NY OG BEDRE: Nå kan Anders Braavold endelig bytte telefon litt oftere, og få bedre kvalitet på snappene sine.
NY OG BEDRE: Nå kan Anders Braavold endelig bytte telefon litt oftere, og få bedre kvalitet på snappene sine. Foto: VG Partnerstudio

Derfor slipper Anders (23) å punge ut for ny mobil

Gjør som profesjonell ishockeyspiller Anders Braavold og svitsj til den nyeste telefonen med det beste kameraet hvert eneste år.

– Jeg merker stor forskjell på kameraet fra iPhone som jeg hadde før, så det gir meg en god grunn til å bytte til en nyere telefon oftere enn jeg har gjort, sier han.

Når ishockeyspilleren fra Hamar, som har spilt for Vålerenga i to år, ikke trener - bruker han nemlig mye tid bak kameraet. Blir det ikke seier på banen, kan i alle fall 23-åringen ta bilder til den store gullmedaljen med et nytt og oppgradert kamera på sin iPhone 8 pluss.

– SVITSJ fra Telia er gull for meg som liker å ha en oppdatert mobil. Det føles også godt å bytte mobil, sier han, som liker å ta bilder av mennesker.

Med SVITSJ får du både ny mobil og en trygghet i hverdagen, om du er redd for å knuse skjermen slik som disse har gjort:

Enkelt å svitsje mobil

Å kjøpe en ny mobil hvert år koster mye penger, og det er ikke noe alle har råd til. Men har du SVITSJ kan du oppgradere mobilen en gang i året selv om du ikke har flere tusenlapper til overs.

– Når du kjøper mobil med SVITSJ slipper du å betale mobilen med en gang, men du betaler over en periode på 24 måneder. Da får du også bytte mobil etter 12 måneder, samtidig som skjermforsikring er inkludert, sier Even Nyhus, assisterende butikksjef på Telia på Oslo City.

Det er enkelt å bytte mobil, og hvilket abonnement du har, spiller heller ingen rolle for SVITSJ-avtalen.

FAKTA

Slik fungerer SVITSJ

  • 24 måneders betalingsprogram uten binding. Når du kjøper mobil med SVITSJ betaler du ikke for telefonen der og da. Gjennom 24 måneder betaler du én gang i måneden avdrag på telefonen.

  • Hvis du etter 12 måneder bytter mobil, så begynner den 24 måneders avtalen på nytt, og da kan du også velge en billigere mobil.

  • Abonnementet kommer i tillegg og er uavhengig av SVITSJ-avtalen.

  • Forsikringen som inkluderes gjelder skjermen og resten av forsiden av mobilen.

  • Med SVITSJ Plussforsikring til 59 kroner ekstra i måneden, dekkes også andre typer skader, som for eksempel fukt, samt tyveri av mobilen hvis det blir anmeldt til politiet.

  • Det er en egenandel på 500 kroner hvis du må benytte deg av SVITSJ-forsikringen og Svitsj Plussforsikring.

Ny mobil da skjermen knuste

For Braavold er det ikke bare mobilbytte han ser på som fordelen med SVITSJ. Han mener også han er tryggere nå i tilfelle han skulle knuse skjermen – noe han har gjort to ganger tidligere.

– Jeg hadde ikke på deksel på mobilen. Den ene gangen knuste jeg både skjermen og glasset bak på mobilen da jeg mistet den i bakken. Det skjedde da telefonen var ganske ny, så jeg ville ikke si noe til mamma og pappa, forklarer han.

Den andre gangen han knuste mobilen, falt den ned fra verandaen og landet mellom noen steiner.

– Jeg var ganske klønete, og jeg måtte kjøpe ny telefon med en gang fordi den var så smadret, sier han.

Nå er han litt mer forsiktig med mobilen, og bruker alltid deksel. Likevel synes han det er betryggende å vite at han slipper å kjøpe ny mobil om han ødelegger den igjen.

FAKTA

Dette gjør du om telefonen din knuses

  • Du må registrere skaden på Telia sine nettsider

  • Levere inn mobilen til en Telia-butikk

  • Betaler en egenandel på 500 kroner

  • Etter noen dager får du en ny mobil tilbake

Sparer penger på forsikringen

– Opp mot 40 prosent av dem som kjøper nye mobiler hos oss, velger nå SVITSJ, og for mange er det skjermforsikringen som er avgjørende, sier Nyhus.

Hvis fronten av mobilen din knuses, får du nemlig en ny mobil etter kun noen dager - dekket av forsikringen.

– Det er en egenandel på kun 500 kroner. Om du ikke har SVITSJ, kan en ny skjerm koste flere tusen kroner, sier han.

Daglig får Nyhus kunder innom Telia-butikken på Oslo City som må benytte seg av forsikringen.

– Klassikeren er folk som har mistet mobilen i do, fordi de har hatt den i baklommen på buksen, sier han.

Ofte får mobilen fuktskader om den faller i do, og da må du ha SVITSJ Plussforsikring for å være sikret om uhellet er ute.

MANGE FORDELER: Even Nyhus, assisterende butikksjef på Telia-butikken på Oslo City, anbefaler alle å bytte til SVITSJ for å slippe å bekymre seg for å ødelegge telefonen. Foto: VG Partnerstudio

Mobilpant hjelper langtidssyke barn

Har du lyst til å spare noen kroner når du kjøper ny mobil, eller betaler på en SVITSJ-avtale, kan du prøve mobilpant.

– Du kan levere en gammel telefon og få penger for den. Hvor mye du får, avhenger av hvor gammel den er og i hvilken tilstand den er i, forklarer Nyhus.

Når du panter en mobil, vil noen av delene bli gjenbrukt hvis mobilen er i god nok stand. Hvis ikke blir mobilen skrotet og resirkulert, som igjen er positivt for miljøet.

– Mobilpanten gir også støtte til selv om de er hjemme, forklarer han, som oppfordrer flere til å pante gamle mobiler.

ROBOT: For langtidssyke barn er denne roboten et godt hjelpemiddel, fordi den filmer undervisningen så barna kan følge med hjemmefra. Foto: Telia

Svitsjer du til SVITSJ fra Telia, hjelper du også andre samtidig som du selv får en god avtale. Nå som sommeren nærmer seg, skal du kanskje på ferie eller på festival, og da er det ekstra smart å ha kjøpt ny mobil med SVITSJ.

– Ut april får du med en powerbank og en . Det vil si at du når du er på farten, kan du dra innom en Telia-butikk og bytte til deg en fulladet powerbank, sier Nyhus.

På denne måten er du alltid sikret fulladet batteri på mobilen, og klar for å snappe opplevelsene dine.

Les mer innhold fra Telia: