Slik laget han vinnerlåten

Sammen med flere tusen feststemte publikummere på VG-lista i Trondheim, hører Anders Pedersen (29) låten sin dure gjennom de store høyttalerne. Han vant musikkonkurransen til Telia!

– Dette var veldig gøy, men også litt kleint og rart. Men jeg er veldig stolt, sier Pedersen i det vi treffer han på Kristiansten Festning i Trondheim.

I hard konkurranse med over 700 innsendte bidrag, kjempet han i sommer om å få låten sin spilt på VG-lista. Alle bidragene er laget med appen Telia Soundmaker, et verktøy som gir deg muligheten til å lage musikk uten bruk av ekte instrumenter.

– Mest sannsynlig var dette første og siste gangen jeg får oppleve noe sånn, men det frister virkelig til gjentakelse, sier den ferske musikeren.

Hør vinnerlåten nederst i saken, og se her hvordan Anders reagerte da han fikk vite at han hadde vunnet konkurransen:

Brukte flere musikkscener

Vinnerlåten, som han kaller «Good Vibes», brukte han bare noen få timer på å lage.

– Jeg endte opp med cirka 20 scener med ulike lyder inne i appen, røper Pedersen, som til vanlig jobber for If Skadeforsikring.

Å ha mange scener er også trikset for å lage en god låt, mener han.–Hvis du legger inn både basslyder, melodi, beats og akkorder på samme scene blir det bare masse lyd og effekter.

– Låten er kul, fengende og godt produsert, og Anders har utnyttet mulighetene i appen til det fulle, sier Morten Skjelbred i Telia om juryens begrunnelse for kåringen av vinnerlåten.

Det vinneren selv liker med låten er at den består av lyder han synes er kule, er ganske rolig og gir ham sommerstemning.

Prøv appen du også. Last den ned fra fra  Google Play eller  App Store.

Inspirert til å lage mer musikk

Pedersen synes det er morsomt at det er mulig å lage så mange forskjellige låter bare ved hjelp av Telia Soundmaker.

– Appen har inspirert meg til å starte med musikk, etter jeg laget min første låt.
Anders Pedersen

Nå har han lyst til å lære seg mer om både musikk og produksjon av låter.

– Jeg fortsatte å bruke appen litt etter konkurransen, men jeg har lyst til å utvikle meg og finne min egen greie innen musikk. Det er vanskelig, men gøy, sier han.

Du trenger ikke være verken musikalsk eller drømme om å bli musikkprodusent for å prøve appen. Se videoen nedenfor og hør Kygo fortelle hva du bør tenke på når du vil lage en kul låt:

GLAD VINNER: Anders Pedersen fikk både mobil og et KYGO-headset i premie etter å ha laget den beste låten blant over 700 innsendte bidrag. Foto: VG PARTNERSTUDIO

GLAD VINNER: Anders Pedersen fikk både mobil og et KYGO-headset i premie etter å ha laget den beste låten blant nesten 700 innsendte bidrag. Foto: VG PARTNERSTUDIO

FLERE SCENER: Anders Pedersen viser hvordan han jobbet med låten han laget til VG-lista-konkurransen til Telia. Foto: VG PARTNERSTUDIO

FLERE SCENER: Anders Pedersen viser hvordan han jobbet med låten han laget til VG-lista-konkurransen til Telia. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Anders Pedersen sitter i sofaen og trykker på mobilen hvor han er inne i appen Telia Soundmaker. Foto VG PARTNERSTUDIO Anders Pedersen sitter i sofaen og trykker på mobilen hvor han er inne i appen Telia Soundmaker. Foto VG PARTNERSTUDIO

FEIRING: Anders Pedersen er veldig fornøyd med at appen Telia Soundmaker ga han mulighet til å lage sin egen låt. Foto: VG PARTNERSTUDIO

FEIRING: Anders Pedersen er veldig fornøyd med at appen Telia Soundmaker ga han mulighet til å lage sin egen låt. Foto: VG PARTNERSTUDIO

God lydkvalitet

Telia Soundmaker er laget for å brukes med hodetelefoner, slik at lyden på låtene du lager blir best mulig.

– Når Kygo spiller musikk på scenen eller når han lager musikk i studio, bruker han hodetelefonene A9/600 fra sitt eget merke KYGO, sier Finn Kristoffer Larsen, salgsdirektør i Kygo Life.

KYGO A9/600

1 999,-per stk

KYGO A6/500

1 699,-per stk

KYGO A4/300

999,-per stk

Og ønsker du inspirasjon fra Kygo før du prøver deg på å lage dine egne låter, bør du tenke på abonnementet ditt.

– Har du  Music Freedom inkludert, slipper du å bruke data når du streamer musikk fra for eksempel Spotify, sier Håkon Lofthus, direktør i Telia Privat, som står bak appen Telia Soundmaker.

Hør vinnerlåten til Anders Pedersen:

Da er det bare for deg å komme i gang også. Last ned appen fra  Google Play eller  App Store, og se videoen nedenfor for å se hvordan den fungerer:

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
© VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Dette er VG Partnerstudio

Bilde av Gard Steiro

I samarbeid med utvalgte annonsører utvikler VG Partnerstudio AS innhold av høy kvalitet, som publiseres på VGs plattformer.

Innholdet fra VG Partnerstudio merkes tydelig og med annonsørens logo, så leseren klart kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert sammen med en annonsør.

Aksjeselskapet VG Partnerstudio er et separat produksjonsselskap uten tilknytning til redaksjonen. Ingen i studioet jobber samtidig i redaksjonen i VG.

VGs samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av VG Partnerstudio.

Gard Steiro

Ans. redaktør og adm. direktør

Annonsørinnhold
VG Partnerstudio

Dette er et kommersielt samarbeid mellom VG Partnerstudio og Telia. Dette er innholdsmarkedsføring, og ikke journalistikk. VG Partnerstudio er en satsning underlagt VG som leverer innhold etter VGs kvalitetskrav og redaktøransvar, men innholdet er laget av innholdsprodusenter utenfor redaksjonen. VGs redaksjon har ingen rolle i dette samarbeidet. Derfor er VGs redaksjonelle produkt helt upåvirket av dette samarbeidet.