Jakten på unike opplevelser

Ferie er ikke lenger ensbetydende med solseng og paraplydrinker. Nå vil vi oppleve noe nytt og spennende, enten det er fra dekket på verdens største cruiseskip eller med joggesko på og svetteperler i pannen.

– Hvor vi reiser og hva vi gjør i ferien sier mye om hvem vi ønsker å være, mener informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

Hun tror stadig flere bytter ut statussymboler som båt og bil med reiser og spennende opplevelser.

– Sol og varme er naturligvis viktig, men i tillegg søker mange reiser med innhold som gir verdi også når brunfargen forsvinner, sier hun.

Elisabeth Larsen-Vonstett

At opplevelsene i tillegg kan gjøre seg godt på Facebook og Instagram tror hun heller ikke er noen ulempe.

Og informasjonssjefen får støtte i Vings Ferierapport. Her kommer det frem at hele tre av fem mener det er viktig å reise på utenlandsferie for å få nye opplevelser. Dette gjelder både den eldre reisegarde så vel som ungdommen. I tillegg påvirker det stadig økende fokuset på helse, trening og sunnhet også reisemønsteret vårt.

Har du spørsmål om reiser og ferie? Still Vings reiseeksperter spørsmål ved å trykke på denne linken!

– Treningsreiser øker i popularitet, og både antall reiser og deltakere er mangedoblet på få år, sier Kaja Olafsen som er ansvarlig for treningsreiser i Ving. Hun forteller at den stigende interessen for å bruke ferien til å komme i form har sørget for et bredt utvalg treningsreiser tilpasset enhver makspuls.

– Du kan velge mellom alt fra triatlonleir og treningscamp til yoga på stranden og fotturer med vinsmaking.

Kaja Olafsen

– Det fine med treningsreiser er at det ikke spiller noen rolle om du er en hardbarka treningsentusiast eller hobbymosjonist, det viktigste er at du er i bevegelse og finner glede i å være aktiv. Treningsreiser bidrar til masse inspirasjon og de fleste får motivasjon til å fortsette med treningen når de kommer hjem.

ØKER I POPULARITET: Stadig flere vil kombinere ferie med trening og andre opplevelser. Foto: Ving

Opp av sofaen

Lén Kongerud, innholdsprodusent i Ving, kan bekrefte at en treningsreise kan være det viktige dyttet som får deg opp fra sofaen. Løsningen hennes ble Ving Camp – en treningsreise med alt fra styrketrening til dansetimer på timeplanen.

– Jeg var veldig spent på hvordan det skulle bli å trene hver eneste dag, og særlig med tanke på at jeg ikke er spesielt veltrent eller superbegeistret for trening til vanlig, forteller Lén.

Les mer om treningsreiser

Men uken på Ving Camp gikk over all forventning.

– Selvfølgelig var det situasjoner der jeg tenkte at jeg hadde tatt meg vann over hodet, men så skjønte jeg at det ikke var så farlig hvor mange situps jeg klarte, eller om dansetrinnene satt som de skulle, så lenge jeg gjorde mitt beste, sier hun. Det hele ga mersmak.

– Jeg fikk en skikkelig boost. Da jeg kom hjem virket det helt meningsløst ikke å fortsette med treningen. Nå trener jeg et par ganger i uken, og det er stor fremgang for meg. Jeg tror en treningsreise som Ving Camp er en perfekt kickstart for alle oss som sliter med den berømte dørstokkmila, avslutter hun.

Les også: 24 timer på Ving Camp

Opplever fotball i verdensklasse – uten skjerm

Fotballreiser blir mer og mer populært, og så langt denne sesongen har Ving hatt en vekst på 16 prosent mot samme tid i fjor.

– Vi har vokst jevnt og trutt siden starten for syv år siden, til nå å være Norges største arrangør av fotballturer til England, sier Svein Erik Bjørheim, leder for Vings ruteflyavdeling og ansvarlig for fotballreiser.

Ifølge ham har nesten alle fotballinteresserte nordmenn et favorittlag i England.

– Supporterunionen for britisk fotball har 110.000 norske medlemmer. Liverpool og Manchester United er de to store lagene, og det henger blant annet sammen med forholdet mange av oss fikk til britisk fotball med tippekampene på 70-80-tallet, forklarer Bjørheim. For ham er det viktigste at du som skal på fotballtur får en så bra opplevelse som mulig.

– Vi samarbeider direkte med klubbene om billetter, og ikke med agenter som i mange tilfeller selger ulovlige svartebørsbilletter. På den måten er du sikker på at du aldri vil bli kastet ut av kampen på grunn av ugyldige billetter. Billettene henter du på billettkontoret på stadion, og hvis dere er flere som reiser sammen, for eksempel en barnefamilie, får dere også sitte sammen på kampen.

Larsen-Vonstett tok med seg familien på fotballtur til Manchester i høst. Selv om de er en fotballinteressert familie, var det første gang de var på kamp i utlandet.

– Vi opplevde at det var en tur som passet for alle. Mamma har vært United-fan siden 1967, og for henne var det en stor drøm som ble virkelighet da hun fikk se heltene live på Old Trafford.

Elisabeth Larsen-Vonstett

Les også: Magiske minutter i Manchester

Pakketur
Bjørheim forteller at hotellene som tilbys i fotballpakkene har sentral beliggenhet med kort vei til blant annet t-banestasjoner som gjør det enkelt å ta seg til kampene. I noen av Liverpool-pakkene er også bussturen mellom hotellet og stadion inkludert. For alle fotballentusiaster er det velkjent fenomen at kamper blir flyttet fra en dag til annen, men også dette er det tatt høyde for i fotballpakkene.

– Det enkleste er å velge en pakke med tre netter på hotell, da kan du være forholdsvis sikker på å få med deg kampen selv om den flyttes. Du får også tid til å oppleve mer av byen du er i, forklarer Bjørheim. Men hva med dem som ikke har anledning til å være borte så mange dager?

– Hvis du har bestilt en reise og kampen flyttes fra en dag til en annen, så endrer vi hotellbestillingen uten at du må betale ekstra for det. Hvis kampen flyttes mer enn 36 timer, for eksempel til en mandag, da skjønner vi at det kan være vanskelig for folk å få reist, så da får de som vil pengene tilbake. Ingen andre har de samme vilkårene, forteller Bjørheim.

Les mer om fotballreiser

Foto: Ving

REISEMÅL PÅ SØLVFAT: På cruise får du oppleve flere reisemål på en og samme ferie, uten å måtte sjekke ut av det fine hotellet! Foto: Ving

Reiser for å se verden – uten å løfte en finger

Cruiseferie var i mange år forbeholdt eldre par med tykke lommebøker. I dag gjør et langt lavere prisnivå og et stort utvalg skip og ruter cruise til et aktuelt ferievalg for stadig flere.

– Vi begynte å selge cruisepakker i 2014, og har doblet salget hvert år, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Har du lest denne? Stadig flere kaster fordommene over bord

Bente Borvik, Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) bekrefter trenden. I dag finner du alle typer mennesker på cruise.

– Med det store utvalget av skip som finnes i dag, fra små Azamara-skip med plass til 700 gjester til Harmony of the Seas, verdens største cruiseskip, med plass til over 6000 – da skal det godt gjøres å ikke finne noe som passer for deg – uansett alder og preferanser, sier Borvik.

Foreløpig er det cruise i Middelhavet og Karibia som er de mest populære reisemålene. Klassiske cruiseruter går som regel i Middelhavet og har stopp på steder som Barcelona, Marseilles, Dubrovnik, Palma, Sardina, Santorini og Venezia, eller i Karibia med paradissteder som Bahamas, Antigua, Mexico og Jamaica blant stoppene underveis.

Den siste tiden har det også dukket opp flere spennende cruiseruter, for eksempel cruise i Det indiske hav med stopp på Seychellene, Madagaskar og Mauritius – og cruise i Hawaiis øyrike med Honolulu, Waikiki Beach og Maui på programmet.

Les mer om å reise på cruiseferie

Når det gjelder valg av skip finnes det en tommelfingerregel ifølge Bente: Jo større skip, desto lavere snittalder, og jo kortere cruiseruter, desto lavere snittalder. Så er det snakk om et langvarig cruise med et lite skip, så kan du forvente deg en relativt høy snittalder.

Les også:7 gode grunner til å reise på cruise

DRØM DEG BORT: Bildet er tatt på stranden i Khao Lak i Thailand, og er en av Larsen-Vonstett favorittsteder. – Her finner du kilometerlange drømmestrender, kanter med palmetrær og turkisfarget hav. Perfekt i kombinasjon med pulserende Singapore.

Flere opplevelser på samme tur

Det er ikke så mange grepene som skal til for å gjøre ferien ekstra innholdsrik og spennende, mener ekspertene.

– Familien vår elsker å feriere i Thailand, og vi forflytter oss alltid underveis for å få mer ut av turen. I fjor valgte vi til og med å legge til et ekstra land, med en avstikker til storbyen Singapore.

Elisabeth Larsen-Vonstett

– Det var helt supert å starte vinterferien med en tre-dagers storbytur. I Singapore ligger høydepunktene som perler på snor, med nattsafari og Universal Studios som noen av høydepunktene. Etter en hektisk og spennende start var det perfekt å fly tilbake til Thailand og avrunde med 10 netter på et stille og rolig hotell i vakre Khao Lak, sier hun.

På de fleste charterreisemålene er det mulig å bytte hotell og feriested underveis.

Les også: Populære kombinasjonsreiser

– En av de mest populære kombinasjonsvariantene finner du på Cuba. Her kan du kombinere hovedstaden Havanna med strandparadiset Varadero eller en rundtur på øya. Perfekt for deg som både vil oppleve mye og samtidig få med deg noen avslappende feriedager på de karibiske strendene, forteller Tonje Løkaas Fossum, markedsdirektør i Ving.

FIKK LEKT SEG: Barna til Larsen-Vonstett, Noah og Selma, elsket familieferien til Universal.  Foto: PRIVAT 

FIKK LEKT SEG: Barna til Larsen-Vonstett, Noah og Selma, elsket familieferien til Universal.  Foto: PRIVAT 

Her er andre kombinasjonsforslag fra Fossum:

* Maldivene og Malaysia kan kombineres med noen dager i Dubai – perfekt for deg som vil kombinere en uslåelig strandferie med en helt særegen storby.

* Hva med noen dager i New York før du setter kurs mot Karibia?

* Gjør Gran Canaria-ferien ekstra innholdsrik med en uke i Maspalomas og en uke i Las Palmas.

* Eller en uke i Los Cristianos på Tenerife og en uke på La Gomera.

– Vi kan skreddersy kombinasjoner for deg på de aller fleste reisemål, her er det nesten bare fantasien som setter grenser, sier Løkaas Fossum.

Les mer om kombinasjonsreiser

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

Dette er VG Partnerstudio

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Torry Pedersen
Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Ving. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

Dette er VG Partnerstudio

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer. Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør. VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG. VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av det kommersielle samarbeidet i VG Partnerstudio.

Torry Pedersen
Ans. redaktør og adm. direktør