Annonsørinnhold

HØSTENS VIKTIGSTE TRENDER

Bakgrunnsfoto: Yehor Milohrodskyi / Unsplash
 

Er du klar for ny sesong og nye trender? VICs moteeksperter guider deg gjennom høstens favoritter.

Produsert av Schibsted Partnerstudio for VIC

Nylig arrangerte VIC liveshopping på vg.no.

Der fortalte to moteeksperter alt om høstens fineste trender og viste hvordan du enkelt kan sprite opp sesongens antrekk med enkle stylinggrep. Se sendingen her:

Fay Frugård Røisland

Er det på tide å oppdatere høstgarderoben? VICs innkjøpssjef, Fay Frugård Røisland, har mote og trender under huden, og full oversikt over plaggene, snittene, materialene og fargene som vil dominere denne høsten og vinteren.

Hun forteller at motebildet er ganske variert denne sesongen, så det vil ikke være vanskelig å finne en stil man liker. Det er likevel noen trender det er verdt å merke seg, som nok vil ta ekstra stor plass den kommende sesongen.

Facial expression, Flash photography, Smile, Lip, Outerwear, Eyebrow, Eye, Black, Happy, Iris
Suit trousers, Dress shirt, Khaki pants, Outerwear, Neck, Sleeve, Gesture, Collar, Beige

Dress deg opp

– Dress for kvinner har blitt stadig mer populært de siste årene. Ikke bare i formelle settinger eller for dem med kontorjobb, men også til hverdags eller i festlige lag, forteller Fay.

Hun trekker spesielt fram denne dressen, bestående av bukse og blazer, som en av sine favoritter fra høstens kolleksjon.

– Det som er så kjekt med slike dresser er at de kan brukes på så mange ulike måter. Plaggene kan nemlig kombineres med andre ting. Buksa er for eksempel kjempefin sammen med en tynn ullgenser, og blazeren kan brukes til alt fra jeans til kjoler.

Natural landscape, Sky, Plant, Cloud, Grass

Ytterplagg

Høstens mest brukte plagg for de fleste, er nok en varm og fin kåpe. Om det er på tide med en oppdatering i år, forteller Fay at en litt vid variant er det man bør gå for.

– I VIC er vi opptatt av å skape tidløse plagg man kan bruke år etter år, og denne sesongen ser vi mye av nettopp det. Klassiske farger, mønster og silhuetter, men med en moderne vri. Kåpene kan gjerne være litt oversized og maskuline, men med feminine elementer som knyting i livet.

Bakgrunnsfoto: Yehor Milohrodskyi / Unsplash
 

Flash photography, Clothing, Face, Hair, Lip, Outerwear, Tartan, Shoulder, Neck, Sleeve

I tillegg består høstens kolleksjon av mer tidløse skreddersydde varianter samt varme vatterte dunkåper. Og – ikke minst – en rocka jakke med skinndetaljer i teddystoff, samt en nydelig rødrutete jakke som Fay allerede har sikret seg:

– Et av mine favorittplagg denne sesongen er denne rutete skjortejakka fra Mellowfield. Jeg elsker den litt uvanlige fargemiksen, og at den har så fine feminine detaljer som den runde kragen og de spesielle knappene.

Strikk og ull

Er det én ting nordmenn flest ikke kan få nok av på denne tiden av året, så er det myke, varme og fine strikkegensere og cardigans.

– Årets strikkeplagg skal gjerne være litt vide i fasongen, ha gode halser og være myke, men kraftige i stoffet. Det er også mye ribbestrikk å se, og hos VIC har vi blant annet en superfin variant i 100% merinoull med krage og glidelås i halsen i to ulike farger, forteller Fay.

Store behagelige krager og knappedetaljer, myke ullblandinger og et stort utvalg freshe farger. Denne kolleksjonen inneholder utvilsomt noe for alle!

Natural landscape, Sky, Plant, Cloud, Grass

Bukser og jeans

Til tross for at enkelte har kastet seg over 2000-tallets svært lave bukselinninger på nytt den siste tiden, kan Fay forsikre om at bukser med høye og normale liv fremdeles er innafor. Høye liv kombineres helst med litt vidde i beina, forteller hun.

– Bukser med høyt liv og en vid fasong er flatterende på alle og gir en ekstra lang figur.

Cargobukser er en annen trend man har sett mye av i vår og sommer, og som fortsetter også denne sesongen. Gjerne i form av et litt mer elegant design, med en noe smalere silhuett og tykt og delikat stoff. Denne modellen er både fin og tøff på samme tid, og kan enkelt pyntes opp eller ned.

Bakgrunnsfoto: Yehor Milohrodskyi / Unsplash
 

Flash photography, Face, Smile, Leg, Human, Happy, Standing, Gesture, Leisure, Cool

Herremote

Hos VIC finner du også et bredt utvalg klær til herre fra en rekke kjente merkevarer som Jean Paul og Vesbar. Kim Kviteberg jobber som visual merchandiser i VIC, og forteller at tidløse plagg med en moderne tvist, kvalitet og komfort står i fokus hva gjelder herremote denne sesongen.

– I høstens kolleksjon vil jeg si at vi har videreutviklet klassikerne. Særlig kvalitetene er spennende – med kasjmir og ullblandinger. Fargepaletten er også fantastisk. Her finner du farger du enkelt kan kombinere med alt du vil – til hverdag eller fest, forteller Kim.

Han trekker spesielt frem en aubergine-aktig nyanse og en kald beigefarge.

Dress shirt, Flash photography, Forehead, Chin, Jaw, Neck, Sleeve, Standing, Sky, Collar

Kim Kviteberg

– Gensere i behagelig ull eller med innslag av ull er en hverdagsfavoritt som passer til alt. De kan også brukes med skjorte under for et litt mer pyntet uttrykk. Jeg liker godt at årets modeller er ganske tynne i stoffet slik at man ikke blir for varm, forteller Kim.

Han liker å kombinere formelle og mer hverdagslige plagg og trekker fram Matson-jakken som enda eksempel på et plagg som kan brukes til de fleste anledninger.

KIMS UTVALGTE FAVORITTER

BUKSER OG JEANS

Kim er opptatt av komfort når han kler seg, og det er særlig ett plagg han er spesielt fornøyd med fra årets høstkolleksjon:

Filipp-buksa fra Vesbar har jeg brukt masse siden jeg kjøpte den. Den har snøring i livet og et elastisk og behagelig stoff, men ser likevel ordentlig og nesten litt formell ut – som en avslappet versjon av dressbuksa.

Den litt løsere fasongen vil man se mye av i motebildet fremover, ifølge Kim.

– Når det gjelder bukser generelt – også jeans – går trenden mer i retning av en såkalt regular fit. I VIC har vi blitt veldig sterke på chinos, noe som passer like godt i tiden vi nå går inn i, som i sommerhalvåret. Jeg håper også at flere vil tørre å gå for litt mer spennende farger eller mønster på buksene fremover, så kan man heller bruke en nøytral fargepalett på overkroppen.

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)