Selv om barnehage og skole gradvis skal gjenåpnes, er det fremdeles mange som skal være hjemme framover. Vi har samlet de beste tipsene til innholdsrike dager – for både de voksne og barna.

Produsert av Schibsted Partnerstudio/TRY for Telia

I over fem uker har vi vært samlet under samme tak og flere ha gått tom for kreative ideer for hva tiden kan brukes på.

Selv om barnehagene åpner igjen i dag, mandag, og første - til og med fjerdeklasse skal tilbake på skolen om en drøy uke, vil ikke hverdagen gå helt tilbake til normalen ennå.

Derfor har vi samlet gode aktiviteter for hele familien, som passer både de voksne, ungdommen og hele familien. Dette er listen du bør notere deg:


🌲Tur: Vi antar mange allerede har utforsket naturen i nærområdet. Men har du ikke vært på Stolpejakt ennå, er det en morsom måte å engasjere barna til å gå litt ekstra langt. Rundt forbi i Norges land er det satt opp en rekke stolper med QR-koder. Målet for turen er å finne flest mulig! Last ned appen Stolpejakten og la de minste lede an. God tur!

🎶Hør sammen: Sett på en klassiker som både foreldre og barn vil ha glede av. Hva med Astrid Lindgrens fantastiske Brødrene Løvehjerte? Å høre på en lydbok er en fin aktivitet dere kan gjøre parallelt med noe annet, eller dere kan bare sette dere godt til rette under pleddet og lytte.

Som Telia-kunde får du nå 3 måneder gratis på Storytel.
* Gjelder alle Telia-kunder, som ikke har hatt Storytel før. 

🐯Besøk dyreparken med besteforeldre: I hvert fall nesten. Telia har inngått et samarbeid med Dyreparken i Kristiansand og Atlanterhavsparken, og gir deg nå en helt ny mulighet til å oppleve de to parkene digitalt — helt uten å være fysisk til stede. Her kan du utforske mer.IMG_7613.JPG

🌱Gjør de klassiske barnehageaktivitetene hjemme: Selv om barnehagene har åpnet, gjelder kortere dager for noen. Da er det fint å ha gode aktiviteter hjemme dere kan gjøre sammen. Som å så karse (eller andre frø) i en avklipt melkekartong eller potter. Klipp av bunnen på kartongen, slik at «veggene» bare er noen centimeter høye. La barna slå seg løs med maling! Det kan være smart å male den hvit først, slik at barnas penselstrøk kommer bedre frem. Legg bomull i bunnen og spray det fuktig med vann. Strø karsefrø over, og vent. Frøene spirer på få dager og er klare til å spises etter omtrent en uke.

📽 Kos dere med en familiefilm: Kinoene er stengt, men det gjør ingenting. Pop popcorn, skru av lyset og lag hjemmekino. HBO Nordic har et bredt utvalg av filmer for hele familien. Hva med å se den rørende filmen om Paddington? Den lille bjørnen som rømmer fra et jordskjelv i Peru, og ankommer storbyen London. Se flere filmer her.

✂️Klipp og lim: La deg inspirere av barnas favoritt fra NRK Super, Øysteins blyant. På YouTube kan dere finne en rekke kreative ideer på Øysteins egen kanal. Hva med å lage en påskehare av en kartong kremfløte? Finn frem saks, maling og lim, og følg Øysteins instruksjoner. Se hvordan her.

Her finner du mobilabonnementet som passer for hele familien. Med Telia X kan du nemlig surfe og streame i vei uten å gå tom for data.

📽 TV-serier: Mange føler nok at de har «rundet strømmetjenestene» de siste ukene, men det finnes garantert filmer, serier og dokumentarer du ikke har sett ennå. På HBO Nordic finner du noen av verdens beste serier. Kanskje er dette tiden da du endelig kan boltre deg med en prisvinnende serie du har gått glipp av! Vi anbefaler for eksempel The Handmaid's Tale, Westworld, Chernobyl, The Night Of, True Detective, Devs eller Silicon Valley hvis du trenger å le litt.

Som Telia-kunde får du nå 3 måneder gratis på HBO Nordic!
* Gjelder alle Telia-kunder, som ikke har hatt HBO Nordic via Telia før.

Oppdag flere serietips på HBO Nordic.

🔍Utforsk nærmiljøet ditt: Det finnes turstier overalt – og kanskje er det noen nær deg du faktisk ikke har oppdaget. Last ned appen DNT SjekkUt fra den norske turistforeningen. Her har de samlet en rekke fine turer i hele Norge. 

📍Lær å strikke: Har du lenge lekt med tanken på å strikke deg en myk og deilig genser? Skappel-familien har gjort strikk supertrendy, og heldigvis også veldig tilgjengelig. Dorthe Skappel har laget en rekke smarte instruksjonsvideoer, der du kan lære deg å strikke steg for steg. Videoene finner du her.

Telia_voksen.jpg
flerenheter6toppbilde3.JPG

📚Få opp pulsen med en spennende bok: Storytel finner du utallige bestselgende bøker. Du kan enkelt få gode tips ved å bla deg gjennom månedens utvalgte eller populære serier. Her finner du alt fra spenning fra Kepler-paret, Jo Nesbø eller Are Kalvøs «Hyttebok frå Helvete».

🥚 Å dekorere egg: Ja, påsken er over, men ute blomstrer det på bakken og trær og du kan lage vårlige dekorasjoner til kjøkkenbordet. Plukk med deg kvist hvor grønne blader springer ut og pynt dem med egg. Mange egg er nærmest som kunstverk å regne. La deg inspirere av bloggeren Camilla Pihl, som farger eggene. Med rødkål og løk i vannet får eggeskallene fine nyanser, og ved hjelp av nylonstrømper, blader og blomster får de også nydelig mønstre. Se hvordan her - og pynt eggene fargerike og tidløse.

Uansett hvordan du eller familiemedlemmer bruker mobilen bør du finne det abonnementet som passer deg. Det er både smart og forutsigbart. Få god oversikt her.📽 Tid for å binge-watching: Hva med å dykke inn i den nyeste sesongen av «Westworld» på HBO Nordic? En futuristisk dramaserie med blant annet Evan Rachel Wood og Ed Harris i rollene. Har du ennå ikke oppdaget denne serien, kan du se frem timevis underholdning gjennom tre sesonger. Er du i humør for litt enklere underholdning? Finn frem til gode, gamle episoder av episke «Entourage» — og se dem om igjen!

🎧 Podkast: Uansett om du er hjemme eller går en tur, er podkast en behagelig form for underholdning. Hva med Ronny Brede Aase og Tuva Fellman på øret? De to står bak podkasten «I karantene med Ronny og Tuva», og nye episoder kommer hver eneste dag. De to tar også imot besøk utenfor i frisk luft, og blant gjestene er populære artister og andre kjente personligheter. 

🎧På Storytel kan du høre boka bak den populære serien «Quicksand». «Størst av alt» av svenske Malin Persson Giolito er både et kjærlighetsdrama og en spenningsroman i ett. Boka fikk fantastiske anmeldelser da den kom i 2018 og ble kåret til årets best svenske kriminalroman. Enten du har sett serien eller ikke, er det verdt å lese for å bli bedre kjent med Maja og Sebastian.

Som Telia-kunde får du nå 3 måneder gratis på Storytel.
* Gjelder alle Telia-kunder, som ikke har hatt Storytel før. 

Telia UNG er perfekt for unge under 29 år. Det gir mer data for pengene – velg mellom 3-25 GB inkludert. Med Data Rollover får du selvsagt med deg ubrukt data til neste måned, og det er enkelt å kjøpe ekstra datapakker i appen.

Telia_unge.jpg
GettyImages-1061660606.jpg

📝 Quiz: Utfordre venner og familie på Trivia Crack i hundrevis av norske spørsmål innen seks kategorier. Du kan også finne opp dine egne spørsmål, som setter ut motstanderne dine. Og du kan selvfølgelig dele resultatet når du har briljert med dine kunnskaper! Last ned appen Trivia Crack og kom i gang. Hvem har mest peil i vennegjengen?

💻 Digital gaming: Stadig flere unge gamer, og for mange er det nå ekstra tid til å bli god i sitt favorittspill. Telialigaen Fredagskos har fast gamingaktivtetet med Fortnite for unge hver fredag med premier. Du trenger ikke være profesjonell spiller for å ha det moro med konkurranser i det superpopulære spillet. Se og les mer her!

Til toppen

Produsert av TRY og Schibsted Partnerstudio for Telia

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)