NYE MULIGHETER: Disse tre damene kan etter utdanning hos Treider begynne i nye jobber som interiørdesigner, reiselivskoordinator og regnskapskonsulent.

NYE MULIGHETER: Disse tre damene kan etter utdanning hos Treider begynne i nye jobber som interiørdesigner, reiselivskoordinator og regnskapskonsulent. Foto: PRIVAT

Valgte kort utdanning med gode karrieremuligheter

Etter bare ett år på Treider kunne Ingvild (40), Inger (27) og Anniken (26) på nytt kaste seg ut i arbeidslivet og starte jakten på drømmejobben.

Produsert av Schibsted Partnerstudio
– De fleste av våre studenter kommer kjapt ut i arbeid, forteller Jørand Nilstad, som underviser på regnskapsstudiet.

OPPDATERTE: Jørand Nilstad forteller at Treider oppdaterer studiene ut fra hva bransjen etterspør. Foto: PRIVAT

Treider tilbyr korte og praktiske utdanninger over hele landet. Du kan også få utdanningen via nett, med tett oppfølging av erfarne lærere. På ett år eller mindre fullfører studentene studieløp innen alt fra IT og regnskap, til design og reiseliv.

Gjennom et tett samarbeid med bedrifter og bemanningsbyråer, er Treider tilpasset de kvalifikasjonene som bedrifter etterspør, forteller han.

ARBEID: Marit Andreassen sier studentene ikke kan ligge på latsiden om de ønsker å fullføre utdanningen hos Treider. Foto: PRIVAT

Fagansvarlig og lærer på interiørstudiet, Marit Andreassen, understreker at det er et hektisk studieår med en god del arbeid.

– Det kommer ikke gratis, men jeg blir alltid imponert over hvor mye studentene har lært i løpet av året når de legger frem mappene sine. Det viser at alle kan lære, hvis du bare bryr deg nok.

En lysende fremtid på ett år

Ingvild Gulbrandsen, Inger Lund og Anniken Alstad ble nylig ferdige med sine ettårige studieløp på Treider. De har alle jobbet med noe helt annet tidligere, men hadde behov for å gå en annen retning. Nå gleder de seg til å ta fatt på sine nye karrierer som henholdsvis interiørdesigner, reiselivskoordinator og regnskapskonsulent.

Les mer om studiene på Treider

Ingvild Gulbrandsen (40) - interiørdrømmen ble sann

VILLE PRØVE NOE NYTT: Ingvild Gulbrandsen (40) og medelevene ble kontaktet angående flere prosjekter da de fikk internasjonal anerkjennelse for Disney-utstillingen de gjorde for Steen & Strøm. Foto: PRIVAT

Hva og hvorfor valgte du å studere på Treider?

– Jeg var klar for nye utfordringer, og valgte Treider fordi de har korte og yrkesrettede studier. Jeg begynner jo å bli voksen, så det passet meg godt. Drømmen er å designe eller innrede hus og leiligheter. I tillegg er jeg veldig glad i å være kreativ og finne gode løsninger som skaper en fin atmosfære i hus og hjem. Derfor valgte jeg interiørdesignerstudiet.

Hvordan opplevde du studieløpet?

– Jeg opplevde studieløpet som veldig hektisk, men hektisk på en god måte. Det var mye å lære innenfor faget, men vi hadde gode lærere som underviste på en kreativ måte. Det gjorde studiet både morsomt og lærerikt.

Hvilket skoleprosjekt har betydd mest for deg?

– Det er vindusutstillingen vi laget for Steen & Strøm julen 2017. Prosjektet var et samarbeid med Disney Norge, Oslo Runway, en snekker og norske anerkjente klesdesignere. Vi utformet alt fra ideen, til vindusscener med Disney-prinsesser. Vi jobbet døgnet rundt, og lagde alt fra trær til små mus. Prosjektet ble omtalt på TV, i aviser og i andre mediekanaler, og resultatet er nå beundret i faget vårt. Det var kjempestort og helt fantastisk å få jobbe med dette så tidlig i karrieren. Jeg er superstolt av hele klassen og alle som deltok.

På feil sted? Hos Treider praktisers løpende opptak. Finn en utdanning du vil ta, og søk her.

Inger Lund (27) - fra pedagogikk til reiseliv

GJORDE HELOMVENDING: Inger Lund (27) angrer ikke på at hun skiftet kurs. To uker før skoleslutt fikk hun jobb som reiselivskonsulent i DFDS Seaways. Foto: PRIVAT

Hva og hvorfor valgte du å studere på Treider?

– Fra før av har jeg en bachelor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, men ønsket en kort og rask utdanning innen reiseliv. Jeg valgte dette studiet, fordi jeg elsker å reise og oppleve verden. I tillegg blir jeg engasjert av andre mennesker som reiser og forteller om opplevelser.

Hvordan opplevde du studieløpet?

– Treider har dyktige og engasjerte lærere med høy kompetanse og lang erfaring. Faglærer Wenche Samuelsen har mange gode kontakter, og i løpet av året var vi blant annet på fire-dagers tur med Hurtigruta. Vi besøkte også NSB, Cruise.no og Nobels Fredssenter. Vi fikk omvisning på Gardermoen og hatt besøk av Norwegian, Destination Africa og Ethiopian Airlines, samt mye mye mer. Med andre ord er ikke dette et A4-studie med forelesninger hele tiden, men det er variasjon og morsomme opplevelser, sier Inger.

Hvilket skoleprosjekt har betydd mest for deg?

– Under studiet var vi blant annet på en 12 dagers studietur til Cape Town i Sør-Afrika. Jeg var så heldig å få praksisplass der, så jeg dro tilbake i april og jobbet der en måneds tid. Det var en fantastisk opplevelse jeg aldri vil glemme, forteller hun.

Anniken Alstad (26) - nyutdannet regnskapskonsulent

KICKSTARTET KARRIEREN: Anniken Alstad (26) fikk jobb som regnskapskonsulent i Nardo Bil da hun var nyutdannet. Her hadde hun også sin praksis under studiene. Foto: PRIVAT

Hva og hvorfor valgte du å studere på Treider?

– Jeg valgte å studere til å bli regnskapskonsulent fordi jeg alltid har vært glad i tall, økonomifag og systematikk. Jeg er også veldig opptatt av organisering og strukturering, så dette passet meg perfekt. Det var også helt avgjørende for meg at studiet er kort og tilrettelagt for at du kan gå rett ut i jobb.

Hvordan opplevde du studieløpet?

– Jeg synes det var overraskende gøy å gå tilbake til skolebenken. Klassemiljøet var helt suverent og vi var folk i alle aldre. Jeg var faktisk en av de yngste i klassen. Jeg er skikkelig fornøyd med Treider og med studiet jeg valgte. Det har gitt meg gode jobbmuligheter innenfor det feltet jeg ønsker å arbeide innenfor, de har gode forelesere som gjør en ekstra innsats for at studentene skal lykkes og det har vært fokus på praktisk arbeid hele veien, sier hun.

Hvilket skoleprosjekt har betydd mest for deg?

– Det må være semesteroppgaven vi jobbet med gjennom hele studiet. Den handlet om å lage et regnskap for en fiktiv bedrift fra oppstart til første års slutt. Oppgaven var omfattende og ga oss en pekepinn på hvor godt vi jobbet med fagene. Her fikk vi også brukt regnskapsprogrammet ytterligere, noe som ble grunnlaget for at jeg klarte meg godt i praksis, forteller hun.

Klikk her og finn ut hva Treider kan tilby deg
trackertracker