Advertisement

Parkliv, hyttetur og russetid:

Mobiltipsene som gjør mai enda enklere og friere

Mai er en måned for uteliv og moro. Her er tipsene som gjør mobil-livet enda enklere denne våren.

Produsert av VG Partnerstudio

Mai er endelig her: Parken frister med grønnere gress og mildere, lengre kvelder. Uteserveringene fylles med folk og liv. Og hytte, skog og mark føles plutselig enda nærmere.

Mobiltelefonen spiller en hovedrolle på alle disse arenaene.

– Når vi er mer ute og mer aktive, så bruker vi også mer mobiltjenester. Da er det en del ting man bør tenke på både for sikkerheten og fornøyelsens skyld, som samlet sett kan sørge for å gjøre sommermånedene fantastiske – slik de burde være – eller det stikk motsatte, sier Kjersti Jamne, Telia-sjef for privatmarkedet i Norge.

Scroll nedover for mobiltipsene som gjør mai både friere og enklere!

– Vil vise frem russetida

Vilde, Maud og Mille (alle 18) er blåruss fra Kongshavn VGS i Oslo, og godt i gang med feiringen. De bruker mobilen konstant i russetida. – Vi bruker Snapchat, først og fremst. Det å være russ er noe man vil vise fram, så man bruker telefonen hele tiden, for å vise at man er sammen med venner og har det gøy, sier Vilde. I tillegg går det data til streaming. – Vi har en iPad koblet til anlegget, med en nedlastet spilleliste. Men er det andre sanger alle vil høre på, så kan vi alltids laste dem ned!

RUSSELIV: Kongshavn-russen Maud Formark, Mille Fusdahl og Vilde Iversen er godt i gang med en lang russetid. Foto: VG Partnerstudio

Når du skal streame musikk via mobilen

Mange tar musikken med seg rundt nå i mai, og bruker mobile enheter til å fylle omgivelsene med lyd.

– Dette gjelder utvilsomt russen, men også mange andre av oss. Jo varmere det blir, jo mer musikk og liv hører man rundt omkring i parker, på strender og der man ellers ferdes når været er varmt, sier Jamne i Telia.

– Og hvis du skal streame musikk i parken, på et svaberg eller ombord en buss, har vi noen smarte tips det kan være lurt å ta med seg, som både øker kvaliteten på opplevelsen og musikken og kanskje gjør livet noen hakk bedre denne sommeren, sier hun.

For de mest populære musikk-appene er fulle av funksjoner du kanskje ikke visste om.

Med Telia Music Freedom trenger du ikke bekymre deg for kostnadene når du skal streame musikk via mobilen, og Telia har de «ukjente» triksene for deg som bruker Spotify, Tidal eller Apple Music:

Spotify

🚥 Kutt pauser. Gå til innstillinger og skru på «Gapless playback». Du kan også velge «Crossfade» for å få sangene til å gli over i hverandre.

🎤 Visste du at du kan slå på teksting? Bare trykk på «Lyrics» nederst i appen (gjelder ikke alle sanger).

➡️ Ikke stopp musikken. Aktiver funksjonen «Autoplay», og Spotify finner nye låter til deg når spillelisten er tom.

VGPS-Telia-Russ-DSC00571.JPG

Foto: VG Partnerstudio

Tidal

📱 Sjekk sosiale medier. Velg profilen til din favorittartist. Scroll helt ned for å se siste innlegg på Twitter, Insta og Face (om du har koblet til egne kontoer).

💜 Få alt du liker på ett sted! Trykk på hjertet ved siden av en sang, artist, album eller spilleliste – og det legger seg automatisk inn i «Min musikk».

📹 Se videoer. Under Utforsk -> Videoer ligger det mer enn bare musikkvideoer. Du finner også et enormt bibliotek med spennende musikkrelaterte filmer og dokumentarer.

Foto: Unsplash

photo-1532356884227-66d7c0e9e4c2.jpeg

Apple Music

🔠 Sorter sanger alfabetisk. Gå til Bibliotek -> Sanger og trykk oppe i høyre hjørne for å sortere på sangnavn i stedet for artist.

📻 Lag din egen radiostasjon. Trykk på de tre prikkene ved siden av en artist eller sang, og velg «Lag radiostasjon» fra pop-up-menyen for å høre på relatert musikk.

🛌 Våkne til favorittsangen din. For deg som har iPhone: Gå til klokke-appen, velg Lyd -> Sang og finn en sang fra Apple Music-biblioteket ditt.VGPS-Telia-Russ-DSC00560.JPG

Foto: VG Partnerstudio

Velg best lydkvalitet!

Høy lydkvalitet betyr økt databruk, men med Telia Music Freedom er heller ikke det noe å bekymre seg for.

Spill så mye musikk du vil, uten å bruke data.

Spotify: Gå til «Music Quality» og velg «Very High».
Tidal: Gå til «Innstillinger», trykk på «Streaming» og velg lydkvalitet.
Apple Music: Gå til innstillinger for mobildata og huk av for høy kvalitet på streaming.

Foto: VG Partnerstudio

Når noe går galt

Når man er mye ute, og er aktiv, kan det selvsagt skje uhell med mobiltelefonen.

Skader på skjermen er blant de vanligste, og med telefoner som er laget i stor del av glass, skal det ikke store ulykker til før du risikerer en sprekk i skjermen. Å bytte skjerm på en ny toppmodell koster gjerne et sted mellom 3000 og 4000 kroner. Det kan også bli mye dyrere hvis noe annet skjer.

Her er noen gode Telia-tips til hva du bør gjøre dersom noe går galt:

Mobilen knust eller skadet?

🔗 Meld inn skaden på nett.

©️ Ta sikkerhetskopi før du sender telefonen på reparasjon. Personlig innhold kan forsvinne.

📶 Ta ut og behold SIM-kort, og eventuelt minnekort, til du får telefonen tilbake.

For deg under 29 år er Telias aller beste Plussforsikring inkludert i hele 24 måneder, hvis du kjøper ny telefon med SVITSJ og UNG-abonnement. Det betyr at du er dekket i hele perioden hvor SVITSJ-avtalen gjelder.

Sjekk ut alle fordelene du får med et UNG-abonnement her

1317352004.jpg

Foto: VG Partnerstudio

Telefonen stjålet?

🚫 Sperr SIM-kortet, spor og lås telefonen:
iPhone: Dersom du har aktivert «Finn iPhone» i iCloud, kan du både finne den og låse den for uvedkommende.
Android: Du må ha «Android Device Manager» aktivert. Gå til denne nettsiden. Velg enheten du vil spore opp, så kan du ringe, låse eller slette innhold.

👮‍♀️ Anmeld tyveriet til politiet:
Før du kan sende skademelding, må du anmelde. Husk IMEI-nummer, det finner du på telefonens originalemballasje.

Telias Plussforsikring dekker også andre skader og tyveri – noe som ofte ville medført at du måtte kjøpt en helt ny telefon til fullpris. Med UNG-abonnement og SVITSJ fra Telia slipper du å bekymre deg for telefonen.

Foto: VG Partnerstudio

Når du går tom for data

Det er lett å ha oversikt over databruken ved hjelp av Telia-appen, men mange er redde for å bruke for mye data når de ikke er tilkoblet wifi. Det er det ingen grunn til med Data Boost!

Data Boost er en tjeneste som gjør at du slipper å tenke på hvor mye data du bruker – enten du vil streame musikk i parken, se film på brygga, eller om du trenger å laste ned store filer ute på farten.

For bare 19 kroner får du en ubegrenset mengde med data i én time, og hvis du trenger mer tid kan du også velge å kjøpe Data Boost i tre timer for 39 kroner, eller hele 12 timer for 99 kroner.

Du kan enkelt kjøpe Data Boost gjennom Telia-appen eller på Telia.no. Det er tilgjengelig for alle private SMART-, UNG- og BARN-abonnementer.

Finn mobilabonnementet som passer for deg!

VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)