Les også: Oppdag Spania på nytt

Benedikte Døhlen
Reiserådgiver i Ving / ekspertpanelet
Skal til: Hellas

– Jeg skal en uke til Skiathos sammen med kjæresten min, forteller Benedikte.

Denne lille, frodige øya er kjent for sine mange lekre strender og med over 60 av dem er Skiathos som skapt for herlige strandsafarier med leiebil. Du finner alt fra bortgjemte klippeviker, vakre rullesteinstrender til populære strender som Vromolimnos, Kolios og den langstrakte Koukounaries-stranden på sydsiden.

AKTIV FERIE: Benedikte Døhlen liker å finne på ulike ting når hun har ferie, og sier aldri nei til en liten sykkeltur. Denne gangen går årets ferie til den greske ferieøya Skiathos. Foto: Privat 

AKTIV FERIE: Benedikte Døhlen liker å finne på ulike ting når hun har ferie, og sier aldri nei til en liten sykkeltur. Denne gangen går årets ferie til den greske ferieøya Skiathos. Foto: Privat 

For Benedikte og kjæresten var det dette, i tillegg til de små hotellene og den typisk greske atmosfæren, som gjorde at valget falt på den greske øya litt øst for fastlandet.

– Vi liker å være aktive når vi er på ferie, så vi kommer helt sikkert til å farte rundt på de ulike strendene og dra på utflukter til naboøyene. Ingen av oss har vært der før, så alt ligger til rette for mange nye opplevelser, sier hun.

MALLORCA: Øya er stor, og hvis du ønsker å se mye av den kan det lønne seg å leie en bil. Det har Anne Nygaard, reiserådgiver i Ving, planer om i sommer. Foto: NTB Scanpix

Anne Nygaard
Reiserådgiver i Ving / ekspertpanelet
Skal til: Mallorca

– I sommer går turen til Mallorca og Sunprime Monsuau i Cala d’Or. Jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg veldig, sier Anne, som reiser sammen med kjæresten Joachim.

ROMANTIKKEN BLOMSTRER: Anne Nygaard og kjæresten Joachim gleder seg noen avslappende og romantiske dager på ferietur sammen. Foto: Privat

ROMANTIKKEN BLOMSTRER: Anne Nygaard og kjæresten Joachim gleder seg noen avslappende og romantiske dager på ferietur sammen. Foto: Privat

Ving-hotellet de skal bo på har perfekt beliggenhet mellom de fine badebuktene Cala Ferrera og Cala Serena i den pene turistlandsbyen Cala d'Or. Anne og kjæresten har planer om å leie bil for å utforske mer av øya.

– Jeg har lyst til å besøke Port D’ Andratx og Puerto De Soller, og kanskje ta en overnatting i Valldemossa like ved. Sistnevnte er en liten landsby i en frodig dal i fjellkjeden Tramuntana som ser utrolig hyggelig ut. Ellers har vi tenkt til å spise masse god, spansk mat og drikke vin – typisk feriehygge rett og slett, avslutter Anne.

Les mer: Mallorca – mer enn du tror

Reisetipsene for deg som skal til Mallorca

** Mallorca er kjent for grottene sine, og på sea caving svømmer du inn i labyrintiske grotter, som Cova des Coloms ved Cala Mesquida i nordøst, og deretter utforsker du dem til fots.

** Visste du at du også kan oppleve Mallorca fra fugleperspektiv i en varmluftsballong? Utsikten er helt spektakulær, og har du flaks med været kan du se hele Mallorca og naboøyene. Det finnes arrangører i blant annet Cala Millor og Cala Ratjada.

** Med en undervannsscooter styrer du propellene med et lite ror, og du kan puste som vanlig i en transparent kuppel. Du finner arrangører i blant annet Port D’Andratx. Søk på «Bond Safari Mallorca» på YouTube.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

VG Partnerstudio

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro
Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Ving. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør