FINNER ROEN: Rebekka Sundt føler at en tur på The Well er en fantastisk timeout fra hverdagen.

FINNER ROEN: Rebekka Sundt føler at en tur på The Well er en fantastisk timeout fra hverdagen. Foto: Marcin Ptak

– Idet jeg kommer inn her, legger jeg fra meg alt annet

Rebekka Sundt (40) har en hektisk hverdag med tre barn, aktiviteter og turnusjobb. Nå har hun funnet det perfekte sted for å senke skuldrene.

Produsert av VG Partnerstudio

– Det kan være vanskelig å leve i nuet i hverdagen. I det øyeblikket jeg går ut i et av utebassengene klarer jeg å legge fra meg alt, sier trebarnsmamma Rebekka Sundt. Hun har vært på bade- og velværesenteret The Well flere ganger med venninner, men i dag skal hun være alene.

– Jeg skal bruke dagen på å bare være tilstede i meg selv og meditere litt, sier hun.

Skeptisk til nakenheten

Rebekka forteller at hun på forhånd hadde hørt at man måtte være naken på The Well. Hun var derfor litt skeptisk før første besøk, men opplevde at det var helt ubegrunnet.

Nysgjerrig? Her kan du lese mer om ditt første besøk på The Well.

– Jeg er ganske sjenert av meg, men da jeg kom hit skjønte jeg at folk ikke går nakne rundt. Man kan bruke badetøy og får utdelt badekåper, og hvis man ønsker det kan man bruke et sjal rundt seg i badstuene. Jeg ble overrasket over hvor lite jeg tenkte på det straks jeg kom inn her.

– At noen vil være nakne er ikke et problem fordi måten det er løst på her er så naturlig. Alle er her for å slappe av, ikke for å se på hverandre, sier Rebekka.

Klikk på karusellen under for å se flere bilder fra The Well:

Befriende å bare være

Rebekka merket også en annen positiv forandring ved seg selv under oppholdene på The Well.

– Jeg blir mindre selvbevisst, og tenker ikke på å holde inn magen eller hvordan jeg ser ut. Jeg bare er, og føler at alle rundt meg opplever det samme. Dette er kanskje noe vi har mistet i det moderne samfunnet vi lever i, men som føles så befriende her inne, forteller hun.

Trude Alexandra Dambo (27) er også en av dem som har fått øynene opp for The Well. Til daglig klatrer hun høyt under taket, bærer tungt og har lange dager i jobben som lystekniker. Første gang hun hadde vært på The Well, la hun igjen følgende anmeldelse på The Well sin Facebookside:

«Kom inn som en pinne. Skuldrene oppunder ørene. Gikk ut som kokt spagetti med skuldrene helt nede ved knærne».
Er dette noe for deg? Ler mer om de ulike spa- og velværeavdelingene på The Well

TERAPI: Trude Alexandra Dambo bruker The Well som avslapning etter hektiske jobbperioder. Foto: Marcin Ptak

Mobilfri sone

– Jeg hørte om The Well gjennom noen kollegaer. Det er så mange i min bransje som sliter med stress i kroppen, så da er det gull å komme hit og få myknet opp muskler som har strammet seg til etter festival- eller konsertrigging, sier hun.

Trude påpeker at mobilforbudet som gjelder på hele anlegget gjør at hun «blir tvunget» til å senke skuldrene.

– Det at man må legge fra seg telefonen og stenge verden ute er kritisk for at jeg klarer å slappe av. Det tar litt tid å gire ned, så jeg må alltid svømme noen runder i det store bassenget først, sier hun.

Av bad og saunaer trekker Trude frem grotten som sin favoritt, der fossefallene med varmt vann strømmer ned fra ulike posisjoner i taket.

Klikk på karusellen under for å se flere bilder fra en dag på The Well:

– Første gang jeg gikk inn i grotten hadde jeg den helt for meg selv. Lyden der inne er fantastisk – du hører bare vannet. Jeg driver med klatring, så jeg er opptatt av fjell og berg, og dette føltes så nært virkeligheten. Jeg ble stående lenge og bare lot vannet renne. Da forsvant tankene samtidig, sier hun.

Trude trekker også frem en av saunaene som en favoritt, der det lukter av mint og ulike urter.

– Da begynte jeg nesten å le for meg selv, og tenkte – nå sitter jeg til og med og puster velvære!
Her kan du lese mer om de ulike pakketilbudene på The Welltracker