Stamgjestene: Hotellene som gir deg den beste matopplevelsen

Lokal, kortreist og hjemmelaget mat er hemmeligheten bak en av Norges beste hotellfrokoster. Her er stamgjestenes grunner til hvorfor du bør velge Thon Hotels .

Nylig sikret Thon Hotels flere priser i kåringen av Norges beste hotellfrokoster. Mer enn 400 hoteller var med i de innledende rundene, og Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen utmerket seg som to av landets beste, når det gjelder utvalg, presentasjon, atmosfære og service.

– Vi har den siste tiden satset veldig på mat, med alt fra bygging av helt nye kjøkken, for å få gode arbeidsplasser og tiltrekke oss de riktige kokkene, til arbeid med lokale leverandører. Vi har også jobbet mye med nye, gode måter å presentere maten, forteller regionsdirektør i Thon Hotels, Arne Marius Berg.

Reiser du mye i jobben? Disse hotellene er spesielt tilrettelagt for deg - og har kveldsmat inkludert!

Samlet stamgjestene til tapaskurs

– Hjertelig velkommen til kokkekurs! I dag skal vi lage tapas, og det er ledelsen ved hotellet som har komponert menyen, sier kjøkkensjef hos Thon Hotel Rosenkrantz Bergen, Linn Kristin Bråstad.

En gang i blant samler flere av Thon-hotellene noen av de mest trofaste gjestene sine til en sosial kveld, for å gi noe tilbake til dem som reiser mest. Denne gangen er det matlaging som står på agendaen på det nyoppussede Bergens-hotellet, og syv stamgjester og tilsvarende mange ansatte skal sammen med kokkene konkurrere om å lage den beste tapasen.

Kjøkkensjef Linn Kristin Braastad

Kjøkkensjef Linn Kristin Braastad

Blant oppskriftene finner vi hotellsjef Kristines chilipoppers, resepsjonist Synnes ceviche med kamskjell og restaurantsjef Oddbjørns andebryst med eple og syltet rødløk. Råvarene er sesongbaserte, og kommer fra lokale produsenter og gårder. Anden er fra Holte gård, eplene fra Hardanger og vinen som serveres er produsert av bergenseren Dan Odfjell.

Bestill ditt neste hotellopphold her

– Du føler deg hjemme her

– Jeg tror nøkkelen til å vinne er kjærlighet til maten, sier stamgjest Kristine Ræder, mens hun prøvesmaker ceviche-marinaden. Hun legger ikke skjul på at konkurranseinstinktet slo inn da hun fikk nyss om at det vanker en premie til det beste laget.

Ræder jobber i utdanningsinstitusjonen Sonans, og pendler jevnlig mellom Trondheim og Bergen.

– Det er ofte veldig kjedelig å være alene på hotell. Du spiser alene, jobber alene, og sitter mye alene på hotellrommet. Jeg synes kvelder som dette er et veldig bra tiltak, og da invitasjonen kom tenkte jeg, «åh, endelig slipper jeg å sitte alene med maten min», ler hun.

Psst! Som Thon DISCOVERY-medlem får du rabatter og fordeler. Registrer deg her:

Som Thon DISCOVERY-medlem får du mange fordeler

Ræder skryter av atmosfæren på hotellet, og mener frokosten er fantastisk.

– Den er variert, og veldig mye er hjemmelaget. I tillegg er det mange sunne og gode alternativer, som ferske smoothier, yoghurt og chiagrøt. Det er viktig når du reiser mye.

– Hva er det som skiller dette hotellet fra de andre du har bodd på?

– Du føler deg litt hjemme her. Folkene her tar vare på deg, og du føler deg sett.

Kristine Ræder, gjest på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

– Det er viktig å se hver gjest, og at det ikke blir et samlebånd av folk som kommer og går. Det kan kanskje sammenlignes litt med elever - alle har ulike behov og mål for oppholdet, legger hun til.

Les mer om Thon Hotels sin prisbelønte frokost

Inspirasjon til egen gourmetklubb

– Andefettet som blir til overs er fantastisk i sausen i stedet for smør, eller sammen med potetene. Bare sleng det oppi gryta. Det setter veldig god smak, forteller restaurantsjef Oddbjørn Balke, mens han viser samboerne Ola Alsterholm og Rikke Westvig hvordan de skal rute opp svoren på andebrystet.

– Vi har laget andebryst før, men det er spennende å se hvordan kokken gjør det. Vi har en gourmetklubb med vennene våre, og følger nøye med så vi kan imponere dem med dette når vi kommer hjem. Det er ikke hver dag vi får komme inn i et proffkjøkken, sier Westvig.

LÆRER NOE NYTT: Samboerne Ola Alsterholm og Rikke Westvig følger nøye med når restaurantsjef Oddbjørn Balke viser hvordan de skal tilberede andebrystet.

LÆRER NOE NYTT: Samboerne Ola Alsterholm og Rikke Westvig følger nøye med når restaurantsjef Oddbjørn Balke viser hvordan de skal tilberede andebrystet.

Skal du besøke Vestlandets hovedstad? Her er oversikten over Thon-hoteller i Bergen

Paret fra Sogndal er begge på jobbreise til Bergen, og forteller at de ofte bor på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

– Frokosten her er bra! Vi legger ofte inn en ekstra treningsøkt når vi er her, ler Westvig.

DELIKATESSE: Andebryst fra Holte gård, servert med epler fra Hardanger og syltet rødløk.

DELIKATESSE: Andebryst fra Holte gård, servert med epler fra Hardanger og syltet rødløk.

– Hva er det som er så bra, da?

– Jeg liker at du har hele spekteret, fra sunt til totalt usunt. Du trenger ikke avvike helt fra rutinene dine, men har samtidig et veldig stort utvalg. I tillegg er det mange spennende detaljer, og det virker som om kokkene her får frihet til å ha det gøy med matlagingen.

På disse hotellene finner du nyoppussede treningsrom

Lokal og hjemmelaget mat

– Det har hendt at vi har måttet bo andre steder, og det er alltid en nedtur uten like. Du får nøkkelkortet i hånda, og that’s it, sier Mats Jensen, da vi møter ham ved frokosten.

Sammen med kollega Theresa Kristiansen pendler han mellom Kongsberg og Bergen flere ganger i måneden, og han forteller at i tillegg til service er maten den viktigste grunnen til at de velger å bo her.

– Hotellet er hjemmekoselig, og maten er hjemmelaget. Jeg opplever at det er mer industripreg på andre hoteller. Maten her smaker utrolig bra, utvalget er stort og de danderer maten på en måte som gjør at det også ser veldig fint ut.

Mats Jensen, gjest på Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Fikk du med deg denne? Stamgjestene forteller: Dette ser vi etter når vi velger hotell

Regionsdirektør Arne Marius Berg har tidligere jobbet på Michelin-restauranten Statholdergården, og mener en suksessfaktor er å lage mat folk kjenner seg igjen i.

– Vi skal ikke bare servere internasjonale retter som folk ikke har et forhold til. Maten vi lager skal være et håndarbeid. Det skal gjerne være hjemmelaget, økologisk og kortreist, og oppskriftene vi har utviklet skal sørge for at de riktige råvarene blir brukt.

Berg mener det knapt finnes noe annet land i verden hvor du får en så generell høy standard på frokosten som i Norge.

– Her i landet har vi imidlertid pleid å gå ut for å spise middag. Det ønsker vi å snu, med restauranter som Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo og Brasserie Bassit, på Thon Hotel Oslo Airport. Dette skal være restauranter du har lyst til å besøke - enten du er gjest på hotellet eller innbygger i byen.

Skal du på jobbreise? Her får du oversikten over Thon-hoteller i Trondheim

Her skal du få verdens beste lunsj

På Thon Hotels sine konferansehoteller finner vi det som skal være «verdens beste lunsj». Konseptet er utviklet i samarbeid med tidligere verdensmester i kokkekunst, Ørjan Johannessen, som har tatt gull i den franske kokkekokurransen Bocuse d’Or.

Også her har fokuset vært at råvarene som brukes skal være lokale og kortreiste, og at maten skal være hjemmelaget.

STOLT AV KONSEPTET: Simon Johannessen, kjøkkensjef hos Thon Hotel Airport Bergen, garanterer en god lunsjopplevelse.

STOLT AV KONSEPTET: Simon Johannessen, kjøkkensjef hos Thon Hotel Airport Bergen, garanterer en god lunsjopplevelse.

– Vi legger veldig mye vekt på både maten og presentasjonen. Stort sett alt vi serverer er hjemmelaget, og vi bruker mye farger. Folk spiser med øynene først, sier kjøkkensjef hos Thon Hotel Bergen Airport, Simon Johannessen.

Slik har de jobbet frem «verdens beste lunsj»-konseptet

Han forteller at fokuset på lokal og hjemmelaget mat er viktig for yrkesstoltheten til kokkene.

– Det er selvfølgelig mer tungvint, men resultatet blir så mye bedre enn når man bruker halvfabrikat. Det er kjempeviktig for å bevare de flinkeste folkene, for det er jo fryktelig kjedelig å lage «posemat».

Simon Johannessen, kjøkkensjef hos Thon Hotel Bergen Airport

– Jeg må bare få si at krabben var helt magisk! En gjest bryter inn i intervjuet for å rose kjøkkensjefen. Anders Helle jobber i Statens Vegvesen, og er på seminar på Thon Hotel Bergen Airport.

– Vi har skrytt mye av maten internt i dag. Det er et skikkelig bra konsept de har laget, med stort utvalg og lokale råvarer, og det gir en følelse av å komme hjem. Jeg har vokst opp med å spise krabbe, men får det ikke så mye hjemme lenger, så dette var helt nydelig, sier han.

Skal du besøke hovedstaden? Her er oversikten over alle Oslo-hotellene til Thon Hotels

À LA CARTE: Restauranten Lindbergh på Thon Hotel Airport Bergen serverer spennende treretters middager hver dag - for både gjester og innbyggere i byen.

À LA CARTE: Restauranten Lindbergh på Thon Hotel Airport Bergen serverer spennende treretters middager hver dag - for både gjester og innbyggere i byen.

I tillegg til å satse på lunsjbuffet, har Thon Hotel Bergen Airport den siste tiden jobbet med å utvikle sin egen À la carte-restaurant.

– Folk som reiser mye blir lei av buffet. I tillegg til en omfattende à la carte-meny, serverer vi en treretters middag hver kveld. Den forandres fra dag til dag, slik at du ikke får det samme hvis du bor her over lang tid. Restauranten er åpen for alle, så du trenger ikke være gjest på hotellet, sier Johannessen.

Restauranter og kjøkken er i likhet med resten av Thon Hotels sine hoteller pusset opp, og i mange tilfeller er kjøkkenet åpnet, slik at gjestene kan se på mens kokkene tilbereder maten.

Interiørarkitekt Trond Ramsøskar og designansvarlig Sissel Berdal Haga i Olav Thon Gruppen står bak det nye, fargerike designet til Thon Hotels.

Reiser du mye? Husk å benytte deg av medlemsfordelene dine!

Som Thon DISCOVERY-medlem får du mange fordeler

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Thon Hotels. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør