Advertisement

Halla! Kan du sende notatene fra den forelesningen i dag,
eller? 😅

Sitter litt fast her ...

Okay. Skal finne dem. To sek

Sendte det nå!

Deling av lekser via Snapchat og kollokvie via Playstation. For 16-åringene Petter, Kasper, Fredrik og Ingemar er mobilen et helt uvurderlig studieverktøy.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

I forbindelse med koronaviruset oppfordres det til bruk av hjemmekontor, og når alle barnehager og skoler er stengt, gjelder det å tenke gode alternativer for fysiske møter.

Snapchat, Instagram, Minecraft, sier Petter Berg (16).

– Minecraft …? Dette er de tre appene du bruker mest i skolearbeidet?

– Ja, fordi vi spiller det. Asså, vi snakker sammen der!

For Petter og kompisene Kasper, Fredrik og Ingemar er ikke en samtale lenger bare en god, gammeldags telefonprat. Det kan være hva som helst: En lydmelding, en snap eller en kjapp kollokvie in-game i Minecraft.

16-åringene gikk ut av Brannfjell ungdomsskole i fjor vår, og har nettopp tatt fatt på videregående. For gutta er mobilen et uvurderlig studieverktøy.


–Den gamle klassechatten er bare stappfull av gamle lekser og bilder av boksider og timeplaner. Ingemar (16)
Grind av gutta.jpg
grind 1-1.jpg

– Sender det bare på snap

En undersøkelse gjennomført av Infact på vegne av VG Partnerstudio viser at bortsett fra vanlige telefonsamtaler, er Snapchat den kommunikasjonsformen unge mellom 18 og 29 år bruker oftest. Oftere enn sms, for eksempel, som dominerer i alle de andre aldersgruppene.

Det stemmer bra med hverdagen til 16-åringene.

Allerede før skolene ble stengt, hadde de tre Oslo-kameratene gode rutiner for skolearbeid gjennom skjerm. Hvis noen lurer på leksene, eller ikke har fått med seg riktig bok hjem, sender kameratene bilder av sidene til klassechatten, slik at den som vil kan lese det der.

– Vi deler screenshots på Snapchat, hvis noen har glemt oppgaveark og sånn. Vi sender det bare på snap. Den gamle klassechatten er stappfull av gamle lekser og boksider og timeplaner, sier Ingemar, mens han scroller gjennom løste oppgaver på mobilen.

I og med at kompisene er vant til å holde oversikt over skolearbeid via telefonen, blir den nye hverdagen enklere med tanke på hjemmeskole.

Telia UNG er perfekt for unge under 29 år. Det gir mer data for pengene – velg mellom 3-25 GB inkludert. Med Data Rollover får du selvsagt med deg ubrukt data til neste måned, og det er enkelt å kjøpe ekstra datapakker i appen.

Bruker FaceTime til studier

Petter forteller at Ingemar og han ofte pleier å bruke Facetime til å høre hverandre, gjøre gruppearbeid og fullføre presentasjoner sammen.

Mobilen blir ofte brukt, men nettkommunikasjon muliggjør også mer behagelige former for samarbeid – for eksempel kombinert med gaming.

– Det har ofte skjedd at vi snakker sammen via Playstation. Da kan vi teste hverandre i spørsmål, så tar vi en liten pause og spiller litt innimellom. Det er en veldig sosial og hyggelig måte å studere sammen på, sier Fredrik.

Hørt om DataBoost? Ubegrenset data akkurat når du trenger det

Hva bruker du oftest? (18-29 år)

  • Telefon: 43,1%
  • Snapchat: 12,6%
  • SMS: 10,9%
  • Messenger: 8,6%
  • Facetime: 4,0%
  • Samtale in-game: 2,9%
  • Annet/intet mønster: 14,4%

    - Undersøkelse gjort av InFact for VG Partnerstudio

Via læringsplattformen Itslearning skal det også ofte leveres inn oppgaver via nett, og da kommer mobilen godt med.

– Jeg har ofte sendt innleveringer via mobilen. Da er det bare å hente det opp på OneDrive, og sende inn til læreren. Hvis man har dårlig tid en morgen så kan man bare sende det fra bussen eller hvor man er, sier Ingemar.

– Jeg pleier også ofte å notere i Word på PCen på skolen. Siden alt ligger i skyen kan jeg bare hente det opp på mobilen på bussen senere. Da kan jeg sitte og lese på læringsmålene på vei hjemover, sier han.

Bruker du mye 4G? Telia har lansert abonnementet Telia X – som gjør at du kan snappe, strømme, lytte og surfe helt uten å bekymre deg for hvor mye data du bruker.


Fire apper for litt ekstra læring når du er hjemme

Duolingo

Det er ikke uten grunn at Duolingo er blant verdens aller mest populære læringsapper. Den gir deg mulighet til å lære en rekke språk på en enkel og effektiv måte. Du kommer ikke til å bli flytende i kinesisk ved å bruke denne, men det er gode muligheter for å gjøre seg forstått etter å ha tatt et fullt Duolingo-kurs.

I utgangspunktet er Duolingo gratis, men du kan betale for å kjøpe flere liv eller andre små oppgraderinger. Disse er imidlertid ikke nødvendig for å lære.

Android - IOS

Udemy

Udemy tilbyr en lang rekke kurs innen det aller meste man kan tenke seg – alt fra nettverkssikkerhet og programmering til fotografering og presentasjonsteknikk. Du betaler per kurs, og prisene varierer en del, men du får mange gode kurs med mye materiale for et par hundrelapper.

Android - IOS

Codeacademy Pro

Codeacademy har kurs for de fleste vanlige programmeringsspråk, og en rekke større kurs som lærer deg det du trenger for å eksempelvis lage en nettside fra scratch.

Det er i utgangspunktet en gratis, nettbasert tjeneste for å lære seg programmering, men de har også en betalt løsning i form av Codeacademy Pro. Da får du tilgang til en app som lar deg løse oppgaver på farten. Pro-medlemskapet koster fra en drøy hundrelapp i måneden.

Android - IOS

Khan Academy

Nettskolen ble startet av Salman Khan etter at han hjalp kusinen med matteleksene over internett og telefon. Siden den gang har det utviklet seg til en veldedig stiftelse som gir bort gratis kurs innen realfag. Kursene er basert på amerikansk skolegang, men det er ingenting i veien for at også nordmenn kan ha nytte av videregående-fysikk.

Android - IOS


Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)