Annonsørinnhold

Sesongens siste runde i Toppserien:

Hvem tar sølv, får den siste Champions League-plassen eller blir toppscorer?


Det er fortsatt masse å spille for i Toppserien. Ta turen på kamp, opplev det med egne øyne og bli med å sette publikumsrekord i samme slengen.

Forrige runde ble antall tilskuere i Toppserien doblet fra helgen før. Hvis alle de 2778 tar med seg en venn, et søsken, en bestemor eller en onkel, har man for lengst satt ny rekord – som i dag er på 4702.

Nå skal Årets mål i Toppserien kåres. Se de nominerte scoringene nederst i artikkelen. Hvilken er din favoritt?

Fortsatt mye som står på spill

LSK Kvinner har allerede tatt tittelen for vanvittige sjette år på rad, men de kommer likevel med lovnader om fart og underholdning i siste kamp.

– Jeg oppfordrer absolutt folk til å se på Toppserien i siste serierunde, sier LSK Kvinners Emilie Nautnes, og legger til:

– Vi har vunnet serien, ja, men det er fortsatt kamp om sølvet, bronsen, den siste Champions League-plassen og toppscorertittelen. Så det er mye spenning igjen.


LES MER HER

Skjermbilde 2019-10-31 kl. 08.22.09.png

Slik spilles den 22. og siste runden i Toppserien

Skjermbilde 2019-11-13 kl. 17.34.24.png

Hvis du klarer å gjette hvor mange mål Nautnes og resten av spillerne i Toppserien scorer, kan du være med i trekningen av en fotballtur til London, med fly, hotell og kampbilletter inkludert. Nederst i saken kan du lese om hvordan du deltar.

Hvis man kjøper billett til Stabæk - LSK Kvinner, lover Nautnes bra angrepsspill, tempo og mål. Og på spørsmål om hun selv skal stå for et av dem serverer hun klar tale etterfulgt av et lurt smil.

– Ja, det skal jeg. Så det er bare å komme!

Har du lyst til å være med på å sette publikumsrekord? Les mer her

Bilde_2A.jpeg

GULLSMILET: Emilie Nautnes kom til LSK Kvinner og tok gull i sin første sesong for klubben. Foto: Sindre Vian

I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Emilie Nautnes på pressetreffet etter VM-kampen mot Frankrike. Foto: NTB SCANPIX

D5sQVqFsBPw.jpg

Nautnes ble hentet til klubben fra Arna-Bjørnar midt i sesongen, og har bidratt til at tittelen til slutt kunne feires blant Kanarifansen.

– Overgangen har vært bra. Vi har jo vunnet seriegullet og er i cupfinalen. Det er en fantastisk vinnerkultur og fokus på resultater i LSK. Det er veldig gøy å spille på det beste laget i Norge.

Mange mente at hun kom inn som en erstatter for tidligere LSK Kvinner-talisman Guro Reiten, som etter å ha scoret tolv mål på ti kamper denne sesongen, dro til Chelsea.

– Vi er jo egentlig ganske ulike, så jeg tenkte ikke at jeg var en erstatter for henne, selv om det sto det overalt. Som sagt føler jeg at vi er ulike spillere. Hun er mer en tier, mens jeg er en spiss som gjerne søker bakrom.

Nautnes' nye trener, Hege Riise, forteller at det var på grunn av farten og hennes egenskaper i en- mot-en-situasjoner som gjorde at de gikk for henne.

FIKK DET HUN VILLE HA: LSK Kvinner-trener Hege Riise ville ha fart, og fart fikk hun da hun signerte Emilie Nautnes. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån

Nautnes er bare 20 år gammel og har allerede fem sesonger og nesten 150 kamper med seniorfotball bak seg. Hun har spilt for landslaget og var i VM-troppen som dro til Frankrike i sommer.

Nå er hun selv en profil, og det er ikke utenkelig at det om fem år sitter en fotballspiller og trekker henne frem som et forbilde i forkant av siste serierunde.

– Jeg begynte på fotball da jeg var seks år. Søsknene mine spilte, så jeg ville også gjøre det. Jeg spilte på flere forskjellige lag, også litt med guttene, og jeg husker tidlig at jeg scoret en del flere mål enn de andre.

Hun trekker frem en gang hun og lagvenninnen hadde en konkurranse om å score flest mål i løpet av en kamp. Hun mistet etter hvert tellingen, men mener å huske at hun endte på rundt 15 scoringer.

Har du ikke noen store planer i helgen? Da anbefaler vi deg å se fotball – les mer og bli med på å sette publikumsrekord

I AKSJON: Her er Emilie Nautnes fra kampen mot gamleklubben Arna-Bjørnar i august – hennes fjerde kamp for LSK Kvinner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Sølvkamp i vest og toppscorer-krig i øst

Om du ikke skulle ta turen til Nadderud stadion for å se LSK Kvinner – Stabæk, er det en deilig bukett av andre kamper å velge mellom.

På Vestlandet kan du se Vålerenga kjempe om sølvet mot Arna-Bjørnar, og på Østlandet kan du se Kennya Cordner og Synne Kinden Jensen møte hverandre til duell når kampen om toppscorertittelen skal avgjøres. De står begge på 16 mål hver og kommer til å stille heltente mot hverandre.

Nautnes tror vi klarer å sette rekord. Hva tror du?

SERIEMESTER: Slik så det ut da Lillestrøm Kvinner mottok beviset for at de er vinnerne av Toppserien 2019. Foto: NTB SCANPIX

Vinn fotballtur til London

I samarbeid med Norsk Tipping kan du vinne fly, hotell og kampbilletter til den norske duellen i engelsk toppfotball: Chelsea – Reading.

Hele seks norske spillere kan bli å se i aksjon i kampen som spilles 5. januar. I snitt scores det 3.1 ganger pr. kamp og forrige runde ble det scoret 19 mål. Blir det flere denne runden?

Her kan du bli med i konkurransen.

Vel møtt til kamp, og lykke til i konkurransen!

Produsert av VG Partnerstudio

Til toppen

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)