Årets julegrantenning ble av det magiske slaget for borettslaget i Oslo. – Helt spektakulært!, sier beboer Emily Christine Ostling.

Produsert av VG Partnerstudio/Redink

Det er duket for den årlige julegrantenningen i Vøyenvollen borettslag på Sagene. Denne novemberkvelden har mange spente mennesker samlet seg i den store bakgården i høstmørket. De vet at noe litt utenom det vanlige skal skje, men ikke riktig hva.

– Denne bakgården er hjertet av borettslaget vårt og det er en så fin atmosfære her, sier Emily Christine Ostling med et smil.

Treffer en nerve

Emily har besøk av kjæresten Eirik Stien. Nå står de tett sammen med hver sin kopp og venter spent på hva kvelden vil bringe.

Små hunder tripper utålmodig rundt, barn løper rundt beina på foreldrene sine, og beboerne knasker pepperkaker og varmer seg på kopper med rykende varm gløgg.

Med ett høres lyden av «Fairytale of New York» – på norsk. Samtidig som stemmen til artisten Lewi Bergrud fyller bakgården, tennes julelysene og lyser opp i høstmørket. Folk samler seg foran det lille pianoet der Lewi sitter og spiller.

På en balkong, høyt over bakken, står plutselig Sølvguttene i de hvite draktene sine. Klokkerene toner blander seg med Lewis mørkere stemme. Flere og flere finner frem mobilen for å forevige øyeblikket. Nå gjelder det å ikke ha gått tom for data – for et slikt øyeblikk må snappes og deles med både venner og familie.

Les også: Samle flere med Telia X på én regning, og spar penger!

Les også: Er dere flere som bruker mye mobildata? Da er denne løsningen gull!

– Fantastisk koselig!, sier beboer Maja Larsen entusiastisk og fortsetter:

– Lewi er faktisk fra hjemstedet mitt, og jeg hørte mye på ham tidligere, så dette synes jeg er skikkelig stas.

For Lewi Bergrud betyr denne sangen noe helt spesielt. Han forteller at det er konas fortjeneste at juleklassikeren er oversatt til norsk. Ikke bare er den oversatt, den er til og med på dialekt.

– Hun fikk poeten Trygve Skaug til å oversette den på totning, sier Bergrud stolt, og fortsetter:

– Jeg får litt gåsehud av å spille akkurat den sangen. Den treffer en nerve både hos meg og hos dem som hører på.

På det store treet som bukter seg utover bakgården er det kveilet meter på meter med lysslynger rundt grenene. Nå har også julestjernen meldt sin ankomst. Den kommer dalende fra himmelen på en liten drone, svirrer litt rundt i lufta og klarer ikke riktig å finne plassen sin – til begeistring og latter fra de mange oppmøtte beboerne.

Så blir den endelig plassert på toppen av juletreet, selvsagt akkompagnert av høylytt klapping og frydefulle hvin fra de yngste tilskuerne.

Abonnementet Telia X gjør at du kan snappe, strømme, lytte og surfe helt uten å bekymre deg for hvor mye data du bruker. Nå gjør Telia det mulig å samle flere Telia X-brukere på samme faktura og dermed få en enda lavere fast månedspris per bruker.

For hvert Telia X-abonnement du legger til på samme faktura, får du en lavere månedspris. Det betyr at det første Telia X abonnementet koster 579,-, og deretter koster hvert ekstra Telia X-abonnement 399,- per måned.

Unikt samhold

Vøyenvollen borettslag er visst et borettslag litt utenom det vanlige, i hvert fall hvis man skal tro styremedlem Gunilla Hansson. Hun har bodd her i hele 12 år, og brenner litt ekstra for borettslaget og bakgården sin, der både små og store samles.

– I min verden finnes bare denne bakgården, og i kveld er den litt ekstra magisk. Hvem er det som har Sølvguttene på balkongen sin!?, sier Hansson og ler hjertelig.

Samboerne Ingunn Dotseth og Herman Solli er blant de mange beboerne som har samlet seg i bakgården denne kvelden. De har bodd her sammen i litt over ett år, og denne kvelden har de stiftet noen nye bekjentskaper.

– Dette er skikkelig koselig!, sier de to i kor.

– Og ikke minst morsomt og veldig annerledes, sier Herman Solli.

Ingunn Dotseth nikker ivrig og skyter inn:

– Jeg visste ikke at Lewi skulle synge for oss! Selv om det er litt regn i lufta får jeg skikkelig julestemning. Og så er det jo selvsagt veldig hyggelig å møte naboene. I dag har vi til og med snakket med naboer vi ikke kjente før, og det gjør det ekstra koselig.

Litt bortenfor Ingunn og Herman, står kjæresteparet Emily Christine Ostling og Eirik Stien og beundrer lysene.

– Det ble så innmari vakkert med alle lysene, sier Eirik og ser bort på kjæresten.

– Jeg visste at det ville bli spektakulært, men dette var mye mer enn jeg hadde forventet, sier Emily.

DELTE GLEDEN: Emily Christine Ostling hadde med seg kjæresten Eirik Stien.

– Og så var det sykt kult at Sølvguttene kom! Jeg synger jo i kor selv, så det var stor stas. Og veldig fint å se så mange barnefamilier som kom ut med spedbarna på armen, og alle familiene som er samlet her i dag, sier Eirik, og smiler bredt.

Også de to har stiftet nye bekjentskap i løpet av kvelden.

– Jeg har snakket med naboer jeg kjenner fra før av, men også noen nye. Å oppleve noe sånt sammen skaper et enda bedre samhold enn det allerede er her. Dette vil være en minneverdig kveld for alle oss som bor her, sier Emily, og kikker opp på julestjernen som blinker i mørket.

Vil du også dele opplevelser med dem du er glad i?

Da er Telia X abonnementet for deg – da går du nemlig aldri tom for data, og du har fast månedspris.

Og du? Samle flere med Telia X på én regning, og spar penger! Bare se her:

marit_2.png
2-abo.png
180_svart.png
1-abo.png
2-abo.png
2-abo.png
2-abo.png
2-abo.png
2-abo.png
180_svart.png
1-abo.png
abdul_3.png
marit_3.png
hilde_3.png
gris-360.png
hilde_4.png
marit_4.png
mia_4.png
abdul_4.png
gris-540.png
hilde_5.png
marit_5.png
mia_5.png
abdul_5.png
jonas_5.png
gris_720.png
mia_5.png
hilde_5.png
abdul_5.png
marit_5.png
jonas_5.png
gris_720.png
1-abo.png
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.
VG Partnerstudio
©2019 VG | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)